Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

by | Apr 16, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CENTRAL PARK ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul iubirii. Trebuie să trăiești aceste momente. Căci rareori durează.

Alice Schäfer și Gabriel Keyne sunt două persoane total diferite, ea este polițistă, iar el este jazzman, însă atunci când se trezesc legați cu o pereche de cătușe pe o bancă în Central Park, cei doi sunt doi oameni simpli, fără bani, fără telefoane, fără amintirile serii trecute, speriați și însemnați cu o mulțime de semne, sânge și coduri pe care nu le înțeleg.

Seara trecută, Alice se aflase pe Champs-Élysées la o petrecere, iar Gabriel într-un club în Dublin, dar aceste aspecte nu îi ajută în a afla cum de au ajuns în Central Park aproape jefuiți și fără amintiri. Fără a avea încredere unul în celălalt, cei doi pornesc într-o pseudoanchetă pentru a afla tot ce li s-a întâmplat, pornind de la sângele, codurile și glonțul lipsă din pistolul lui Alice.

Deșteaptă și ageră, polițista pune la cale un plan inteligent, dar ilegal, însă nimic nu mai contează pentru cei doi, nici atunci când fură un telefon, nici atunci când fură o mașină sau când își găsesc cipuri de urmărire în haine și încălțări. Când reușește să îl sune pe cel mai bun prieten al ei, Alice află cu Gabriel a mințit-o, că este agent FBI și că se ocupă cu aceeași anchetă care ei i-a distrus viața cu doi ani în urmă.

Fantomele trecutului ies la iveală și îi îngenunchează inima femeii care a pierdut totul. Încrederea în oamenii din jurul ei se clatină și nimic nu mai pare ceea ce era. Tatăl ei i-a promis că nu mai trebuie să teamă de criminalul din trecut, dar acum, când umbra lui apare în viața ei, Alice vrea să se răzbune. Dar în cine poate să mai aibă încredere?

Dacă realitatea este alta? Când sunt tot mai aproape de a-l prinde pe criminal, Alice și Gabriel ajung pe un teren minat. Atunci când mintea ei de polițistă își pune rotițele în funcțiune, ea înțelege în sfârșit cine este bărbatul căruia i-a destăinuit tot trecutul ei și alături de care a crezut că luptă pentru o anchetă personală, însă lucurile sunt mult mai complicate.

Adevărul este mereu dureros, dar atunci când adevărul ultimelor zile iese la iveală, Alice este zdrobită. Fără a găsi o șansă să mai lupte, ea este gata să renunțe și să pună capăt unei povești mult prea sfâșietoare. Ce legătură se află între Gabriel și bărbații din viața ei care o protejează?

Cum au ajuns cei doi în Central Park și cum se va sfârși călătoria lor? Însă cel mai important, oare a fost totul întâmplător sau întâlnirea lor a fost mâna destinului? Cu o singură decizie, Alice poate să pună capăt sau să înceapă o nouă viață, dar totul este incert. Ce va alege femeia care a pierdut totul?

-O să ne luptăm amândoi, Alice. Cred că facem echi-

 pă bună, nu?

 Mi-e frică! Mi-e atat de frică…

 O pală de vânt ridică praful și face să tremure acele aurii

 ale zadelor. Frigul îmi arde degetele.

-Știu cât o să fie de greu, dar va fi…

Va fi superb, la fel ca fiecare roman scris de Guillaume Musso, superb, neașteptat, scris foarte inteligent și cu un final aparte. În Central Park, povestea este una care se schimbă de la un capitol la altul, mereu cu o întorsătură de situație care nu este ceea ce pare a fi.

Pe tot parcursul acestei cărți mi-am pus întrebări și am încercat să înțeleg ancheta celor doi protagoniști, dar Guillaume Musso are grijă de fiecare dată ca nu cumva să bănuim adevărul. Gabriel și Alice sunt două personaje inteligente pe care le-am adorat și care au fost la fel de schimbătoare ca și povestea în sine, mereu cu un secret și cu un as ascuns în mânecă.

Atâtea meserii ascunse în spatele unui singur personaj, atâtea scopuri și secrete diferite, toate pentru ca în final totul să prindă o altă formă. Finalul a fost unul diferit, pentru că Musso alege de fiecare dată să își încheie poveștile diferit, într-un mod special, dar niciodată la fel cu alt roman de-al său. Am iubit acest volum, cum am iubit fiecare carte de-a lui până acum și mă gândesc cu părere de rău că mai am căteva titluri necitite scrise de el și știu că îmi va fi foarte greu să mă despart de genul lui aparte, de creativitatea sa, până vom mai avea o nouă poveste.

Guillaume Musso este un autor complex, este un om talentat și cred că este singurul bărbat scriitor care a urcat în topul meu de autori preferați, acolo unde predomină femeile, printre Colleen Hoover, Cassandra Clare, J.K Rowling și J.Lynn, aproape detronându-le cu stilul său de scriere absolut delicios!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CENTRAL PARK?

Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CENTRAL PARK CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Central Park
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2016
Editura: ALL
Nr. Pagini: 349
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.04.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 463 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 5 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments