🔥 CARTEA DUBLURA (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #4) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

După ce am avut viziunea parteneriatului propice dintre Maura Isles, medic legist, şi Jane Rizzoli, detectiv, formată în volumul trei al seriei Jane Rizzoli & Maura Isles, Păcătoasa, a venit vremea să o descoperim pe Maura drept epicentrul acţiunii.

Dublura o aruncă pe Maura Isles în coşmarul vieţii sale, asta în timp ce vedem şi mai mult din inteligenta şi profesionista Jane Rizzoli la acţiune. Deşi însărcinată în aproape nouă luni, Jane nu se dezminte şi reuşeşte să adune piese de puzzle şi să fie spaima infractorilor, la dublu.

Cât de uşor este să urmăreşti pe cineva, se gândi Rizzoli. Al şaselea simţ de care se vorbeşte atâta nu există ca să ne spună când se uită alţii la noi. Nu simţim privirea hărţuitorului în ceafă; doar în momentul în care face o mişcare ne dăm seama că este acolo.

Tess Gerritsen se joacă cu protagoniştii săi într-un fel aproape macabru. Îi aruncă în cele mai groaznice coşmaruri şi-i lasă liberi prin lume. Dublura nu numai că nu se abate de la regulă dar devine şi cu o idee mai înfricoşătoare. Dând pagină după pagină, te simţi captiv într-o  lume a monştrilor unde, când crezi că nimic nu poate fi mai groznic decât ce s-a întâmplat până acum, rămâi uimit să descoperi contrariul, o frază mai jos.

Uneori este bine să- ţi înfrunţi propria mortalitate, continuă el. Te face să- ţi reanalizezi viaţa.

Jane Rizzoli are şocul vieţii sale când este chemată la locul unde Maura Isles zace ucisă în faţa propriei case. Nici nu apucă bine să înregistreze chipul lipsit de viaţă al Maurei, că are parte de un alt şoc. O altă Maura apare în faţa ei, vie şi nevătămată. Astfel suntem aruncaţi în povestea Maurei şi a dublurii sale. Una pe cât de vie, cealaltă pe atât de moartă.

Nu suntem niciodată atât de invulnerabili pe cât credem.

Dublura ne aruncă complet în viaţa Maurei. Păşim pe urmele trecutului pentru a desluşi prezentul. Ceea ce găsim pe drum însă nu o să ne facă nici lumină în poveste şi nici nu o să ne trezească bucuria descoperirii familiei biologice. Era de aşteptat ca Tess Gerritsen să transforme totul într-o oroare a lume şi să ne arunce într-o lume a monştrilor. Dar cu toate astea, tot nu ne-am fi putut aşteptat la un astfel de întuneric şi monstruozitate ce înseamnă Dublura.

O soră geamănă moartă înainte de a avea şansa să o cunoşti, nişte părinţi biologici lipsiţi de scrupule, trafic de bebeluşi, crime odioase şi o gelozie dusă la extrem. Dublura este un thriller şocant, unde chemarea sângelui este ignorată, ADN-ul resetat, iar propria genealogie dată uitării. În mijlocul acestor evenimente este aruncată Maura Isles, puternicul medic legist, obligat să- şi revizuiască personalitatea şi să- şi analizeze în detaliu caracterul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tess Gerritsen

Asta ţi se trage de la meserie, gândi ea, începi să simţi răul în tot ce te înconjoară, chiar şi atunci când nu este acolo.

Jane Rizzoli este mai competentă şi mai profesionistă ca oricând. Faptul că personajul principal este sosia prietenei sale, Maura, îi insuflă şi mai multă energie spre a descâlci iţele acestei poveşti. Nimic nu o poate ţine pe banca de rezervă; nici chiar o sarcină avansată.

Maura Isles îşi vede o întreagă viaţă spulberată şi pusă sub semnul întrebării. Oamenii ce au procreat-o par mai fantasmagorici ca oricând, iar uneori pare că adevărului îi stă mai bine îngropat în cufărul inconştienţei. Însă atunci când cufărul putrezeşte şi-și aruncă în lume secretele, nici nu poţi da bir cu fugiţii. Maura trebuie să-şi înfrunte demonii şi să preia conducerea, dar pentru a face asta, mai întâi, trebuie să rămână în viaţă.

Câteodată, gândi ea, trebuie să accepţi o mână de ajutor. Câteodată, trebuie să recunoşti că nu le poţi face pe toate singură.  Morţii sunt atât de grei, mult mai grei decât vii.

Dublura este un thriller traumatizant ce te şochează cu posibilităţile de distrugere pe care le poate întreprinde o minte bolnavă. Tess Gerritsen ne aruncă întâi în povestea Annei Rose ce este aruncată într-o groapă de către Elijah Link. La doar paisprezece ani face cunoştinţă cu teroarea în stare pură. Zâmbetul colegului Elijah a fost stins de privirea rece acestuia. Oare  o va lăsa închisă acolo?

Nici bine nu ia naştere în mintea noastră această întrebare că suntem aruncaţi în prezent. Un prezent în care Jane Rizzoli asistă alături de colegii ei la învierea Maurei Islas. Chemată pentru a investiga uciderea doctoriţei Islas, Rizzoli se trezeşte în cea mai ciudată întâmplare. Surpriza lui Jane păleşte însă în comparaţie cu şocul de care are parte Maura care face cunoştinţă cu sora ei geamănă. O soră de care află abia atunci când este prea târziu.

Sora geamănă, ucisă, a doctoriţei,  dă startul unei adevărate anchete la finalul căreia rămânem traumatizaţi şi înfricoşaţi. Asasini în serie, trafic cu nou-născuţi şi gelozie dusă la extrem, toate îmbinate într-un culoar al morţii şi un joc al monştrilor. Maura Islas porneşte în căutarea genelor sale, însă la finalul drumului îşi doreşte să fi rămas în ignoranţă. Adevărul despre familia biologică este unul cu mult prea crud decât este posibil. Ce află şi cum este afectată, vă las să descoperiţi dintr- un thriller pe care nu îl veţi uita uşor.

🔥 CARTEA DUBLURA (JANE RIZZOLI MAURA ISLES #4) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Dublura (jane Rizzoli Maura Isles #4)
Autor: Tess Gerritsen
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1858 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei