Recenzie „Doctor Sleep” de Stephen King

de | apr. 30, 2020 | Beletristică, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOCTOR SLEEP ARE REDUCERE PE:

“Doctor Sleep” este continuarea romanului “The Shining”, capodopera horror supremă scrisă de Stephen King. Romanul de groază a fost publicat inițial în anul 2013 iar în 2019 a avut parte de o adaptare.

Îmi comandasem din iarnă “The Shining” a lui Stephen King, gândindu-mă că filmul pe care îl văzusem deja este foarte bun, prin urmare cartea trebuie să fie excelentă

Așa a și fost. Am citit aproape pe nerăsuflate “Shining” și “Mr. Mercedes”, altă carte ce era în aceeași comandă. Iar apoi mi-am dat seama că darul supranatural al lui Danny Torrance ar mai putea face subiectul unei cărți.

Așa s-a gândit și regele King când a decis să creeze o continuare pentru “Shining”, numind-o foarte sugestiv “Doctor Sleep”. Și bine a făcut. Pentru că acum putem citi mai mult despre Danny, copilul cu strălucirea. Și îl putem vedea transformat în adult, cu responsabilități, dar cu o și mai mare problemă. Danny, acum Dan, începe să semene din ce în ce mai mult cu tatăl său. Bea mult, are accese de furie și este violent.

În plus, nici întâmplările din trecut, din copilărie, nu îi dau pace. Mama lui, Wendy, este moartă acum. Iar el este mai mult pe drumuri, cutreierând America, ca un nomad fără nici o rădăcină. Cu mulți ani în urmă, pe când bărbatul de acum era doar un copilaș, și-a pierdut tatăl. Și era să moară chiar el împreună cu mama sa în Hotelul Overlook, o proprietate bântuită, în a cărei măruntaie sălășluia cel mai mare rău.

Danny aproape și-a pierdut mințile în acele zile îngrozitoare

Iar vina o poate da fix pe strălucirea sa, lucrul care îl făcea atât de diferit față de cei din jur. De atunci, a tot încercat să-și înăbușe darul, fiind speriat de urmările pe care le-ar putea avea folosirea lui. Dar mai ales terifiat de urmările care chiar s-au produs din cauza forțelor malefice ce îl voiau în ghearele lor.

Hoinărind și căutându-și de muncă o data la câteva luni, Dan ajunge într-un mic oraș unde va lucra într-un azil de bătrâni aflați la un pas de moarte. Datorită darului său care nu l-a părăsit nici o clipă, dar a scăzut în strălucire odată cu trecerea anilor, bărbatul este supranumit Doctor Sleep. Asta pentru că își folosește în mod secret abilitățile de a alina și de a induce somnul de veci fără nici o durere, celor care își dau ultima suflare.

În romanul “Doctor Sleep” însă nu este vorba doar de Danny

Povestea lui este relatată în paralel cu cea a lui Abra Stone. Ea este o fată ce posedă același dar uimitor ca și Dan. Doar că puterea ei este de milioane de ori mai mare. Cei doi intră în contact telepatic fără să își dea seama cine sunt și de ce se întâmplă asta. Și împreună vor face echipă bună, echipă care va încerca să distrugă o altă forță a răului care amenință pe toți cei ce posedă strălucirea. În special pe cei tineri și foarte tineri. Pe copii.

Forța diabolică din această carte este tribul de nomazi True Knot. O adunare de criminali aproape nemuritori, ce se hrănește cu aburul creat de victimele lor, abur scos la iveală și inspirat după torturarea și uciderea acestora.

În încercarea de a scăpa lumea de clanul ucigaș cu Rose The Hat în frunte, eroii neobișnuiți Dan și Abra își riscă propriile vieți.

M-a încântat la maxim și acest roman de groază a lui Stephen King. Spre deosebire de “Shining”, care este un clasic horror, acesta este mai modern, dar nu mai puțin înfricoșător. După ce citești cartea “Doctor Sleep”, poți urmări și filmul. Însă te anunț că este destul de diferit față de povestea lui King, deși are câteva scene surpriză care sigur te vor da pe spate.

Ți-a plăcut recenzia cărții DOCTOR SLEEP?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Stephen King

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOCTOR SLEEP CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Doctor Sleep
Autor: Stephen King
An apariție : 2019
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 608
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.04.2020
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 7

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1320 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments