Recenzie Cocoșatul are Alibi de Rodica Ojog-Brașoveanu

Titlu: Cocoșatul Are Alibi
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2008
Editura: Kullusys
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 14.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Cocoșatul are Alibi de Rodica Ojog-Brașoveanu
Acordă o notă

cocosatul-are-alibi-ed-kullusys_1_fullsizeDeși nu am citit absolut tot ce a scris Rodica Ojog-Brașoveanu, mă risc să afirm că este o scriitoare care nu prea dă rateuri și care pe drumul ales al literaturii polițiste și de mister a făcut într-adevăr carieră. Cocoșatul are alibi este o carte scrisă prin anii 70 deci la începuturile carierei, un roman ca un fel de avanpremieră la ce va urma atât legat de personaje (apariția personajului locotenent Azimioară pe care îl știți din seria cu Melania) cât și ca structură de roman polițist. Poate puțini dintre cei care îi citiți cărțile cunoașteți faptul că doamna Rodica Ojog-Brașoveanu a fost de meserie avocat, a și practicat timp de 7 ani, ca ulterior să renunțe la avocatură și să se dedice exclusiv scrisului.

Cocoșatul are alibi este cu atât mai interesant de citit mai ales pentru acei cititori care își propun să o descopere pe autoare și care să spunem că au citit până acum cam tot ce le-a căzut în mână semnat de dumneaei. Este o carte de referință, care anunță un mare talent scriitoricesc combinat perfect cu o cunoaștere a naturii umane, psihologiei și o înclinație către mister și intrigă pură.

Rodica Ojog-Brașoveanu creează personaje clasice, borfași din lumea de jos a capitalei, polițiști cu experiență, femei frumoase folosite în scheme de înșelăciuni. Romanul despre care scriu astăzi are o intrigă simplă, un furt al unei brățări valoroase de la Muzeul de Istorie declanșează urmăriri de piste care duc la crime, case conspirative, polițiști sub acoperire și un final neașteptat. Eu una, mărturisesc că nu am bănuit nici o secundă cine e criminalul. Și ca să lăsăm misterul să își facă treaba, nu intru deloc în detalierea titlului, dar vă spun doar atât că nimeni nu e ceea ce pare a fi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu.

Un roman polițist cap coadă plin de suspans, pe care îl citești cu zâmbetul pe buze de la prima la ultima pagină.

Aspecte Pozitive:

Cocoșatul are alibi este cu atat mai interesat de citit mai ales pentru acei cititori care își propun să o descopere pe autoare și care să spunem că au citit până acum cam tot ce le-a căzut în mână semnat de dumneai. Este o carte de referință, care anunță un mare talent scriitoricesc combinat perfect cu o cunoștere a naturii umane, psihologiei și o înclinație către mister și intrigă pură.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. read with Adelina
  Reply

  Cred ca niste typo-uri pe ici colo nu sunt un asa mare dezastru, pot fi corectate si prevenite cu mai multa atentie.
  Nu stiam ca ROB a fost avocata, dar banuiam eu ca a lucrat in domeniu la cate cunostinte are.

 2. ionescu
  Reply

  nu prea se zice ‘mă risc’.

  am început adineauri cartea. sunt încrezător că voi ghici asasinul. dacă apare careva cu profesie liberală- medic, avocat-ăla e! de nu… va fi mai greu de ghicit.

 3. ionescu
  Reply

  am intuit corect si care din oamenii de la muzeu e vinovatul, si cine e marele boss cu bosă. cel mai puțin suspect, se ştie. şi, într-adevăr, profesii liberale, oameni care nu semnează condica zi de zi.

POST A COMMENT.