Recenzie ”Grey” de E. L. James

de | apr. 2, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

Grey” este o carte copleșitoare, care trezește noi emoții, de data aceasta intrând în lumea protagonistului și aflându-i toate secretele.

Dacă în ”Cincizeci de umbre”, E. L. James a descris perspetiva văzută de Anastasia, acest volum schimbă radical conjuncturile. Deși merge pe același tipar, nu pot să nu evidențiez faptul că am întâlnit emotii negative, precum durerea, abandonul, sărăcia, compasiunea, ceea ce este surprinzător dacă comparăm copilul anonim din trecut cu omul puternic din ziua de azi.

Christian Grey este un prosper om de afaceri, cu o prezență de invidiat și un comportament caracteristic. Personajul mi-a stârnit interesul din punct de vedere psihologic. Acesta se cunoaște bine pe sine și știe cum să reacționeze în situații limită. Nu se lasă condus de sentimente precum compasiune sau empatie, ceea ce îl face un lider ”înnăscut”. Nu așteaptă mulțumirea și acceptul nimănui, ceea ce îi evidențiază personalitatea puternică și încrezătoare.

Christian are o slăbiciune pentru Anastasia, tânăra care îi va ajunge nu doar supusă, ci și prietenă, confidentă, iubită. Este un drum lung și anevoios până când cei doi vor ajunge să se descopere și să-și ofere cu adevărat o șansă.

Mâniat de vicii, orbit de control și îngenunchiat de trecut, Christian își continuă existența ca fiind un dominator. Nu acceptă relații bazate pe iubire și face tot posibilul de a-și ține emoțiile în frâu și a se ”ghida” conform structurii cu care a fost inițiat, învățat și educat de Elena. Din păcate pentru el, prima întâlnire în biroul său a dat naștere unui amalgam de trăiri din care nu-și mai găsește autocontrolul.

Anastasia este întruchiparea a tot ceea ce a visat Christian, aceasta poate fi o supusă înnăscută și o războinică care își expune punctul de vedere fără teama de prejudecăți. Știe când să tacă și când să se facă înțeleasă.

Relația lor se bazează pe o ”structură” bine conturată, în care fiecare oferă și primește, până în momentul în care adevăratele sentimente ies la iveală și niciunul nu se va mai putea ascunde în spatele măștilor pe care și le-au sculptat cu mare atenție. 

Ce se va întâmpla în momentul în care iubirea va renaște din cenușa propriului ”contract”?

Seria scrisă de E L James este o poveste tulburătoare care ne arată repercusiunile apărute în urma unei copilării în care abuzul este în floare, iar prezența părinților este ”nulă”.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: GREY
Autor: E. L. James
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 672
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 953

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru a fost redactor Booknation.ro și a scris 91 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments