Recenzie Christine de Stephen King

de | mai 8, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CHRISTINE ARE REDUCERE PE:

Christine de Stephen King  Stephen King este, fără îndoială, unul din scriitorii mei preferați care a reușit să mă capteze în universul lui – uneori prea înfricoșător –  încă de la primele pagini citite.

Christine este unul din romanele de succes ale lui Stephen King, o adevărată capodoperă a genului horror.

Publicat în 1983, romanul Christine aduce în prim-plan povestea a doi adolescenți aparent normali, Arnie Cunningham și Dennis Guilder. Viața celor doi capătă însă o turnură neașteptată atunci când Arnie își cumpără o mașină second-hand, un Plymouth Fury 1958 botezată Christine de către fostul proprietar, care începe să le aducă numai necazuri celor doi.

Arnie petrece din ce în ce mai mult timp cu mașina sa, investind totul în ea până la obsesie. Petrece ore în șir în garaj alături de Christine, în timp ce prietenul său, Dennis, află despre evenimentele înfiorătoare petrecute anterior în mașina aceea.

Dacă îți place recenzia cărții CHRISTINE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Cam de la mijlocul romanului încolo – în stilul caracteristic lui Stephen King – veți fi martorii unor scene care oferă coșmaruri celor slabi de înger. Christine capătă puteri malefice și își răzbună proprietarul pentru toate neplăcerile suferite de el pentru ca în final să vrea să se răzbune din gelozie chiar pe Arnie, proprietarul ei.

Love is old slaughterer. Love is not blind. Love is a canibal with extremely acute vision. Love is insectile, it is always hungry.”

Romanul este structurat în trei părți, trei perspective diferite, iar întâmplările sunt relatate în mare parte la persoana a III-a.

Recomand acest roman tuturor lectorilor amatori de horror sau thriller care vor să aibă parte de câteva nopți nedormite în compania unei cărți cu totul inedite. Universul creat de Stephen King creează dependență, fără îndoială.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CHRISTINE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CHRISTINE
Autor: Stephen King
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3627

Alte recenzii de la Stephen King:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Alina Maftei a fost redactor Booknation.ro și a scris 1 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Alina Maftei aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Chiar pare interesantă!

Alina

O recomand cu drag, așa cum am scris și în recenzie. Nu ar trebui evitate nici restul romanelor lui King. 🙂