Recenzie „Cele mai strălucitoare stele” de Anna Todd

de | feb. 28, 2019 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Recenzii cărți

Cu toții -sau cel puțin majoritatea dintre noi- am auzit de seria ,,After” a Annei Todd. A fost și încă este un fenomen internațional. Ei bine, autoarea bestseller-ului revine cu o serie nouă, numită ,,Stars”, iar prima carte din volum am devorat-o în câteva zile.

,,Cele mai strălucitoare stele” de Anna Todd este romanul ce îmbină realitatea crudă a vieții militare cu dragostea ce te poartă spre meleaguri fantastice, ce te face să te pierzi. Este ușoară, cu capitole scurte, așa cum ne-a obișnuit deja Anna. Progresul scriitoarei este vizibil, cartea ridicându-se peste așteptările mele.

Este cutremurător când realizezi că războaiele sunt încă în desfășurare și ce fel de vieți duc familiile de militari. Soțiile cu pântecele mari ce-și așteaptă soții, copii ce se mută din garnizoană în garnizoană și încearcă să trăiască o viață normală sau băieți maturizați peste noapte, a căror carieră de soldat este cea mai bună opțiune.

Karina și Austin își jură că nu se vor înrola niciodată în armată, după ce sunt nevoiți să se mute mereu și realizează prin ce trec soldații militari, adică cei ca tatăl lor. Pentru Kael însă, a fost unica opțiune, fiind bărbat de culoare. Diferențele ce persistă între cei de naționalități diferite chiar și în secolul nostru m-au frustrat. Anna Todd știe să scoată în evidență defectele societății în care trăim și să o prezinte în forma ei crudă, fără ocolișuri.

Karina este melancolică, un suflet bătrân într-un corp tânăr, am putea spune. Kael i se aseamănă foarte mult, însă este mult mai misterios, o carte închisă. În drumul spre dragostea pe care e atât de disperată să o simtă, Karina ba are emoții și vorbește prea mult, ba îi enumeră amintiri dureroase din copilărie fără să vrea, ba așteaptă atenția lui. Își dorește să-l facă să i se deschidă, însă pe Kael îl bântuie viața de pe front.

Obsedată să-și apere fratele geamăn, Karina îl târăște pe Kael în diferite ipostaze: la o petrecere, într-o încăierare în fața unei case și chiar la o cină cu familia ei. Acesta este răbdător cu ea, îi place compania ei și mai ales, adoră să o audă povestind.

,,Lasă-mă să mă-ndrăgostesc de tine, Karina.”

Cei doi se află pe drumul iubirii, însă acesta este pavat cu bombe ale trecutului și este plin de primejdii. Oare ce le va rezerva viitorul? E dragostea oare, eternă și poate trece peste orice obstacole? Sunt la fel de curioasă precum voi să aflu, așa că aștept cu nerăbdare apariția celui de-al doilea volum!

Oamenii precum Kael sunt stele strălucitoare, persoane bune ce se concentrează pe a face totul mai bine. Dar oare stelele strălucitoare dăinuie sau se risipesc repede în atmosferă?

,,Mama trăia practic pe verandă, cât era anul de lung. Mi-a spus odată că ea credea că Dumnezeu e făcut din toate stelele și că, atunci când una se stinge, un strop din binele din lume moare cu ea.”

Titlu: CELE MAI STRĂLUCITOARE STELE
Autor: Anna Todd
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1064

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Alexandra Dobandi a fost redactor Booknation.ro și a scris 6 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alexandra Dobandi aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nicola

Câte capitole are cartea?