Recenzie „După ce ne-am întâlnit” de Anna Todd

de | aug. 12, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Seria After semnată de Anna Todd mi-a sporit curiozitatea de a afla despre ce e vorba. În general, încerc să evit cărțile promovate excesiv atunci când sunt la modă. Se pare că această serie încă este printre cele mai citite din întreaga lume. Și nu degeaba este atât de apreciată de către cititorii întregii lumi.

Primul volum, După ce ne-am întâlnit, nu m-a impresionat în mod deosebit. Are acele răsturnări de situație și momente de suspans, dar povestea dintre Tessa și Hardin este una din renumitul tipar fată bună – băiat rău. Un clișeu nu este un lucru rău, iar Anna Todd a încercat să-l facă diferit de restul.

Atracția dintre două persoane complet diferite

Tessa Young este o tânără de optsprezece ani care duce o viață lipsită de orice eveniment interesant. Are un iubit bun și inocent și locuiește cu mama ei. Relația ei cu Noah își are originile încă din copilărie întrucât au crescut împreună. Dar numai prietenia îi ține împreună și nu pasiunea. Cei doi trebuie să aibă o relație la distanță pentru că Tessa merge la facultate la Washington Central University (WCU).

Colega ei de cameră este opusul ei: nebunatică și extravagantă, Steph este fata care merge la petreceri și lipsește aproape în fiecare noapte. Încearcă să o introducă pe Tessa în lumea ei încă de când o întâlnește. Ceea ce nu știe Tessa și nici nu poate să prevadă este faptul că viața ei se va schimba complet.

Hardin Scott este tipicul băiat rău și arogant care îi dă semne Tessei că nu o suportă încă din primele clipe, atunci când intră în camera ei de cămin. După ce ajung să se cunoască mai bine, Tessa realizează că cei doi sunt cum nu se poate mai diferiți. Iar povestea de dragoste care se naște întâmpină numai obstacole de-a lungul cărții.

Un young adult diferit

Deși povestea nu se remarcă prin ceva impresionant, Anna Todd își conturează foarte bine personajele. Cartea este relatată din perspectiva Tessei și emoțiile ei sunt evidențiate cu atenție. Știe că Hardin nu este băiatul potrivit pentru ea, dar continuă acest joc de-a iubirea până se îndrăgostește de el. Iar el îi întoarce sentimentele, după ce  i-a mărturisit inițial că nu vrea o relație cu nimeni…

Dar cât de departe ești dispus să mergi într-o relație? Vor reuși cei doi să treacă peste obstacole? Puteți afla doar citind acest prim volum al seriei celebre. Cartea a avut un succes răsunător pe Wattpad, unde a debutat ca un fan fiction din pură pasiune.  Un întreg carusel emoțional te încearcă pe măsură ce parcurgi paginile acestui young adult plin de surprize. Finalul este unul brusc și te face să vrei să citești volumul următor. De fapt, întreaga serie are finaluri de acest gen, ca un serial al cărui episod se termină cu suspans și îl aștepți pe următorul cu nerăbdare.

Titlu: DUPĂ CE NE-AM ÎNTÂLNIT
Autor: Anna Todd
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 635
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1261

Alte recenzii de la Anna Todd:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă a fost redactor Booknation.ro și a scris 126 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments