🔥 CARTEA CASA DE VACANȚĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Casa de vacanță” de Jorn Lier Horst nu este un roman horror și nici măcar thriller. Este cu desăvârșire un roman polițist cu o intrigă bine conturată și plin de elemente de suspans. Chiar dacă titlul te poate duce cu gândul la povești cu fantome și nefericiți izolați într-o cabană în mijlocul pădurii, de fapt ești indus în eroare.

Fiecare personaj este cât se poate de viu, în afara cadavrelor evident. Este o carte în genul Crime pe care o recomand tuturor. Are puțin din toate elementele ce compun cel mai bun roman cu crime și detectivi. În plus, este vorba despre opera unui scriitor norvegian. Și deja se știe că scriitorii nordici știu cum să creeze povești polițiste care să te țină în scaun cu cartea în mână.

Romanul “Casa de vacanță” de Jorn Lier Horst a fost distins cu Bokhandleprisen 2012 și nominalizat la Rivertonprisen

De asemenea, cartea face parte din seria Inspector William Wisting, fiind cel de-al 7-lea volum dintr-un total de 13. În plus, scriitorul Jorn Lier Horst este un fost investigator și polițist norvegian el însuși. Așa că nu poți să te aștepți de la scrierile lui decât la lucruri bune. Și cât se poate de realiste.

Așadar, în acest roman care mi-a plăcut nespus, inspectorul William Wisting are un nou caz de rezolvat în timpul extra-sezonului. Casele de vacanță pentru vară sunt închise. Pacea și liniștea sunt instalate pe coasta Vestfold, din Norvegia. Însă toamna aduce cu ea neliniște și fapte criminale ce se voiau ascunse.

Ove Bakkerud, un bărbat proaspăt divorțat dorește să petreacă un weekend la casa sa de vacanță. Înainte de a o închide pe timp de iarnă. Însă după plecarea turiștilor, apar oaspeți neplăcuți. Tentanți de solitudinea caselor și de ceea ce ar putea găsi în ele, hoții atacă zona cu cabane. Așadar, și locuința de vară a lui Bakkerud este răvășită și spartă de aceștia. Dar când bărbatul vrea să se intereseze dacă și casa de alături este prădată, el găsește cadavrul unui bărbat ce a fost omorât în bătaie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jorn Lier Horst.

Detectivul Wisting este chemat la fața locului, dar dă cumva nas în nas cu unul dintre hoți, și eventual criminal

El trebuie să descopere acum legătura dintre jafurile caselor de vacanță și crima atroce comisă într-una din ele. Dar în această aventură criminalistă, este urmat de fiica lui, Line, care este jurnalistă.

Ea nu numai că se bagă peste tot în investigația tatălui. Dar decide de asemenea să rămână într-una dintre aceste case de vacanță de pe fiord, în aceste vremuri tulburi. Împotriva dorinței tatălui său. Femeia va găsi încă un cadavru care se adaugă la acest caz, ce va complica și mai mult ancheta.

Dar nu va fi ultimul trup lipsit de viață din această zonă acum pustie și răvășită de cețurile de toamnă. Iar inspectorul trebuie să lege evenimentele și să identifice cadavrele pentru a-și da seama ce s-a întâmplat. Este vorba de simple jafuri care au mers prost, de trafic de droguri sau de altceva mai presus de lege?

🔥 CARTEA CASA DE VACANȚĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Casa De Vacanță
Autor: Jorn Lier Horst
An apariție : 2017
Editura: Trei
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.09.2019
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 469 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan