Recenzie Cocoșatul are Alibi de Rodica Ojog-Brașoveanu

de | dec. 14, 2014 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA COCOȘATUL ARE ALIBI ARE REDUCERE PE:

cocosatul-are-alibi-ed-kullusys_1_fullsizeDeși nu am citit absolut tot ce a scris Rodica Ojog-Brașoveanu, mă risc să afirm că este o scriitoare care nu prea dă rateuri și care pe drumul ales al literaturii polițiste și de mister a făcut într-adevăr carieră. Cocoșatul are alibi este o carte scrisă prin anii 70 deci la începuturile carierei, un roman ca un fel de avanpremieră la ce va urma atât legat de personaje (apariția personajului locotenent Azimioară pe care îl știți din seria cu Melania) cât și ca structură de roman polițist. Poate puțini dintre cei care îi citiți cărțile cunoașteți faptul că doamna Rodica Ojog-Brașoveanu a fost de meserie avocat, a și practicat timp de 7 ani, ca ulterior să renunțe la avocatură și să se dedice exclusiv scrisului.

Cocoșatul are alibi este cu atât mai interesant de citit mai ales pentru acei cititori care își propun să o descopere pe autoare și care să spunem că au citit până acum cam tot ce le-a căzut în mână semnat de dumneaei. Este o carte de referință, care anunță un mare talent scriitoricesc combinat perfect cu o cunoaștere a naturii umane, psihologiei și o înclinație către mister și intrigă pură.

Rodica Ojog-Brașoveanu creează personaje clasice, borfași din lumea de jos a capitalei, polițiști cu experiență, femei frumoase folosite în scheme de înșelăciuni. Romanul despre care scriu astăzi are o intrigă simplă, un furt al unei brățări valoroase de la Muzeul de Istorie declanșează urmăriri de piste care duc la crime, case conspirative, polițiști sub acoperire și un final neașteptat. Eu una, mărturisesc că nu am bănuit nici o secundă cine e criminalul. Și ca să lăsăm misterul să își facă treaba, nu intru deloc în detalierea titlului, dar vă spun doar atât că nimeni nu e ceea ce pare a fi.

Un roman polițist cap coadă plin de suspans, pe care îl citești cu zâmbetul pe buze de la prima la ultima pagină.

Ți-a plăcut recenzia cărții COCOȘATUL ARE ALIBI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA COCOȘATUL ARE ALIBI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cocoșatul Are Alibi
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2008
Editura: KULLUSYS
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.12.2014
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3080

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2765 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
5 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ai greseli de scriere….

Booknation.ro

Salut Adrian! Ne poți indica greșelile? Vom notifica redactorul de îndată. Mulțumim pentru feedback 🙂

Cred ca niste typo-uri pe ici colo nu sunt un asa mare dezastru, pot fi corectate si prevenite cu mai multa atentie.
Nu stiam ca ROB a fost avocata, dar banuiam eu ca a lucrat in domeniu la cate cunostinte are.

ionescu

nu prea se zice ‘mă risc’.

am început adineauri cartea. sunt încrezător că voi ghici asasinul. dacă apare careva cu profesie liberală- medic, avocat-ăla e! de nu… va fi mai greu de ghicit.

ionescu

am intuit corect si care din oamenii de la muzeu e vinovatul, si cine e marele boss cu bosă. cel mai puțin suspect, se ştie. şi, într-adevăr, profesii liberale, oameni care nu semnează condica zi de zi.