Recenzie ”Mai întunecat” de E. L. James

de | apr. 2, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

E. L. James continuă povestea lui Christian cu al doilea volum ”Mai întunecat” în care întâlnim o altă latură a protagonistului. Bulversat, contrariat și dornic de schimbare, acesta face tot posibilul pentru a-i oferi Anastasiei ceea ce-și dorește, și anume, iubire adevărată bazată pe încredere și sentimente sincere care nu stau în baza unor cuvinte scrise pe o foaie de hârtie.

Dacă în primul volum am înțeles câteva aspecte care au fost ”punctul” de ”sprijin” în atitudinea lui Christian, în acest volum observăm emoțiile care îl iau cu asalt și situațiile care îl scot din zona de confort.

Obișnuit doar cu un singur stil de viață, acela de a domina, tânărul om de afaceri se lasă cuprins de stările afective care s-au contopit cu demonii săi, fâcându-i cunoștință cu adevărata iubire. Inițial, sentimentele îl bulversează, singura soluție fiind reprimarea lor, ca mai apoi, să le înfrunte și să lupte pentru a o recuceri pe Anastasia.

”Mai întunecat” oferă o nouă ”evoluție” a protagonistului. Apar nesiguranța, teama, gelozia, voința și perseverența. În primă etapă emoțiile par să-l dezorienteze și să acționeze datorită impulsurilor de moment, situații care îi oferă acestuia rezultate pe măsură.

Momentul ”cheie” este înfățișat atunci când Christian se eliberează de stilul de viață nesănătos care i s-a implementat încă din adolescență de Elena. Conștientizează ”nocivitatea” și influența negativă pe care a avut-o asupra sa, dar și senzația de siguranță pe care a simțit-o în acea perioadă, fiind doar o ”mantie” în care și-a putut ascunde tristețea și durerea. 

Dându-și frâu liber sentimentelor, Christian este cuprins de gelozie, văzând în fiecare persoană un potențial ”dușman” pregătit să intervină în relația lui.

Situațiile se complică când trecutul renaște. Față în față cu propriile umbre, Christian trebuie să înfrunte evenimentele care îl perturbă. Împreună cu Anastatia, acesta devine de neoprit și reușește să-și găsească propriul echilibru.

”Femeia asta care m-a scos la lumină. Femeia asta care mă iubește în ciuda trecutului meu, în ciuda greșelilor mele. Femeia asta care a fost de acord să fie a mea pentru tot restul vieții.

Iubita mea. Ana mea. Iubirea mea.”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: MAI ÎNTUNECAT
Autor: E. L. James
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 659

Alte recenzii de la E. L. James:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Recenzie ”Prada” de Yrsa Sigurdardottir

Aceasta este o recomandare de thriller pentru pasionații de nordic noir. Mult mai bun decât mă așteptam. Atmosfera este macabră, plină de adrenalină și suspans, ipoteza alunecă pe o pantă a absurdului și la un moment dat chiar te întrebi la ce fel de explicații va...

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru a fost redactor Booknation.ro și a scris 91 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments