ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia.ro
„Din cer au căzut trei mere” este o carte de ficțiune scrisă de Narine Abgarian. A apărut la Editura Humanitas Fiction în colecția Raftul Denisei, o colecție superbă atât pentru copertele volumelor, cât și pentru conținutul acestora.
Această scriere magică a autoarei armene a fost recompensată cu Premiul Iasnaia Poliana 2016 iar nenumărați alți autori au cuvinte numai de laudă la adresa acestei cărți pe care o recomandă cu toată inima.
„Din cer au căzut trei mere” este un adevărat bestseller care a cucerit lumea și nu doar pe ruși sau pe armeni în momentul lansării romanului pe piață. Deși e vorba de ficțiune, e atât de iscusit scris și atât de realist prin întâmplările relatate și prin personajele construite încât te duce imediat cu gândul la un sat.
Poate chiar cel al copilăriei tale, unde alături de bunici, vecini și animale de tot felul, ai trăit cele mai minunate momente din viață.
„Din cer au căzut trei mere” este un roman sensibil și magic despre dragoste, prietenie și a doua șansă acordată fără regret
Este o carte scrisă cu o căldură care te inundă și pe tine și cu un umor care nu te va lăsa să devii prea serios odată cu parcurgerea lecturii. În plus, probabil îți vor scăpa chiar și câteva lacrimi, mai ales spre final, dar cel mai sigur vor fi lacrimi de bucurie și de ușurare.
Romanul acesta magic m-a cucerit încă de la primele pagini. Se citește ușor, dar deseori numele personajelor și poreclele lor îți vor scăpa și, deci, va trebui să te întorci cu câteva pagini pentru a revedea cine e cine și de unde îți este cunoscut.
Stilul de sccris al autoarei este un pic bizar pentru că acum îți vorbește de un personaj armean al satului din prezent, și în clipa imediat următoare te transpune în trecut descriind pe fiecare rudă a acestuia, de la începutul neamului și până în clipa de față. Așa afli nu doar despre locuitorii de acum ai satului armean Maran, ci și despre strămoșii lor și despre istoria locului și a tuturor celor care au ajuns acolo sau au plecat între timp dintre cei vii sau pe alte meleaguri.
Deși romanul ne prezintă câte un pic despre fiecare locuitor al Maranului, povestea o urmărește mai mult pe Anatolia a cărei viață este de domeniul fantasticului, s-ar putea zice. Atât trecutul ei, atunci când era copilă, după ce s-a măritat, cât și în prezent când are 58 de ani și este totuși cea mai tânără locuitoare a satului.
Într-o zi, când crede că i-a sosit ceasul, Anatolia de fapt va reîncepe să trăiască
În plus să redea șansa la viață și la nemurire întregului sat uitat de lume pe culmile unui munte care văzut multe și a trâit o mulțime de nenorociri, dar și de clipe miraculoase.
Romanul ăsta e ca un basm, cu bunici, nepoți, păuni magici, țigani ce ghicesc și ierburi de leac ce fac minuni. Îl recomand și eu alături de ceilalți care l-au găsit superb tuturor celor care își doresc să creadă din nou în povești, să revină la clipele magice petrecute la țară, unde totul era atât de simplu, dar atât de magic.
ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia.ro
