Recenzie “Darul” (Vrăjitor și vrăjitoare #2) de James Patterson & Ned Rust

Autor: James Patterson
,
Ned Rust
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 352
Acordă o notă cărții:
 

Darul, James Patterson & Ned RustDarul, al doilea volum din seria Vrăjitor şi Vrăjitoare, continuă aventurile lui Whit şi Wisty împotriva unui sistem ce vrea să subjuge orice urmă de magie şi de creativitate.

Atât Whit cât şi Wisty vor învăţa pe zi ce trece tot mai mult despre puterilor lor. Wisty va învăţa să folosească băţul de tobă lăsat de mama ei, întocmai ca ceea ce este, o baghetă magică menită să-i amplifice magia. Whit va descoperi în jurnalul aparent cu pagini albe, dăruit de tatăl său, nu numai un ajutor de nădejde atunci când imaginaţia te lasă la greu, dar şi un mijloc de eliberare a sufletului, aşternând pe paginile magicului jurnal propriile gânduri şi trăiri.

Surpriza în acest al doilea volum vine din partea lui Byron, trădătorul transformat de Wisty în dihor, formă în care ne-am obişnuit să-l vizualizăm în volumul Vrăjitor şi Vrăjitoare. Revenit la forma umană, Byron jonglează cu ambele tabere. Când credem că este de partea lui Wisty este tras brusc în tabăra inamicului şi viceversa. Îndrăgostit de fata de foc, dar şi confuz asupra deciziilor pe care este obligat să le facă, Byron este mereu la un pas de moarte, când de mâna lui Wisty când de mâna Celui Care Este Unicul.

Byron e cel care îi atrage pe protagonişti în capcană, ca mai apoi tot el să fie cel care îi scoate din ghearele morţii. Un lucru este clar: Byron este omul de mijloc, care va încerca să o salveze pe Wisty fie prin viaţă fie prin moarte, dar de salvat va încerca să o salveze. Ce părere va avea Wisty despre noile sentimente ale lui Byron faţă de ea şi mai ales dacă va fi de acord cu ideile acestuia de salvare, asta rămâne de descoperit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de James Patterson.

Whit, pe de altă parte, nu mai reuşeşte nicicum să mai dea de Celia în ciuda faptului că vocea ei îi răsună în cap, iar mirosul parfumului ei încă îi mai bântuie visele.

Pe întreg parcursul romanului James Patterson, în colaborare cu Ned Rust, ne poartă paşii tot mai aproape de planurile malefice ale Celui Care Este Unicul, dar şi spre deznodământul acestei poveşti magice. Dacă Wisty şi Whit vor reuşi într-un final să-şi reîntregească familia şi dacă vor reuşi să salveze măcar o parte din lumea care pare că le scapă printre degete de fiecare dată, asta rămâne de descoperit alături de protagonişti.

Când citeşti o carte destul de bună, într-un fel ai făcut lucrurile despre care citeşti.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)