Recenzie ”Mai întunecat” de E. L. James

de | apr. 2, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

E. L. James continuă povestea lui Christian cu al doilea volum ”Mai întunecat” în care întâlnim o altă latură a protagonistului. Bulversat, contrariat și dornic de schimbare, acesta face tot posibilul pentru a-i oferi Anastasiei ceea ce-și dorește, și anume, iubire adevărată bazată pe încredere și sentimente sincere care nu stau în baza unor cuvinte scrise pe o foaie de hârtie.

Dacă în primul volum am înțeles câteva aspecte care au fost ”punctul” de ”sprijin” în atitudinea lui Christian, în acest volum observăm emoțiile care îl iau cu asalt și situațiile care îl scot din zona de confort.

Obișnuit doar cu un singur stil de viață, acela de a domina, tânărul om de afaceri se lasă cuprins de stările afective care s-au contopit cu demonii săi, fâcându-i cunoștință cu adevărata iubire. Inițial, sentimentele îl bulversează, singura soluție fiind reprimarea lor, ca mai apoi, să le înfrunte și să lupte pentru a o recuceri pe Anastasia.

”Mai întunecat” oferă o nouă ”evoluție” a protagonistului. Apar nesiguranța, teama, gelozia, voința și perseverența. În primă etapă emoțiile par să-l dezorienteze și să acționeze datorită impulsurilor de moment, situații care îi oferă acestuia rezultate pe măsură.

Momentul ”cheie” este înfățișat atunci când Christian se eliberează de stilul de viață nesănătos care i s-a implementat încă din adolescență de Elena. Conștientizează ”nocivitatea” și influența negativă pe care a avut-o asupra sa, dar și senzația de siguranță pe care a simțit-o în acea perioadă, fiind doar o ”mantie” în care și-a putut ascunde tristețea și durerea. 

Dându-și frâu liber sentimentelor, Christian este cuprins de gelozie, văzând în fiecare persoană un potențial ”dușman” pregătit să intervină în relația lui.

Situațiile se complică când trecutul renaște. Față în față cu propriile umbre, Christian trebuie să înfrunte evenimentele care îl perturbă. Împreună cu Anastatia, acesta devine de neoprit și reușește să-și găsească propriul echilibru.

”Femeia asta care m-a scos la lumină. Femeia asta care mă iubește în ciuda trecutului meu, în ciuda greșelilor mele. Femeia asta care a fost de acord să fie a mea pentru tot restul vieții.

Iubita mea. Ana mea. Iubirea mea.”

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MAI ÎNTUNECAT
Autor: E. L. James
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 423

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1531 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments