🔥 CARTEA DANS DANS DANS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Romanul “Dans Dans Dans” de Haruki Murakami este cea de-a șasea carte scrisă de autorul japonez. Acesta a fost publicat inițial în anul 1988. Și este o continuare a romanului mult mai cunoscut “În căutarea oii fantastice”. Ca gen, cartea este o nuvelă psihologică. Dar care are și mult iz de științifico-fantastic.

De la Haruki Murakami am mai citit “În noapte” și “După cutremur”. Scrierile japonezului nu mi se par deloc greu de citit și nici greu de înțeles. Sunt, în schimb, realiste. Și chiar dacă personajele și evenimentele țin de Japonia, poveștile se pot referi la societatea de peste tot din lume.

Stilul natural și simplu al narațiunii lui Haruki Murakami m-a impresionat foarte mult la cartea “Dans Dans Dans”

Ca de altfel, același stil l-am întâlnit la fiecare carte citită de la el. Pagină cu pagină am simțit că îl ascult pe Murakami povestindu-mi calm despre propria experiență de viață. Mai mult decât atât, stilul lui de scris te face să empatizezi foarte mult cu personajele create. Mai ales cu cel aflat într-o căutare misterioasă.

Așadar, un bărbat al cărui nume nu îl aflăm pornește în căutarea lui Kiki, iubita sa dispărută. Ea s-a pulverizat ca prin vrajă fără să lase vreun semn și fără să anunțe pe cineva. Protagonistul umblă fără țintă prin Sapporo. Apoi prin Tokyo. Și ajunge chiar și în Hawaii. El călătorește ca prin vis, parcă dansând aflat într-o stare de beție. De altfel, de aici vine și titlul cărții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Haruki Murakami

Ce e și mai grozav la hoinărelile lui sunt celelalte personaje ce i se alătură pe parcurs. Parcă ar fi un fel de Harap Alb în căutare de ceva magic. Având de-a stânga și de-a dreapta câte un ajutor pentru orice moment neprielnic. Și acești acoliți sunt suficient de enigmatici. Cum sunt de altfel majoritatea personajelor create de Haruki Murakami.

În acest periplu prin lume, în căutarea iubitei dragi, bărbatul va descoperi mai multe lucruri esențiale

Dar nu materiale, ci spirituale. Prin povestea lui vom afla care este rolul comunicării dintre oameni. Vom afla despre viață și despre prietenia adevărată. Probabil că odată ce îți va plăcea o carte scrisă de japonez, îți vor plăcea toate. Cam asta este impresia.

Să nu te sperie faptul că romanul este precedat de o altă carte. Sau de fapt de alte trei cărți. “Ascultă cum cântă vântul”(1979), “Automatul 1973”(1980) și “În căutarea oii fantastice”(1982) fac și ele parte alături de scrierea de față din “The Rat Series”. Poate că este de ajutor să citești și aceste romane fantastice. Dar nu este neapărat necesar acest lucru ca să înțelegi cartea. Asta pentru că Murakami oferă un fond destul de bogat în detalii pentru a citi povestea.

🔥 CARTEA DANS DANS DANS ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dans Dans Dans
Autor: Haruki Murakami
An apariție : 2012
Editura: POLIROM, COLECTIA TOP 10
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.09.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 606 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan