Recenzie “Ce-aș fi eu fără tine?” de Guillaume Musso

de | aug. 23, 2022 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CE-AȘ FI EU FĂRĂ TINE? ARE REDUCERE PE:

Am făcut cunoștință cu opera lui Musso, acum vreo doi ani citind “Chemarea Îngerului” și “Un apartament la Paris”. Ambele cărți mi-au părut captivante și mi-au plăcut. Personajul central Madeline mi-a rămas cumva în minte.

Iată de ce am revenit cu drag la Musso, dar și cu entuziasm. Acum, nu știu dacă cartea de față este mai slabă decât cele două precedente sau am fost eu într-o altă dispoziție, sau poate mi-am schimbat eu modul de percepție al acestui tip de cărți. Cert e că impresiile post-lectură de data aceasta nu se ridică la wow.

Eroina centrală a acestui roman este Gabrielle. Romanul începe cu o dragoste efervescentă între Gabrielle și Martin, pe când aveau vreo douăzeci de ani. Cei doi se separ, pentru a se revedea doar peste cinsprezece ani. Dar, de data aceasta nu sunt singuri în peisaj, aici apare și tatăl Gabriellei, Archibald, un hoț de talie internațională. Și cum viața este plină de surprize, Martin este chiar polițistul care are ca scop suprem să-l aresteze pe Archibald. Astfel, Gabrielle se găsește între două focuri și chiar în poziția de a alege pe unul dintre cei doi.

Trebuie să recunosc că romanul m-a prins un pic mai greu. Am citit jumătate de carte în trei zile (așa câte un pic) și a doua jumătate în câteva ore din a patra zi. Deci, mi-a luat 200 de pagini pentru a intra în istorie. Și-apoi spre final ce-i cu misticismul cela? Oameni în comă care se întâlnesc și discută între ei? Hmm, are imaginație autorul.

Dacă îți place recenzia cărții CE-AȘ FI EU FĂRĂ TINE?, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Guillaume Musso

Dar, să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Totuși, are Musso un stil al scrierii care place prin mesajele transmise. Aici spre exemplu, autorul ne relatează că viața e frumoasă și merită trăită din plin. De-asemenea tipul de roman-detectiv-poveste cucerește. Autorul îmbină într-un mod plăcut acțiunea, intriga, romantismul. Nu este o banală poveste de dragoste. Musso încearcă să construiască un subiect mai complex în care dragostea este totuși parte compozantă, însă cititorul este purtat prin intrigi, cercetări și acțiune diversă.

Sunt curioasă dacă i-a plăcut cuiva cartea de față la superlativ. Și fanii lui Musso, recomandați vă ceva de la autor, planific să mai revin cândva la el.

… on ne pouvait pas regarder sereinement l’avenir sans comprendre et assumer le passé.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CE-AȘ FI EU FĂRĂ TINE? CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CE-AȘ FI EU FĂRĂ TINE?
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2011
Editura: ALL
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 6635

Alte recenzii de la Guillaume Musso:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 528 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments