Recenzie “Choice” de Livia Furia

Titlu: Choice
Autor: Livia Furia
An apariție : 2017
Editura: Quantum Publishers
Nr. Pagini: 211
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dana Otet
Publicată la 20.11.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Choice” de Livia Furia
Acordă o notă

 

Nu știu cum se face, dar când vine vorba de cărțile autoarei Livia Furia, mereu, dar mereu, le termin într-un timp cheie. Raportându-mă la acest volum Choice, pot spune că în câteva ore a fost gata. Care să fie oare factorii care să mă determine să lecturez o carte atât de rapid?

Eu cred că Livia Furia are talentul de a acapara cititorul, făcându-l să vadă doar cărțile ei înaintea ochilor. Această premisă este adevărată și în cazul meu, deoarece este pentru a doua oară când efectiv abia apuc să clipesc să cartea ajunge la final.

Romanul Choice este ceva diferit. Când spun diferit, spun concentrat, acaparator, cuceritor.  Choice a reușit să mă înfioreze, să mă facă să îmi fie frică.

Inima mea bătea accelerat, mai ales în acele momente în care viața unui personaj era în pericol. În astfel de momente, parcă îmi venea să o cert pe autoare, dar, totodată, să o și felicit pentru ideile transpuse pe hârtie, pentru viziunea atât de clară asupra unor concepte, dar și pentru modul în care alege să creeze personaje, pentru felul în care știe să le evidențieze trăsăturile și să le facă plăcute.

Trebuie să menționez că Choice se numără printre puținele cărți ale căror personaj principal este o personalitate masculină. Acest lucru este unu plăcut, în condițiile în care personajul intră în strânsă legătură cu acțiunea, cu cei din jur, dar și cu cititorul.

Mereu când aud numele de Livia Furia mă gândesc la o autoare cu o gândire diferită, o gândire ale căror idei impresionează și cucerește treptat orice cititor.

Ce a reprezentat pentru mine Choice? Această operă a fost o adevărată aventură, o aventură în care nu există loc de respiro, un adevărat traseu spre dezlegarea misterelor, un labirint din care, dacă nu ești atent, nu vei avea prilejul să ieși niciodată. Este adevărat, îți trebuie curaj pentru a lectura o astfel de carte, dar pe acesta îl găsești doar citind părerile emise de alți cititori. Este imposibil ca vreunul să nu fi fost atras măcar de copertă. Dar ce să mai zicem de conținut?

În prim-plan vom avea de-a face cu un personaj complex și curajos, totodată, care nu se dă în lături de la nimic și care trece culmile acestei lumi pentru familia lui. În special pentru Darla.

Dary este personajul masculin care m-a speriat, inițial, dar pe care l-a apreciat, neștiind de ce fac asta. Treptat, însă, parcă curajul lui, trăsăturile dominante m-au determinat să-l percep ca fiind un erou, un erou sus plasat într-o societate în care, aparent, totul părea normal.

Evident, Livia Furia s-a jucat cu acest personaj cum a știut ea m-a bine și, astfel, l-a plasat într-o serie de situații grele, monstruoase chiar. Îmi venea să țip de frică, mai ales atunci când viața lui, dar și a Darlei erau puse în pericol.

Să nu ai vorbesc despre pulsul și inima mea care mă scoteau din minți, dar și de dorința de a afla ce se va întâmpla în continuare. Nu am rezistat și nu am ezitat să descopăr tot ceea ce se poate descoperi și, într-un final, săpând printre rânduri, săpând printre amintiri și evenimente am dat de f’al’keri și de v’al’keri.

Ce ciudățenii mai sunt și astea? Nu-i așa că asta v-ați întrebat? Eu știu sigur că nu vă voi da mai multe indicii, decât PERICOL.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Livia Furia.

De asemenea, mai apare întrebarea: ce este atât de special la acest Dary? Ce legătură are toată povestea cu aceste creaturi și care este rolul personajului principal în toată treaba aceasta?

Vă spun sincer că pentru mine a fost o surpriză faptul că Dary vedea anomalia. Mi-a plăcut acest aspect, deoarece, în acest fel totul a devenit mult mai incitant, mai riscant și emoțiile s-au intensificat.

Pentru a găsi sursa acestei anomalii, Dary trebuie să caute și să caute. Cine îi va fi aproape?

În momentul de față, simt nevoia să amintesc și de AR DaKan, unul dintre perfecțiunile povestirii. Da, Livia Furia poate construi tot felul de personaje, de la cele mai bizare, neimportante, până a cele mai perfecte.

Cu puterea lui, AR DaKan dă dovadă de stăpânire de sine, de curaj, de asemenea, dar el și ajută. Pe umerii lui să găsește povara.

Alături de aceste personaje, Choice devine un echivalent al supranaturalului, un roman al luptei și al descoperirii de evenimente, care în mintea autoarei se preling precum un izvor de apă.

Choice este mai mult decât o povestire. Choice prinde viața în mâinile cititorilor și, mai apoi, își continuă existența în subconștient, făcându-se, așadar, remarcată prin scene de neuitat, pericol la tot pasul, personaje ideologiste, dar și străpungătoare, intrând adânc în inima celor care sunt gata să înceapă o nouă aventură.

Choice va fi un nou început și, totuși, cine este Choice?

Într-un univers predispus pericolelor, romanul Choice vine să accentueze starea de teamă, dar, totodată, dorește să își facă prieteni noi.

Cât de mult te vor ține picioarele să alergi?

 

 

Aspecte Pozitive:

Iubesc stilul autoarei și modul în care aceasta îmbină anumite idei, transformându-le din simplu în complex.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.