Recenzie “Crimele lui Grindelwald. Animale fantastice – Scenariul original” de J.K.Rowling

by | Jun 4, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CRIMELE LUI GRINDELWALD. ANIMALE FANTASTICE - SCENARIUL ORIGINAL CU REDUCERE PE Cartepedia

Am făcut o mini obsesie pentru J.K.Rowling pentru că în ultima perioadă citesc destul de multe cărți ce îi aparțin. Fie că este vorba despre seria Harry Potter, fie că îmi descopăr latura de detectiv alături de Strike, fiecare pagină este o plăcere. Are un stil aparte, destul de greu de explicat, însă prinde cititorul în plasă și nu îl lasă să plece de acolo până când nu termină întreagă lectură. Recent am avut parte de o experiență de citit atipică, pentru că a fost prima dată când am citit o piesă de teatru. M-am ferit întotdeauna de așa ceva, pentru că mi se par greoaie și nu reușeam de fiecare dată să înțeleg firul narativ. Nevoia m-a învățat că trebuie să mă adaptez, așa că am acceptat provocarea.

Crimele lui Grindelwald. Animale fantastice – Scenariul original” de J.K.Rowling este un script adaptat pentru o piesă de teatru, o poveste extrem de drăguță, cu elemente pe care le regăsim cu vârf și îndesat în Harry Potter și cu personaje familiare. Face parte din seria “Animale Fantastice”, fiind volumul 2. Pentru cei care știu deja cartea, aceasta are și o super ecranizare cu un cast de excepție. Filmul este mult mai dinamic decât cartea, însă surprinde fidel majoritatea întâmplărilor din carte.

Grindelwald și-a ținut promisiunea și a evadat din închisoare. Acum singurul lui țel este să obțină cât mai mulți adepți pe care să îi instruiască în artele magiei neagre. Nu este foarte greu să facă acest lucru, pentru că bătălia dintre bine și rău este aproape veșnică, adusă în actualitate de seria Harry Potter. Momentul 0 este în această serie și practic ne arată cum a început totul. Îndrăgitul Dumbledore îl dorește prins pe Grindelwald și începe să își construiască și el o echipă. Newt este primul care i se alătură, dar dacă mă întrebați pe mine, nu era foarte conștient de ceea ce va urma.

Deși am crezut că nu o să îmi placă atât de mult formatul în sine, am descoperit că am rezonat foarte bine cu acesta, pentru că m-a ajutat să vizualiz mai bine acțiunea. M-am simțit ca o actriță care citește un scenariu de film și se pregătește pentru repetiții. 🙂 Cartea este originală, cu accente puternice pe familie și prietenie și conturează veșnica bătălie între bine și rău, cu părerile fiecărei tabere asupra acestui subiect. O recomand tuturor celor care vor să își exerseze imaginația și să încerce ceva nou, inedit, din același univers Harry Potter cu care toți ne-am obișnuit.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CRIMELE LUI GRINDELWALD. ANIMALE FANTASTICE - SCENARIUL ORIGINAL CU REDUCERE PE Cartepedia

Titlu: Crimele Lui Grindelwald. Animale Fantastice - Scenariul Original
Autor: J.K.Rowling
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 302
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 4.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1262 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments