Recenzie ” Cartea viselor” de Jack Kerouac

Titlu: Cartea Viselor
Autor: Jack Kerouac
An apariție : 2009
Editura: Univers
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 30.08.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Cartea viselor” de Jack Kerouac
Acordă o notă

” Cartea viselor”, publicată în anul 1960, sub semnătura scriitorului canadian Jack Kerouac, este una cu timide accente intimiste, care ne înfățișează jocul minții între real și ireal.

jack-kerouac-cartea-viselor-8364243

Cuprinsă de o tentă care îmbină albul și negrul într-o lume fantasmagorică, cartea se lasă învăluită în aburii unui mister imperturbabil.

Prin intermediul acestei cărți, Jack Kerouac pătrunde în rețeaua propriei minți, încercând să ne ofere o explicație, o justificare sau doar un imbold al acelei rătăciri de o clipă care este cunoscută sub numele de vis.

Cartea nu este o încercare de poetizare a onirismului, a predispoziției spre visare, ba dimpotrivă, pe alocuri ea se rezumă la relatarea brută, neșlefuită, care îl lasă oarecum pe cititor să ofere o explicație a visului.

Într-un anume fel este o firească cufundare într-o lume labirintică, aproape neverosimilă și totuși terifiant de necesară celor ce vor să scape de gratiile banalului cotidian.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jack Kerouac.

Presărată pe alocuri cu deja clasicul umor nord-american, care își trage seva din cel britanic, romanul lui Kerouac presară, cu bună știință, peste pleoapele cititorilor clipa dintre ceva și altceva, dintre năruire și reîntrupare.

Scrisă într-un stil sinuos, dar nu neapărat greoi, povestea viselor dansează între confesiune și narațiune, dezvăluind totuși. într-o sinceră manieră, tot ceea ce trebuie să cunoască ceilalți, lăsând impresia că nu se descoperă întru totul, fără însă a se cufunda în suculenta înșelătorului dualism.

O carte excelentă!

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Sinceritatea unui stil care nu este deloc facil este demnă de admirat.

Aspecte Negative:

Uneori frânturile de vis derutează.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.