Recenzie Cincizeci de umbre întunecate de E.L.James

Titlu: Cincizeci De Umbre întunecate
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: Trei
Nr. Pagini: 660
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adelina Popa
Publicată la 29.03.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cincizeci de umbre întunecate

Dacă în primul roman al triologiei ne era prezentată latura de Dominator a lui Christian Grey, în volumul doi (Cincizeci de umbre întunecate) ni se oferă șansa de a descoperi secretele trecutului său misterios și dureros. Cunoaștem astfel motivele din spatele caracterului dificil a lui Christian.

După ce Anastasia nu a reușit să accepte termenii primului contract, fiind copleșită de așteptările Dominatorului, ea se vede nevoită să îl părăsească pe Christian. Acest lucru produce o schimbare în interiorul lui, el ajungând să își restabilească prioritățile și să devină conștient de adevăratele sale nevoi.

După o săptămână care a părut a fi un an pentru cei doi, Christian decide să îi propună un altfel de contract timidei fete care se pare că a reușit să îi fure inima, anunțând-o că este pregătit pentru mai mult. Pe parcursul cărții, ne putem delecta cu încercările sale de a renunța la vechile obiceiuri și de a se transforma într-un iubit potrivit pentru Anastasia.

Deși în teorie lucrurile par a urma drumul spre fericire al celor doi, apariția în peisaj a unei persoane ce face parte din trecutul lui Christian ajunge să le bântuie relația precum o fantomă. Întrebările chinuitoare și neîncrederea în forțele proprii îi macină sufletul Anastasiei.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de E. L. James.

În acest volum, cel mai mult mi-a plăcut evoluția Dominatorului. Dacă în volumul trei, despre care vă voi vorbi în curând, Anastasia preia rolul Dominatorului (cel puțin spiritual), în volumul doi îl găsim pe Christian într-o perioadă de tranziție.

Obișnuit să dețină mereu controlul, Christian devine debusolat când aparent inocenta Anastasia apare în viața sa precum o tornadă. Deși pare firavă, ea nu înceteze să îl surprindă pe Christian prin încăpățânarea și curajul său.

Deși inițial o vedea doar ca pe o simplă supusă, Christian începe să aibă sentimente puternice față de Anastasia, ba chiar să o iubească. Aparent, Anastasia îi aduce aminte, sub o formă sau alta, de misterioasa lui mamă….

Din punctul meu de vedere, Cincizeci de umbre întunecate este poate cel mai monoton din triologie, însă asta nu cred că îi va împiedica pe cititori să îl savureze pagină cu pagină, mai ales că putem observa o îmbunătățire în stilul de scris al autoarei.

🔥 CARTEA CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o continuare surprinzătoare a primului roman, oferindu-ni-se șansa de a afla mai multe lucruri despre Christan Grey.

Aspecte Negative:

Spre deosebire de primul roman al triologiei, acesta este mai puțin dinamic.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.