Recenzie ”Cu sânge rece” de Truman Capote

Titlu: Cu Sânge Rece
Autor: Truman Capote
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 1.02.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

”Cu sânge rece” este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în întreaga mea existență, și chiar am citit suficient de multe cărți încât să-mi pot permite anumite comparații.

Stilul ”sudist” al scriitorului american Truman Capote,  care inoculează în paginile operelor sale literare personaje marginale, periferice și totuși complexe, naște povestiri năucitoare, cu imprevizibile răsturnări de situație și destine bifurcate sau suprimate de otrăvitorul capriciu al destinului.

La fel ca-n marea majoritate a operelor sale literare, grija pentru o expresivitate cât mai elocventă, care să redea întocmai precaritatea anumitor existențe prizoniere între acceptare și sfidare, sacru și profan, cu dese interferențe ale simțirilor și faptelor care sculptează realismul într-un zbor halucinant, adeseori entropic.

Însă tocmai acest entropism, care nu coincide întru totul cu anarhismul dezordinii, este ingredientul principal care asigură succesul actului literar al scriitorului american, care încearcă, și chiar reușește, coagularea culpabilizării și a inocenței în țesătura unor vieți prinse în chenarul sudului nord-american cu mărunțișul iluziilor și freamătul viselor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Truman Capote.

Astfel, Truman capote se află în romanul ” Cu sânge rece” de ambele părți ale baricadei. atât în cea a oamenilor onești, cât și în cea a celor doi criminali, aceștia din urmă fiind chiar și ei zugrăviți între vină și exonerare, cauză și efect, nu ca o tentativă de înșiruire a unei pledoarii salvatoare, justificative, ci doar pentru a ne face să înțelegem complicatul fel de a fi al omului, dar mai ales cartografierea deselor răscruci de drumuri care se ivesc sub pasul omului.

O carte superbă! Lectură plăcută!

🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Introspecția virulentă, dar nu neapărat ostracizatoare, este demnă de lăudat.

Aspecte Negative:

Unele personaje secundare par a fi în plus.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.