Recenzie „Cele mai strălucitoare stele” de Anna Todd

de | feb. 28, 2019 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cu toții -sau cel puțin majoritatea dintre noi- am auzit de seria ,,After” a Annei Todd. A fost și încă este un fenomen internațional. Ei bine, autoarea bestseller-ului revine cu o serie nouă, numită ,,Stars”, iar prima carte din volum am devorat-o în câteva zile.

,,Cele mai strălucitoare stele” de Anna Todd este romanul ce îmbină realitatea crudă a vieții militare cu dragostea ce te poartă spre meleaguri fantastice, ce te face să te pierzi. Este ușoară, cu capitole scurte, așa cum ne-a obișnuit deja Anna. Progresul scriitoarei este vizibil, cartea ridicându-se peste așteptările mele.

Este cutremurător când realizezi că războaiele sunt încă în desfășurare și ce fel de vieți duc familiile de militari. Soțiile cu pântecele mari ce-și așteaptă soții, copii ce se mută din garnizoană în garnizoană și încearcă să trăiască o viață normală sau băieți maturizați peste noapte, a căror carieră de soldat este cea mai bună opțiune.

Karina și Austin își jură că nu se vor înrola niciodată în armată, după ce sunt nevoiți să se mute mereu și realizează prin ce trec soldații militari, adică cei ca tatăl lor. Pentru Kael însă, a fost unica opțiune, fiind bărbat de culoare. Diferențele ce persistă între cei de naționalități diferite chiar și în secolul nostru m-au frustrat. Anna Todd știe să scoată în evidență defectele societății în care trăim și să o prezinte în forma ei crudă, fără ocolișuri.

Karina este melancolică, un suflet bătrân într-un corp tânăr, am putea spune. Kael i se aseamănă foarte mult, însă este mult mai misterios, o carte închisă. În drumul spre dragostea pe care e atât de disperată să o simtă, Karina ba are emoții și vorbește prea mult, ba îi enumeră amintiri dureroase din copilărie fără să vrea, ba așteaptă atenția lui. Își dorește să-l facă să i se deschidă, însă pe Kael îl bântuie viața de pe front.

Obsedată să-și apere fratele geamăn, Karina îl târăște pe Kael în diferite ipostaze: la o petrecere, într-o încăierare în fața unei case și chiar la o cină cu familia ei. Acesta este răbdător cu ea, îi place compania ei și mai ales, adoră să o audă povestind.

,,Lasă-mă să mă-ndrăgostesc de tine, Karina.”

Cei doi se află pe drumul iubirii, însă acesta este pavat cu bombe ale trecutului și este plin de primejdii. Oare ce le va rezerva viitorul? E dragostea oare, eternă și poate trece peste orice obstacole? Sunt la fel de curioasă precum voi să aflu, așa că aștept cu nerăbdare apariția celui de-al doilea volum!

Oamenii precum Kael sunt stele strălucitoare, persoane bune ce se concentrează pe a face totul mai bine. Dar oare stelele strălucitoare dăinuie sau se risipesc repede în atmosferă?

,,Mama trăia practic pe verandă, cât era anul de lung. Mi-a spus odată că ea credea că Dumnezeu e făcut din toate stelele și că, atunci când una se stinge, un strop din binele din lume moare cu ea.”

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Anna Todd sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Cele Mai Strălucitoare Stele
Autor: Anna Todd
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 28.02.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Recenzie „Lemnuci” de AG Saga

Lemnucii sunt acele noduri ce se găsesc în scânduri sau în orice lucru fabricat din lemn. Cu siguranță fiecare dintre noi a văzut cel puțin o dată în viața sa un Lemnuc... un Lemnuc tăcut și ascuns în obiecte banale ce ne înconjoară dar cărora nu le dăm importanță....

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

Lună nouă - New Moon în engleză - este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film. Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află...

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

Recenzie ”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms

”The Overdue Life of Amy Byler” de Kelly Harms a fost aleasă ca o carte de divertisment și mă bucur mult că a fost o lectură chiar bună. Cartea atinge subiecte relevante, lovește cu profunzimea și sinceritatea ei. Aceasta este o poveste modernă, interesantă, despre...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Dobandi este redactor Booknation.ro de 979 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicola

Câte capitole are cartea?