Recenzie ”Grey” de E. L. James

de | apr. 2, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți, Romantism

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Grey” este o carte copleșitoare, care trezește noi emoții, de data aceasta intrând în lumea protagonistului și aflându-i toate secretele.

Dacă în ”Cincizeci de umbre”, E. L. James a descris perspetiva văzută de Anastasia, acest volum schimbă radical conjuncturile. Deși merge pe același tipar, nu pot să nu evidențiez faptul că am întâlnit emotii negative, precum durerea, abandonul, sărăcia, compasiunea, ceea ce este surprinzător dacă comparăm copilul anonim din trecut cu omul puternic din ziua de azi.

Christian Grey este un prosper om de afaceri, cu o prezență de invidiat și un comportament caracteristic. Personajul mi-a stârnit interesul din punct de vedere psihologic. Acesta se cunoaște bine pe sine și știe cum să reacționeze în situații limită. Nu se lasă condus de sentimente precum compasiune sau empatie, ceea ce îl face un lider ”înnăscut”. Nu așteaptă mulțumirea și acceptul nimănui, ceea ce îi evidențiază personalitatea puternică și încrezătoare.

Christian are o slăbiciune pentru Anastasia, tânăra care îi va ajunge nu doar supusă, ci și prietenă, confidentă, iubită. Este un drum lung și anevoios până când cei doi vor ajunge să se descopere și să-și ofere cu adevărat o șansă.

Mâniat de vicii, orbit de control și îngenunchiat de trecut, Christian își continuă existența ca fiind un dominator. Nu acceptă relații bazate pe iubire și face tot posibilul de a-și ține emoțiile în frâu și a se ”ghida” conform structurii cu care a fost inițiat, învățat și educat de Elena. Din păcate pentru el, prima întâlnire în biroul său a dat naștere unui amalgam de trăiri din care nu-și mai găsește autocontrolul.

Anastasia este întruchiparea a tot ceea ce a visat Christian, aceasta poate fi o supusă înnăscută și o războinică care își expune punctul de vedere fără teama de prejudecăți. Știe când să tacă și când să se facă înțeleasă.

Relația lor se bazează pe o ”structură” bine conturată, în care fiecare oferă și primește, până în momentul în care adevăratele sentimente ies la iveală și niciunul nu se va mai putea ascunde în spatele măștilor pe care și le-au sculptat cu mare atenție. 

Ce se va întâmpla în momentul în care iubirea va renaște din cenușa propriului ”contract”?

Seria scrisă de E L James este o poveste tulburătoare care ne arată repercusiunile apărute în urma unei copilării în care abuzul este în floare, iar prezența părinților este ”nulă”.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: GREY
Autor: E. L. James
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 672
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 645

Alte recenzii de la E. L. James:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 1589 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments