Recenzie ”Retușat” de Livia Furia

Titlu: Retușat
Autor: Livia Furia
An apariție : 2018
Editura: Berg
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Zegheru
Publicată la 13.12.2018
Nota recenzorului: 10/10
Recenzie ”Retușat” de Livia Furia
5 (100%) 2 vote[s]

Autoarea Livia Furia are un stil aparte de a scrie. Secvențele sunt atent plasate, iar detaliile ne introduc cu desăvârșire în mijlocul acțiunii. Personajele sunt bine conturate, iar dialogurile decurg lin, evidențiind viața unor oameni de la tară.

Livia are un stil cameleonic și reușește să se dedice 100% fiecărei povești în parte. Am cunoscut-o prin intermediul romanului ”Lumea de dincolo”, iar acum mă așteptam să găsesc o altă poveste fantasy.

Romanul ”Retușat” m-a scos din zona de confort, dar am rămas captivă până la sfârșit. De fiecare dată când dădeam pagină cu pagină, noi imagini mi se formau, de parcă mă uitam la un film care nu aș fi dorit să se termine.

Am fost surprinsă când am descoperit traiul unor personaje bine construite, cu un limbaj adecvat și o viață demnă de acele meleaguri.

”Retușat” este o lectură ușoară, palpitantă care te introduce pe deplin în pielea personajelor. Vei ajunge să gândești ca ei, să le vezi obiceiurile și tradițiile. Ceea ce mi-a plăcut, față de alte lecturi în genul, a fost simplitatea cu care autoarea reușește să povestească fiecare aspect în parte, folosind cuvinte simple, care ofera credibilitate întregii acțiuni.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Livia Furia.

O bătaie cu câini, o amintire care trezește sentimente de regret, o poveste de iubire care a sfârșit mult prea devreme, secvențe amoroase dintre un preot și o minoră. Autoarea te surprinde cu un roman care îți va depăși toate așteptările.

Povestea cu care am empatizat a fost cea dintre Larisa și Radu. Rămas fără părinți, Radu se vede nevoit să aibă grijă de fratele său Mihnea, iar Larisa renunță la facultate datorită unei divergențe cu prietena sa. Relația pe care cei doi au avut-o a fost una plină de peripeții, momente tandre și scene fierbinți. Dacă întoarcerea Larisei ne-ar putea duce cu gândul la o viitoare împăcare, situația devine și mai complicată pe măsură ce înaintăm în poveste.

”Retușat” de Livia Furia este un altfel de roman, unul original, care surprinde viața sătenilor, cu toate neajunsurile, dificultățile și obiceiurile. Traiul la țară ar părea unul lipsit de griji, dar nu și în ”Retușat”. Aici totul te surprinde.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.