Recenzie ”Cu sânge rece” de Truman Capote

by | Feb 1, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Cu sânge rece” este una dintre cele mai bune cărți pe care le-am citit în întreaga mea existență, și chiar am citit suficient de multe cărți încât să-mi pot permite anumite comparații.

Stilul ”sudist” al scriitorului american Truman Capote,  care inoculează în paginile operelor sale literare personaje marginale, periferice și totuși complexe, naște povestiri năucitoare, cu imprevizibile răsturnări de situație și destine bifurcate sau suprimate de otrăvitorul capriciu al destinului.

La fel ca-n marea majoritate a operelor sale literare, grija pentru o expresivitate cât mai elocventă, care să redea întocmai precaritatea anumitor existențe prizoniere între acceptare și sfidare, sacru și profan, cu dese interferențe ale simțirilor și faptelor care sculptează realismul într-un zbor halucinant, adeseori entropic.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Truman Capote

Însă tocmai acest entropism, care nu coincide întru totul cu anarhismul dezordinii, este ingredientul principal care asigură succesul actului literar al scriitorului american, care încearcă, și chiar reușește, coagularea culpabilizării și a inocenței în țesătura unor vieți prinse în chenarul sudului nord-american cu mărunțișul iluziilor și freamătul viselor.

Astfel, Truman capote se află în romanul ” Cu sânge rece” de ambele părți ale baricadei. atât în cea a oamenilor onești, cât și în cea a celor doi criminali, aceștia din urmă fiind chiar și ei zugrăviți între vină și exonerare, cauză și efect, nu ca o tentativă de înșiruire a unei pledoarii salvatoare, justificative, ci doar pentru a ne face să înțelegem complicatul fel de a fi al omului, dar mai ales cartografierea deselor răscruci de drumuri care se ivesc sub pasul omului.

O carte superbă! Lectură plăcută!

🔥 CARTEA CU SÂNGE RECE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cu Sânge Rece
Autor: Truman Capote
An apariție : 2015
Editura: ART
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.02.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Introspecția virulentă, dar nu neapărat ostracizatoare, este demnă de lăudat.

Aspecte Negative:

Unele personaje secundare par a fi în plus.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1944 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments