Recenzie Despre ea de Augustina Siman

de | mart. 5, 2017 | Literatura Română, Recenzii cărți

Augustină Siman și-a făcut debutul în literatură la vârstă de 19 ani cu cartea „Încercări de a trăi sau Prin prisma ochilor albaștri”. Până în prezent a scris patru cărți, dar a cunoscut cel mai mare succes cu „Cămașa lui” devenită bestseller în 2015.

„Uneori cuvintele murdăresc” , nu știu unde sau când am auzit această expresie, dar mi s-a părut perfectă pentru a descrie cartea „Despre ea”, care este ultima scrisă de această.

Este o lectură ușoară, care se poate citi într-o după-amiază cel mult, dar în cele 180 de pagini descrie exact toate trăirile unei femei pe parcursul vieții.

Poate fii considerata un jurnal pentru că e imposibil să nu descoperi cel puțin un capitol care să ți se pară că a fost scris pentru tine și sufletul tău.

Această carte trebuie citită atât de ea, dar cel mai mult de el pentru că așa nu ar mai avea cum să spună că „E imposibil să știi ce e în mintea unei femei” și Augustină demonstrează că suntem mai ușor de mulțumit decât se așteaptă ei.

„Dacă dorești să uimești cu adevărat o femeie, da-i de înțeles că vrei să depășești ceea ce hotărăște ea să îți arate, întreab-o. Fă-o să se simtă cu adevărat ( că fiind ) motivul pentru care sunteți astăzi aici.”

Cu acest citat consider că am spus tot ce aveam de spus așa că o să mă inspir încă o data de la Augustina pentru a încheia și o să folosesc titlul unui capitol pentru a face asta și anume „Post-scriptum”.

P.S. Dacă aveți vreodată ocazia să citiți această carte nu ezitați indiferent de sexul pe care îl aveți.
Ador pozele folosite și faptul că sunt în alb și negru aduc mai mult mister cărții.

Titlu: DESPRE EA
Autor: Augustina Siman
An apariție : 2016
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 180
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1644

Alte recenzii de la Augustina Siman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 13 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments