Recenzie “Darul” (Vrăjitor și vrăjitoare #2) de James Patterson & Ned Rust

by | Aug 14, 2016 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DARUL (VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Darul, James Patterson & Ned RustDarul, al doilea volum din seria Vrăjitor şi Vrăjitoare, continuă aventurile lui Whit şi Wisty împotriva unui sistem ce vrea să subjuge orice urmă de magie şi de creativitate.

Atât Whit cât şi Wisty vor învăţa pe zi ce trece tot mai mult despre puterilor lor. Wisty va învăţa să folosească băţul de tobă lăsat de mama ei, întocmai ca ceea ce este, o baghetă magică menită să-i amplifice magia. Whit va descoperi în jurnalul aparent cu pagini albe, dăruit de tatăl său, nu numai un ajutor de nădejde atunci când imaginaţia te lasă la greu, dar şi un mijloc de eliberare a sufletului, aşternând pe paginile magicului jurnal propriile gânduri şi trăiri.

Surpriza în acest al doilea volum vine din partea lui Byron, trădătorul transformat de Wisty în dihor, formă în care ne-am obişnuit să-l vizualizăm în volumul Vrăjitor şi Vrăjitoare. Revenit la forma umană, Byron jonglează cu ambele tabere. Când credem că este de partea lui Wisty este tras brusc în tabăra inamicului şi viceversa. Îndrăgostit de fata de foc, dar şi confuz asupra deciziilor pe care este obligat să le facă, Byron este mereu la un pas de moarte, când de mâna lui Wisty când de mâna Celui Care Este Unicul.

Byron e cel care îi atrage pe protagonişti în capcană, ca mai apoi tot el să fie cel care îi scoate din ghearele morţii. Un lucru este clar: Byron este omul de mijloc, care va încerca să o salveze pe Wisty fie prin viaţă fie prin moarte, dar de salvat va încerca să o salveze. Ce părere va avea Wisty despre noile sentimente ale lui Byron faţă de ea şi mai ales dacă va fi de acord cu ideile acestuia de salvare, asta rămâne de descoperit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de James Patterson

Whit, pe de altă parte, nu mai reuşeşte nicicum să mai dea de Celia în ciuda faptului că vocea ei îi răsună în cap, iar mirosul parfumului ei încă îi mai bântuie visele.

Pe întreg parcursul romanului James Patterson, în colaborare cu Ned Rust, ne poartă paşii tot mai aproape de planurile malefice ale Celui Care Este Unicul, dar şi spre deznodământul acestei poveşti magice. Dacă Wisty şi Whit vor reuşi într-un final să-şi reîntregească familia şi dacă vor reuşi să salveze măcar o parte din lumea care pare că le scapă printre degete de fiecare dată, asta rămâne de descoperit alături de protagonişti.

Când citeşti o carte destul de bună, într-un fel ai făcut lucrurile despre care citeşti.

🔥 CARTEA DARUL (VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Darul (vrăjitor și Vrăjitoare #2)
Autor: James Patterson
,
Ned Rust
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1930 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments