Recenzie “După asfințit. Minți primejdioase 3” de Alexandra Bracken

Titlu: După Asfințit. Minți Primejdioase 3
Autor: Alexandra Bracken
An apariție : 2014
Editura: Trei
Nr. Pagini: 616
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 10.01.2019
Nota recenzorului: 7/10
Recenzie “După asfințit. Minți primejdioase 3” de Alexandra Bracken
5 (100%) 1 vote[s]

Am mai terminat o serie care îmi provoacă sentimente contradictorii. Prima carte mi-a plăcut, a două mai puțin, și din păcate nici aceasta nu m-a impresionat într-un mod aparte. Nu mă înțelegeți greșit, cartea este bună, are o intrigă originală și interesantă, dar nu știu dacă era nevoie ca Alexandra Bracken să scrie 3 cărți pe acest subiect. O acțiune lungită tinde să plictisească cititorul care își pierde interesul și devine prin în acțiune doar atunci când lucruri alerte au loc. În orice caz, dacă cineva mă va întreba, eu o voi recomanda, pentru că este o serie deosebită și aduce ceva în plus fanilor acestui gen.

“După asfințit” este volumul 3 al acestei serii și încheie aventurile eroinei noastre, Ruby. Este o poveste despre cunoaștere, despre evoluție, despre pierderi, trădări, dar și despre asumare și maturizare. Toate aceste lucruri au stat la baza personajului lui Ruby, o fată simplă de la care oricine are ceva de învățat. Cred că acest lucru mi-a plăcut cel mai mult la ea, reușești să simți acțiunea prin intermediul ei și te transpune în universul cârtii, de unde cu greu ieși. A trecut prin atâtea întâmplări care au modelat-o în ceea ce este acum, însă evident, este departe de perfecțiune. A făcut greșeli, a luat decizii eronate, dar a plătit pentru acestea. Frica sa constantă a fost un sentiment pe care mi l-a insuflat și uneori am avut impresia că m-a influențat și pe mine în lectură. Cred că Ruby a pus foarte mare presiune pe ea și aș fi vrut să întru în carte să îi deschid ochii, să îi spun că nu poate salva singură lumea, nici dacă ar vrea. Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Așa cum am spus și mai sus, “După asfințit” începe extreeeeeeeeeem de încet, lucru care mi-a displăcut, pentru că din punctul meu de vedere o poveste trebuie să te acapareze și să te convingă să o continui. Dacă ți se pare că începutul nu mișcă, atunci riști să abandonezi. Norocul meu, sau mai bine zis al cârtii, a fost acela că eram extrem de curioasă de final și am tras de mine să trec de momentul de impas și să finalizez totuși lectura. A două jumătate a fost mult mai bună, “aglomerată” de momente de acțiune, dramă și suspans. Aici nu mi-a plăcut, modul în care cartea a fost structurată, dar per total stilul Alexandrei Bracken este unul foarte bun, cu potențial.

Finalul a fost pe măsură seriei, un final neprevăzut, dar pentru mine a fost satisfăcător, în ton cu “personalitatea seriei”. Aș fi vrut mai mult de la această carte, însă la capitolul acțiune și momente de suspans, a avut multe plusuri. Recomand să citiți această serie și să îi dați o șansă chiar dacă uneori vă enervează pentru stilul repetitiv, însă este o serie cu potențial, o lume distopica aparte, cu personaje realiste cu care oricine se poate asemăna. Nu sunt super eroi, sunt adolescenți, care iau decizii bune sau proaste, însă luptă cu ardoare pentru idealurile lor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.