Recenzie „Doctor Sleep” de Stephen King

de | feb. 4, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOCTOR SLEEP ARE REDUCERE PE:

„Doctor Sleep” este o continuarea celebrului roman al lui Stephen King „Shining”. Se povestește despre fiul lui Jack Torrance – Danny. Lui Danny îi vine greu cu darul lui, pentru că trebuie să se scufunde în cele mai întunecate gânduri umane și să vadă ce nu vrea deloc și nu este deloc surprinzător că a început să bea din greu, la fel ca răposatul său tată. Băutura l-a ajutat pe Danny să-și stingă „strălucirea”, să o facă să se estompeze. Dar acest lucru nu putea continua la infinit.

Nu mai este un băiețel cu darul strălucirii, ci un bărbat matur cu o grămadă de probleme și alcoolism. Încercând să treacă de dependență și să ștergă faptele rele din memorie, el se mută și se stabilește într-un oraș nou și se angajează într-un ospiciu, unde îi ajută pe muribunzi să facă în liniște și fără durere tranziția către o altă lume. „Strălucirea” lui nu a dispărut, dar Danny a învățat să o controleze și să o folosească pentru a face bine.

Sunt mulți oameni care au „strălucire”, dar abilitățile cu adevărat puternice sunt rare. Între timp, fata Abra, care are o mare capacitate de a străluci, ține uneori legătura cu Daniel Torrance. Dar când se află în pericol de moarte, Dan va face totul pentru a o salva.

„Mai devreme sau mai târziu iți dai seama că este complet inutil să mergi mai departe. Că indiferent unde te duci, nu poți fugi de tine.”

 Aceasta nu este povestea hotelului Overlook, ca în Shining, aceasta este povestea lui Daniel Torrance, povestea căderii sale, chinurilor sale de conștiință, lupta și transformarea lui într-un om puternic și încrezător care și-a găsit locul în lume. Aceasta este o poveste interesantă și fascinantă, dar dacă prima carte a fost mai psihologică, atunci aici se pune accent pe puterea imaginației și misticismului.

Dacă îți place recenzia cărții DOCTOR SLEEP, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

Mi-a plăcut absolut totul: personaje pline de culoare, o atmosferă de nedescris, amintiri bine țesute ale trecutului și răsturnări de situație neașteptate. Aș sfătui de a începe cunoștința cu această poveste uimitoare cu „Shining”, abia atunci vei obține o gamă completă de emoții și multă plăcere de la lectură.

Mi-a plăcut mult romanul și mi-a lăsat o impresie puternică. Există ceva aici care unește cărțile autorului – filosofia sufletului uman și cele mai josnice vicii ale sale. Dintre toate personajele, m-a inspirat povestea lui Danny, lupta lui disperată cu el însuși și cu viața lui, care este deja aproape „la fund”, dorința de a nu fi ca tatăl său și de a nu-i repeta soarta. El, ca om care încearcă din răsputeri să iasă și să trăiască o viață bună, îmi provoacă un profund respect și mândrie. Pe tot parcursul cărții, am fost foarte îngrijorată pentru el și „mi-am ținut pumnii”.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOCTOR SLEEP CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: DOCTOR SLEEP
Autor: Stephen King
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 534

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

Recenzie “Clipe de viață” de Natalie Winter

De multe ori ni se întâmplă să ne dorim anumite lucruri în viață și încercăm să facem tot ce putem pentru a ne găsi locul, însă nu întotdeauna obținem ceea ce vrem, așa cum se întâmplă și în cartea lui Natalie Winter, Clipe de viață. Romanul este despre destin și...

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Recenzie “Din America, experiment în doi” de Elena Armas

Elena Armas a revenit cu o nouă comedie romantică, Din America, experiment în doi, și este chiar continuarea romanului său de debut, Din Spania, cu dragoste. De data aceasta, acțiunea nu este centrată asupra Linei Martin, protagonista primei cărți, ci a prietenei...

0 0 votes
Article Rating
Anastasia Bodrug este redactor Booknation.ro de 523 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 26 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anastasia Bodrug aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments