Recenzie ”Mai întunecat” de E. L. James

de | apr. 2, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

E. L. James continuă povestea lui Christian cu al doilea volum ”Mai întunecat” în care întâlnim o altă latură a protagonistului. Bulversat, contrariat și dornic de schimbare, acesta face tot posibilul pentru a-i oferi Anastasiei ceea ce-și dorește, și anume, iubire adevărată bazată pe încredere și sentimente sincere care nu stau în baza unor cuvinte scrise pe o foaie de hârtie.

Dacă în primul volum am înțeles câteva aspecte care au fost ”punctul” de ”sprijin” în atitudinea lui Christian, în acest volum observăm emoțiile care îl iau cu asalt și situațiile care îl scot din zona de confort.

Obișnuit doar cu un singur stil de viață, acela de a domina, tânărul om de afaceri se lasă cuprins de stările afective care s-au contopit cu demonii săi, fâcându-i cunoștință cu adevărata iubire. Inițial, sentimentele îl bulversează, singura soluție fiind reprimarea lor, ca mai apoi, să le înfrunte și să lupte pentru a o recuceri pe Anastasia.

”Mai întunecat” oferă o nouă ”evoluție” a protagonistului. Apar nesiguranța, teama, gelozia, voința și perseverența. În primă etapă emoțiile par să-l dezorienteze și să acționeze datorită impulsurilor de moment, situații care îi oferă acestuia rezultate pe măsură.

Momentul ”cheie” este înfățișat atunci când Christian se eliberează de stilul de viață nesănătos care i s-a implementat încă din adolescență de Elena. Conștientizează ”nocivitatea” și influența negativă pe care a avut-o asupra sa, dar și senzația de siguranță pe care a simțit-o în acea perioadă, fiind doar o ”mantie” în care și-a putut ascunde tristețea și durerea. 

Dându-și frâu liber sentimentelor, Christian este cuprins de gelozie, văzând în fiecare persoană un potențial ”dușman” pregătit să intervină în relația lui.

Situațiile se complică când trecutul renaște. Față în față cu propriile umbre, Christian trebuie să înfrunte evenimentele care îl perturbă. Împreună cu Anastatia, acesta devine de neoprit și reușește să-și găsească propriul echilibru.

”Femeia asta care m-a scos la lumină. Femeia asta care mă iubește în ciuda trecutului meu, în ciuda greșelilor mele. Femeia asta care a fost de acord să fie a mea pentru tot restul vieții.

Iubita mea. Ana mea. Iubirea mea.”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MAI ÎNTUNECAT
Autor: E. L. James
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 464

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1589 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments