Recenzie „Măreţele aventuri ale Porcului de Crăciun” de J.K. Rowling

de | mart. 16, 2022 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MĂREŢELE AVENTURI ALE PORCULUI DE CRĂCIUN ARE REDUCERE PE:

                                             Bună cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Aţi fost fani Harry Potter? Nuuu? Ei bine, veţi fi fanii Porcului de Crăciun al aceleiaşi J.K.Rowling! – Pentru că aventurile lui sunt MĂREŢE, exact aşa cum spune titlul.

Cum începe …?

Totul începe de la o jucarie de pluş Ştiţi, jucăria aceea fără de care copilul nu se culcă noaptea? Cea pe care aţi căutat-o când deja aţi stins lumina şi nu a reuşit să fie găsită cu mâna prin pat, deşi încercăm să-i păstrăm locul în fiecare zi? De la acest tip de jucărie începe aventura lui Jack Jones. Stăpânul de necontestat al Porcului de Crăciun. Tot el este şi răspunzător de ceea ce se întâmplă cu jucăria. De aceea, când Holly, sora vitregă, îi aruncă jucăria pe geamul maşinii în timpul unei călătorii împreună, Jack pleacă să-l recupereze şi să-l aducă înapoi unde îi este locul: acasă, lângă el.

Cum se termină…?

Chinuită de vină, Holly îi cumpără lui Jack un porc nou. Dar nicio altă jucărie, fie ea identică, nu poate înlocui porcuşorul cu  mărgele din plastic în burtică, cel care din roz devenise cenuşiu, cu o ureche ţeapană datorită suptului acesteia de către Jack şi care suferise şi o operaţie la ochi din partea mamei. Acesta e momentul botezului: jucăria Um Porc – când era mic Jack nu putea să pronunţe corect unele sunete – devine UP. Pe el încearcă să-l aducă înapoi Jack însoţit în aventurile lui de porcul cel nou dăruit de sora vitregă. Într-o noapte magică, Noaptea de Ajun, totul este posibil. Cititorul pătrunde în lumea lucrurilor pierdute sau rătăcite şi aşteptăm cu sufletul la gură să aflăm cum se termină aventura. Pe tărâmul acesta, unde Pierzătorul este stăpânul tuturor lucrurilor, învăţăm sau ne reamintim valoarea acestora.

Personajele:

Holly Macaulay devine din partenerul care alege voluntar să-l ajute pe Jack la citire în şcoala cea nouă sora vitregă care îl azvârle pe UP pe geamul maşinii. Ea este dovada că schimbările bruşte, radicale ale unei persoane au întotdeauna un motiv, uneori nu tocmai evident. Noi trebuie să-l descoperim. Aşa se întâmplă şi cu Jack. În aventura lui de recuperare a lui UP află cauza noului comportament al fetei. Îşi explică în sinea lui multe şi învaţă să înţeleagă prin ce trece celălalt. Totodată, învaţă să accepte unele situaţii. Învaţă cum este viaţa.

Jack Jones este eroul care merge până în pânzele albe pentru ceea ce vrea să obţină. Este eroul care se descoperă pe sine însuşi pe parcursul călătoriei. Îşi înfruntă fricile şi devine mai înţelegător cu cei din jur. Dobândeşte o altă viziune asupra evenimentelor din viaţa reală şi acţionează în consecinţă. Învaţă să se descurce în anumite situaţii critice şi învaţă valoarea prieteniei.

Am citit cartea încordată: la orice pas eram – scuze, la orice pas Jack era  pândit de primejdii şi  mă feream să nu fiu prinsă – ah, Jack se ferea să nu fie prins! de Pierzător. Vă invit să-mi spuneţi dacă această carte v-a plăcut tot atât de mult cât mi-a plăcut mie!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții MĂREŢELE AVENTURI ALE PORCULUI DE CRĂCIUN?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de J.K.Rowling

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MĂREŢELE AVENTURI ALE PORCULUI DE CRĂCIUN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Măreţele Aventuri Ale Porcului De Crăciun
Autor: J.K.Rowling
An apariție : 2021
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 331

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

1 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 244 zile și a scris până acum 17 articole. Se află pe poziția 29 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments