ACUM GĂSEȘTI PASAGERA PE:

Am îndrăgit-o foarte mult pe Alexandra Bracken în seria “Minți Primejdioase” și deși nu am fost un fan în adevăratul sens al cuvântului, mi-a plăcut foarte mult stilul acesteia, pe care l-am considerat foarte orientat spre cititor și cu multe răsturnări de situație. Personajele ei nu au fost extrem de bine conturate, însă au fost plasate într-un context foarte interesant, lucru ce m-a făcut să o iert pe Bracken pentru eventualele scăpări apărute.

Când am citit pentru prima dată titlul cărții, mintea mi s-a dus la “Călătoarea”, dar am zis că poate fac eu asocieri ciudate. Atunci când am citit descrierea și am văzut că are ca subiect călătoritul în timp, am fost tare bucuroasă, pentru că eu sunt mare fan al acestui topic. Îmi place să explorez diverse culturi, lumi, tărâmuri și acest element supranatural este total pe gustul meu. “Pasagera” este extrem de supranaturală.

Etta Spencer este o tânără violonistă care are un mare vis pe scena muzicii. Din păcate, visul său este frânt în momentul în care a fost răpită și obligată să călătorească în trecut pentru a găsi Astrolabul, un element primordial pentru controlul universului. Atunci când mama ei este ținută captivă până când își va duce la bun final misiunea, totul devine o cursă contra cronometru pentru supraviețuire. Să nu aveți impresia că aici totul este despre disperare și pierdere. În curând Etta va întâlni dragostea, sub forma lui Nicholas Carter, ce îi va deveni aliat în această luptă ce pare să o copleșească.

Twistul foarte interesant și original acordat călătoriei în timp m-a fascinat și m-a determinat să continui să citesc, pentru că povestea mi s-a părut de perspectivă și promițătoare. Acest lucru l-am văzut și înainte la Bracken, pentru că pornește de la un element cu care ești deja familiar, dar îi dă o altă notă, total diferită. Misterul plutește în aer, nu doar în ceea ce privește următoarea destinație, ci și în trecutul personajelor. Îți dorești să ai încredere în ele, dar în același timp consideri că ai văzut suficient în lumile în care ai călătorit și parcă ești puțin sceptic. Este un sentiment tare ciudat, dar îmi place să greșesc și să descopăr personajele cu bune și cu rele.

Etta are o personalitate care se poate asemăna cu a ta. Este extrem de sensibilă și o prietenă pe măsură. Faptul că a plecat în această călătorie pentru a-și salva mama spune multe despre sufletul ei și despre dragostea pe care i-o poartă. Este și o tipologie care se atașează mult de oameni și își face prieteni pe care îi păstrează cu orice chip. Mie chiar mi-ar plăcea să am o asemenea prietenă, pentru că este loială și sigur ar lupta pentru mine cu toate armele.

Cartea este o primă aventură ce aparține unei serii. Este o carte fantasy cu note extrem de originale care arată infinită luptă dintre trecut și prezent, o comparație pe care toți o facem inevitabil. Da, sunt și personaje rele în această poveste, dar parcă nu se pune atât de mult accent pe veșnică lupta bine și rău. Plus, romantismul aici este extrem de bine conturat printr-un cuplu atât de frumos de care evident ne atașăm cu toată ființa.

Titlu: Pasagera
Autor: Alexandra Bracken
An apariție : 2018
Editura: TREI
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.03.2019
Nota recenzorului: 8/10
Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1094 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/