Recenzie De-a v-ati ascunselea de James Patterson

Titlu: De-a V-ati Ascunselea
Autor: James Patterson
An apariție : 2009
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 4.04.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie De-a v-ati ascunselea de James Patterson
5 (100%) 1 vote[s]

Recunosc că m-am amuzat puțin de titlul acestui roman, iar dacă nu era încadrat la thriller, l-aș fi luat drept un manual de jocuri copilărești.

Nu mai citisem nimic de la James Patterson, mi-e chiar rușine să recunosc că nu mai auzisem până atunci de el. Am aflat mai apoi că este un scriitor american de scrieri psihologice.

Curiozitatea nu m-a lăsat nici să citesc descrierea. Cum am luat cartea, am început să o răsfoiesc și inevitabil m-a captivat.

De-a v-ați ascunselea s-a dovedit a fi un thriller psihologic extraordinar, care a reușit să mă șocheze.

Abordează cu dibacitate o problemă destul de întâlnită în viețile cuplurilor , adulterismul și violența. Însă felul în care a scris despre asta, și ideile pe care le-a combinat, totodată și originalitatea adusă, a creat un roman impresionant.

Acțiunea începe în forță, autorul ne introduce direct în miezul conflictului. Procesul în care se află , protagonistă romanului, stârnește întreagă populație. Acest personaj feminin ne face martori în procesul ei, ne dovedește nevinovăția prin destăinuirea evenimentelor.

Privit din exterior, o parte a acestui roman pare un jurnal de viață al unei cântărețe celebre, cu un trecut trist și o viață personală dificilă. Desigur, ceea ce spun reprezintă foarte puțin din ceea ce se întâmplă în carte.

Ai spune despre ea că este cea mai ghinionistă femeie de pe Planetă, însă este înconjurată de niște copii minunați, cu care are o relație specială, pe care autorul dovedește că nimeni nu o poate destrăma.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de James Patterson.

Despre cealaltă jumătate a romanului, putem preciza că se axează pe viața lui Will Sepherd, de la găsirea tatălui mort în piscină, până la final.

Aici m-a uimit mentalitatea lui, punctul de vedere asupra evenimentelor, până și acțiunile lui. Drept urmare, am stat și am reflectat multișor timp.

Nu pot spune că finalul m-a șocat, pentru că aș minți. Întreaga acțiune din roman m-a bulversat într-un mod înfricoșător de interesant.

Împătimiții de romane polițiste și de genul thriller, pot citi această carte cu mare încredere, iar eu o recomand cu siguranță.

De-a v-ați ascunselea îți va antrena mintea, te va face să îți pui întrebări, să pui întâmplările cap la cap, de la început până la final.

Te va face să realizezi că viața nu e făcută doar din lapte și miere, iar persoanele cu care trăiești, în care te încrezi cel mai mult și pe care crezi că le cunoști, te pot trăda și minți în secunda în care le întorci spatele.

ACUM GĂSEȘTI DE-A V-ATI ASCUNSELEA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut faptul că întruchipează personaje realistice și le pune într-adevăr în unele situații complicate care le demonstrează tăria de caracter.

Aspecte Negative:

Am avut la un moment dat intenția de a renunța la carte, deoarece mă speriasem de brutalitatea de care dădeau dovadă unele dintre personaje. Dar toate astea m-au făcut să văd și cealaltă față a persoanelor cu care trăiesc.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.