🔥 CARTEA COD GALBEN CU PEȘTIȘORI ROȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

„Cod galben cu peștișori roșii” de Radu BataCând l-am cunoscut pe Radu Bata, mi-am dat seama că am de-a face cu un om extrem de creativ. Acest poet român, stabilit în Franța, este o fire ludică și spontană prin excelență, dar vă garantez că nimic nu mă putea pregăti pentru experiența citirii primului său volum de poezie apărut în România.

Cod galben cu peștișori roșii e o colecție de „poezete”, adică de poeme mai relaxate, oarecum lucide și aeropurtate – conform definiției date de poet într-un interviu acordat cotidianului Adevărul.

Poezia revelează posibilităţi, poezeta le reciclează. Să zicem că poezeta e o verișoară a poeziei care umblă mai despletită, mai puţin apretată, chiar când merge la concert.” – declară Radu Bata în același interviu.

Deși locuiește departe de țară, poetul se dovedește a fi un bun cunoscător al realităților românești. Cod galben cu peștișori roșii reunește poeme pe diverse teme sociale sau personale, acoperind un areal vast de situații și simțiri. Practic, volumul conține cel puțin un poem cu care cititorul va rezona.

Limbajul folosit este simplu, lipsit de alambicații și înflorituri inutile. Poetul se exprimă într-o manieră modernă, (chiar) reușind să creeze o poezie actuală, vie, pe gustul tuturor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Radu Bata

Versurile lui Radu Bata „nu rulează niciodată în gol”, după cum observă și Mircea Cărtărescu. Nu se aseamănă una cu alta, cititorul e mereu în priză și mereu surprins.

Personal, am citit Cod galben cu peștișori roșii extrem de lent și asta pentru că am vrut ca farmecul să țină mai mult. Așa cum am mai spus, e destul de greu să surprinzi într-o recenzie toate subtilitățile unui volum de poezie.

E o misiune ingrată și consider că o astfel de carte merită ceva mai mult decât un comentariu plictisitor. Până la urmă fiecare dintre noi acordă o interpretare personală simțămintelor transmise de poezie.

Luați acest articol drept o invitație, mai degrabă! Pătrundeți și voi în universul liric al lui Radu Bata.

🔥 CARTEA COD GALBEN CU PEȘTIȘORI ROȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cod Galben Cu Peștișori Roșii
Autor: Radu Bata
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 228
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.08.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O poezie lejeră, fără a fi simplistă. Radu Bata abordează teme din cele mai diverse, într-o manieră greu de egalat.

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2055 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă