Recenzie Cincizeci de umbre întunecate de E.L.James

de | mart. 29, 2015 | Beletristică, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE ARE REDUCERE PE:

Cincizeci de umbre întunecate

Dacă în primul roman al triologiei ne era prezentată latura de Dominator a lui Christian Grey, în volumul doi (Cincizeci de umbre întunecate) ni se oferă șansa de a descoperi secretele trecutului său misterios și dureros. Cunoaștem astfel motivele din spatele caracterului dificil a lui Christian.

După ce Anastasia nu a reușit să accepte termenii primului contract, fiind copleșită de așteptările Dominatorului, ea se vede nevoită să îl părăsească pe Christian. Acest lucru produce o schimbare în interiorul lui, el ajungând să își restabilească prioritățile și să devină conștient de adevăratele sale nevoi.

După o săptămână care a părut a fi un an pentru cei doi, Christian decide să îi propună un altfel de contract timidei fete care se pare că a reușit să îi fure inima, anunțând-o că este pregătit pentru mai mult. Pe parcursul cărții, ne putem delecta cu încercările sale de a renunța la vechile obiceiuri și de a se transforma într-un iubit potrivit pentru Anastasia.

Dacă îți place recenzia cărții CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de E. L. James

Deși în teorie lucrurile par a urma drumul spre fericire al celor doi, apariția în peisaj a unei persoane ce face parte din trecutul lui Christian ajunge să le bântuie relația precum o fantomă. Întrebările chinuitoare și neîncrederea în forțele proprii îi macină sufletul Anastasiei.

În acest volum, cel mai mult mi-a plăcut evoluția Dominatorului. Dacă în volumul trei, despre care vă voi vorbi în curând, Anastasia preia rolul Dominatorului (cel puțin spiritual), în volumul doi îl găsim pe Christian într-o perioadă de tranziție.

Obișnuit să dețină mereu controlul, Christian devine debusolat când aparent inocenta Anastasia apare în viața sa precum o tornadă. Deși pare firavă, ea nu înceteze să îl surprindă pe Christian prin încăpățânarea și curajul său.

Deși inițial o vedea doar ca pe o simplă supusă, Christian începe să aibă sentimente puternice față de Anastasia, ba chiar să o iubească. Aparent, Anastasia îi aduce aminte, sub o formă sau alta, de misterioasa lui mamă….

Din punctul meu de vedere, Cincizeci de umbre întunecate este poate cel mai monoton din triologie, însă asta nu cred că îi va împiedica pe cititori să îl savureze pagină cu pagină, mai ales că putem observa o îmbunătățire în stilul de scris al autoarei.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: CINCIZECI DE UMBRE ÎNTUNECATE
Autor: E. L. James
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 660
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1845

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 3079 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments