Recenzie Dispariția statuii din parc de Rodica Ojog-Brașoveanu

by | Nov 30, 2014 | Literatura Română, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA DISPARIȚIA STATUII DIN PARC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Disparitia Statuii din ParcÎn acest roman din seria Melania Lupu, subiectul central se învârte, după cum ne putem da seama și din titlu, în jurul dispariției unei statui dintr-un parc mic al Bucureștiului.

Curioasă peste măsură, simpatica Melania Lupu se declară revoltată de furtul acestei statui și oferă ajutor maiorului Cristescu (fiind considerat specialist în dandanele Melaniei  Lupu ), care este desemnat să se ocupe de acest caz ce lasă întregul departament de poliție perplex.

Cristescu este acompaniat de către Minerva Tutovan o ageră colegă care se găsește pusă în dificultate de felul  neobișnuit de a fi al Melaniei Lupu.  Spre surprinderea tuturor, statuia, bustul unui doctor, este defapt o fostă cutie poștală folosită de spioni germani în al Doilea Război Mondial, însă și mai ciudat este furtul soclului pe care statuia era așezată, la doar câteva ore după dispariția celei din urmă.

Bineînțeles că intențile Melaniei sunt bănuitoare, așa că apartamentul bătrânei de pe Strada Toamnei  este din noi filat de poliție.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu

Vis-a-vis de parcul în care era statuia, se află un imobil maur, care părea părăsit. Cu toate acestea, este descoperită Fața Galbenă, persoana care păzea această clădire veche .

„ Fiți atenți, că aici e interesant pentru noi…Engleza mea nu-i faimoasă, dar voi o să mă pricepeți…Deci aflându-mă în imposibilitatea de a transporta…mă rog…de a lua cu mine, valorile arătate mai sus, le camuflez…ascund…într-o casă de bani Wertheim care se află în a doua…nu cunosc termenul air hole, dar e probabil vorba despre răsuflătoarea dreaptă din pivnița imobilului de pe aleea Conțescu nr. 9 . Precizez că cifrul este același cu numărul contului meu secret pe care-l dețin la Chemical Bank din New York. 18 201 866, aceleași cifre există…Nu! Figurează, să zicem…  „

Deci care e misterul ce înconjoară furtul unei statui? Ce are Melania de-a face cu asta?  E și ea implicată? Cum gestionează Minerva și Cristescu situația? Cine e Față Galbenă, și comoara (da, este vorba despre o comoară)  unde se află? Eu vă sugerez să citiți cartea, și vă primit că nici de această dată Rodica Ojog-Brașoveanu și Melania Lupu nu vă vor dezamăgi!

Titlu: Dispariția Statuii Din Parc
Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
An apariție : 2013
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 334
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Acțiunea acestei cărți este puțin mai complicată, autoarea abandonează puțin tiparul obișnuit dar cu toate acestea, Dispariția statuii din parc este la fel de captivantă și surprinzătoare pentru că are chiar mai multe (daca este posibil) răsturnări de situație, iar Minerva este un personaj care gâdilă simțul umorului!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2204 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments