Christine de Stephen King  Stephen King este, fără îndoială, unul din scriitorii mei preferați care a reușit să mă capteze în universul lui – uneori prea înfricoșător –  încă de la primele pagini citite.

Christine este unul din romanele de succes ale lui Stephen King, o adevărată capodoperă a genului horror.

Publicat în 1983, romanul Christine aduce în prim-plan povestea a doi adolescenți aparent normali, Arnie Cunningham și Dennis Guilder. Viața celor doi capătă însă o turnură neașteptată atunci când Arnie își cumpără o mașină second-hand, un Plymouth Fury 1958 botezată Christine de către fostul proprietar, care începe să le aducă numai necazuri celor doi.

Arnie petrece din ce în ce mai mult timp cu mașina sa, investind totul în ea până la obsesie. Petrece ore în șir în garaj alături de Christine, în timp ce prietenul său, Dennis, află despre evenimentele înfiorătoare petrecute anterior în mașina aceea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

Cam de la mijlocul romanului încolo – în stilul caracteristic lui Stephen King – veți fi martorii unor scene care oferă coșmaruri celor slabi de înger. Christine capătă puteri malefice și își răzbună proprietarul pentru toate neplăcerile suferite de el pentru ca în final să vrea să se răzbune din gelozie chiar pe Arnie, proprietarul ei.

Love is old slaughterer. Love is not blind. Love is a canibal with extremely acute vision. Love is insectile, it is always hungry.”

Romanul este structurat în trei părți, trei perspective diferite, iar întâmplările sunt relatate în mare parte la persoana a III-a.

Recomand acest roman tuturor lectorilor amatori de horror sau thriller care vor să aibă parte de câteva nopți nedormite în compania unei cărți cu totul inedite. Universul creat de Stephen King creează dependență, fără îndoială.

Titlu: Christine
Autor: Stephen King
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte bună, cu un conțiunut încărcat de mister și un final pe măsură. Detaliile acesti cărți se împletesc perfect, iar Stephen King reușește să creeze un univers nou, neașteptat care dă cu siguranță fiori lectorilor de orice vârstă.

Aspecte Negative:

Spre final, romanul poate deveni un pic previzibil prin detaliile care se repetă.

Avatar
Autor: Alina Maftei
Redactor de 1858 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alina Maftei