Recenzie Dama cu camelii de Alexandre Dumas-fiul

Titlu: Dama Cu Camelii
Autor: Alexandre Dumas-fiul
An apariție : 2013
Editura: Corint
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alexandru Niță
Publicată la 4.06.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA DAMA CU CAMELII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

dama-cu-camelii_alexandre-dumas-fiulDupă ani în care stă în umbra tatălui său, scriitorul francez Alexandre Dumas-fiul, debutează cu „Les Aventures de quatre femmes et d’un perroquet”, în 1845. Însă romanul care i-a adus renumele internaţional este Dama cu camelii, apărut în 1848 şi adaptat pentru teatru în 1852, bucurându-se de un succes enorm ce va marca secolul al XIX-lea.

Romanul de dragoste este, în esenţă, povestea autorului cu Marie Duplessis, o curtezană ce îl va ispira să creeze personajul Marguerite Gautier, relatat prin intermediul lui Armand Duval.

Cei doi se cunosc la o piesă de teatru, pe când Marguerite era sub protecţia baronului de Varville, dar acest lucru nu va împiedica ca iubirea pentru ea să se instaleze în sufletul tânărului provenit dintr-o familie modestă şi onorabilă. Acesta îi cere noii sale amante să renunţe la vârstinicul baron ce o întreţinea. Marguerite, avea nevoie de traiul luxos pe care i-l garantau ieşirile alături de oamenii bogaţi, însă îşi suprimă dorinţele pentru o vreme.

“Iubirea adevărată te face totdeauna mai bun, oricare ar fi femeia care o inspiră.”

O femeie, Prudence, le mijloceşte întâlnirile şi le pune la dispoziţie vacanţe la ţară, în care cei doi se rup de lumea cotidiană a Parisului. Situația începe să devină tensionată atunci când tatăl lui Armand începe să îşi facă griji pentru situaţia fiului său și îi trimite scrisori îngrijorătoare prin îşi anunţă vizita.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alexandre Dumas-fiul.

Proaspăta amantă realizează că nu poate trăi tot restul zilelor în condiţii mult sub nivelul ei şi, printr-o hotărâre de moment, se reîntoarce la petrecerile târzii, nopţile petrecute cu baronul şi la viaţa zbuciumată.

Dama cu camelii este un roman realizat ca o confesiune a lui Armand, proiecţia autorului, pentru un străin,iar tema generală este cea a iubirii neîmplinite. Un lucru este cert: Marguerite Gautier va avea întotdeuna camelii roşii.

🔥 CARTEA DAMA CU CAMELII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  • Avatar Alexandru Niță
   Reply

   Bună, Elenis! Îmi pare rău că recenzia mea nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi îți respect părerea.
   Sigur că povestea este mult mai complexă decât am descris-o eu, însă am încercat să fiu obiectiv şi să las cititorii să descopere simțămintele personajelor.
   Cât despre versiunea ta, felicitări! E foarte bună.

POST A COMMENT.