Recenzie “Casnica” de Jill-Alexander-Essbaum

Titlu: Casnica
Autor: Jill-Alexander-Essbaum
An apariție : 2016
Editura: Trei
Nr. Pagini: 347
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 28.09.2018
Nota recenzorului: 10/10

Sunt cărţi care mă atrag datorită coperţii şi trebuie să recunoaşteţi ca aceasta are o copertă frumoasă. Aşa am ajuns eu să citesc Casnica de Jill-Alexander-Essbaum .

Anna este o americancă venită în Elveţia, unde devine o femeie care nu se poate adapta. Iar această neadaptare la ţara în care locuieşte îi dă viaţa peste cap şi o face să acţioneze într-un mod diferit.

Un personaj foarte bine construit: n-ai cum să o iubeşti pe Anna dar nici cum să o judeci pentru deciziile luate cunoscând-o dincolo de aparenţe. Jill-Alexander-Essbaum mi-a amintit pe alocuri de Liane Moriarty, o scriitoare pe care o plac mult.

Viaţa Annei este prezentată pe 3 planuri care se succed până ajung să se întrepătrundă.

Primul plan prezintă viaţa de familie , femeie căsătorită, casnică, dornică cel puţin aparent să se integreze participă la cursuri de limbă germană.

În cel de al doilea plan este prezentat trecutul ei: adulteră, cautând fericirea în braţele altor bărbaţi. Şi cel de al treilea plan pe care l-am lecturat cu cea mai mare plăcere: şedinţele Annei la psiholog. Şedintele au menirea să o ghideze pe Anna în interiorul ei, să găsească răspunsuri, să aleagă caile corecte în viaţă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jill-Alexander-Essbaum.

Finalul trebuie să recunosc că l-am intuit dar asta nu m-a deranjat să citesc cartea cu acelaşi interes până la ultimul rând.

Sunt personaje care îţi plac datorită măiestriei cu care sunt create şi personaje care îţi plac pentru că rezonezi cu ele. Anna face parte din prima categorie, un personaj creat să-ţi genereze o varietate de sentimente: milă, durere, repulsie, compătimire, dorinţă de a-i sării în ajutor, de a o face să deschidă ochii să nu meargă în continuare pe drumul fără de întoarcere pe care a pornit.

Descoperiţi-o pe Anna, merită deşi nu e un model de urmat, e unul din care ai de învăţat !!!

Lectură plăcută !!!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.