Recenzie “Crimă pe terenul de golf” de Agatha Christie

by | Aug 23, 2017 | Mister, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRIMĂ PE TERENUL DE GOLF ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

        Agatha Christie este feblețea mea, recunosc. Inteligenta Agatha, misterioasa Agatha, surprinzătoarea Agatha… Neavând neapărat o scriitură de cea mai înaltă calitate, istețimea imaginației sale creatoare este ieşită din comun, fapt confirmat de cartea “Crimă pe terenul de golf”.

        Hercule Poirot surprinde din nou. Acest detectiv înnăscut este un personaj excentric, una dintre cele mai bine conturate şi complexe “ființe de hârtie” pe care le-am descoperit vreodată. La începutul acestei cărți, el primeşte o scrisoare de la un anume domn Renauld, prin care îl roagă să sosească imediat în Merlinville, Franța, simțind un pericol iminent apropiindu-se de el. Detectivul belgian porneşte, alături de bunul său prieten, căpitanul Hastings (cel care relatează acțiunea), spre acel oraş.

        Când ajung la vila Geneviéve, unde locuia celebrul milionar, cei doi află că domnul Renauld a fost ucis noaptea trecută, undeva între orele 12 şi 3, iar cadavrul său a fost descoperit pe terenul de golf ce urma să fie construit. De aici încep interogatoriile şi investigațiile, cercetările şi descoperirea amănuntelor trecutului, iar situația devine foarte confuză deoarece detaliile esențiale în rezolvarea cazului nu pot fi găsite.

        Cartea este foarte mind-blowing. De-a lungul ei, excentricul Poirot îi relatează prietenului său convingerile sale, pentru ca următorul capitol să aducă o nouă ipoteză încurcată. Multe dintre personaje sunt suspectate pe rând ca posibili criminali, pentru ca apoi să ți se prezinte un nou suspect. Prin inteligența sa şi înzestrarea sa de a privi în esență şi de a lega conexiuni, Poirot reuşeşte, după îndelungate controverse, să dezlege tainele cazului şi să sfârşească într-un mod deosebit investigațiile.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

       Un aspect pe care nu l-am întâlnit în alte romane polițiste scrise de Agatha este următorul: la investigarea cazului sunt solicitate serviciile mai multor detectivi şi comisari, iar “lupta” care se iscă între cei doi mari detectivi – domnul Giraud şi domnul Poirot – este de un haz aparte. Poirot este cel calm, elegant, cu propriile convingeri interioare şi care pare indiferent la vederea urmelor, pe când Giraud este cel activ, care se remarcă prin eficiență (“detectivul-copoi”, cum îl etichetează Poirot).

       Triumful este delicios şi Poirot îşi dovedeşte din nou simțul fantastic de detectiv. Finalul e deosebit de încurcat şi de captivant. Nu poți lăsa cartea jos din mână şi devii tot mai interesat şi mai intrigat de toate aspectele. În concluzie, citiți-o, aventurați-vă şi dezlegați cazul (slabe şanse să şi reuşiți) deoarece, aşa cum susține şi Poirot, “este un mister deosebit de complicat şi derutant”.

🔥 CARTEA CRIMĂ PE TERENUL DE GOLF ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Crimă Pe Terenul De Golf
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 250
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Misterul din jurul cazului este extrem de complicat și, în încercarea de a descoperi făptașul, nu mai poți lăsa cartea din mână.

Aspecte Negative:

Teoriile și convingerile lui Poirot se schimbă în fiecare capitol și situația devine prea confuză pentru cititor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1090 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 75 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Imi plac cartile Agathei. Am citit mult in liceu 🙂 . Totusi nu imi aduc aminte de cartea aceasta. Probabil ca nu am citit – sau pur si simplu au trecut multi ani si am uitat. Dar oricand recitesc cu drag cartile Agathei Christie.