Recenzie “Ce-aş fi eu fără tine?” de Guillaume Musso

by | Sep 27, 2017 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CE-AŞ FI EU FĂRĂ TINE? ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cu fiecare carte citită de Guillaume Musso sunt tot mai fermecată de stilul său de a scrie. Combinaţia dintre o poveste frumoasă de dragoste, suspans poliţist şi o călătorie fantastică fac din Ce-aş fi eu fără tine? o carte greu de lăsat din mână şi uşor de amintit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Povestea de dragoste dintre Gabrielle şi Martin este firul de bază al cărţii, una construită într-o manieră ameţitoare ca un carusel între extaz şi durere. O iubire cu un început atât de frumos.

Voiam doar să-ţi spun că, atunci când te privesc, mă gândesc la cele douăzeci şi patru de cadre pe secundă ale unei imagini cinematografice. La tine, primele douăzeci şi trei de cadre sunt luminoase şi radioase, dar al douăzeci şi patrulea emană o tristeţe profundă, ce contrastează cu lumina pe care o porţi în tine. E ca o imagine subliminală, o breşă întunecată în această strălucire, o falie care te defineşte cu mai multă sinceritate decât înşiruirea calităţilor sau succeselor tale.
Gabrielle va fi pusă în faţa unei situaţii dificile, îşi va vedea tatăl pentru prima oară, un hoţ misterios, vânat de poliţistul Martin, prima şi mare ei iubire, reîntâlnindu-l după treisprezece ani. Cui îi va da o sanşă să pătrundă în viaţa ei?
Nu durerea a fost problema. Durerea te face să suferi, dar nu te doboară. Problema a fost singurătatea pe care o aduce cu sine durerea şi care e ceea ce te omoară fierbându-te la foc mic, te rupe de ceilalţi şi de lume. Şi scoate la lumină tot ce-i mai rău din tine.
A iubi înseamnă a spera să câştigi totul, riscând totul.
Archibald un personaj care m-a fermecat, realizat atât de bine: iubit, soţ, un tată absent, cel mai bun hoţ. Un personaj cu trăiri puternice, măcinat de trecut şi plin de remuşcări, a iubit atât de mult şi a primit prea puţin în schimb.
-Iubirea! Nu există nimic mai fragil, mai efemer. Iubirea e ca un foc într-o zi ploioasă: trebuie să îl protejezi tot timpul, să îl alimentezi şi să ai mare grijă de el, altminteri se stinge…
-Există iubiri care durează.
-Nu, de durat durează doar durerea care rămâne după iubire.
– Nu-mi place ce spui.
-Dacă te temi să auzi anumite răspunsuri, atunci ar fi mai bine să nu mai pui anumite întrebări.
Dacă aţi fost fermecaţi de la primele pagini, trebuie să vă aşteptaţi la mai mult, Musso nu se dezminte finalul cărţii nu e cu nimic mai prejos. Asta ador la Musso că mereu aduce ceva nou care să te surprindă.
Lectură plăcută !!!
Titlu: Ce-aş Fi Eu Fără Tine?
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2011
Editura: ALL
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

Recenzie ,,Vicious” de L.J. Shen

,,El e și iadul și raiul pentru mine.” Când avea șaptesprezece ani, Emilia LeBlanc a ajuns în casa familiei Spencer, acolo unde fuseseră angajați părinții ei ca și slujitori. Acolo l-a întâlnit pe Baron Spencer Junior, cel care avea să devină coșmarul vieții ei. Baron...

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1299 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments