Recenzie “După şapte ani” de Guillaume Musso

Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2015
Editura: ALL
Nr. Pagini: 400
Acordă o notă cărții:
 

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

Se poate scrie o frumoasă poveste de dragoste între două persoane toatal diferite? Rezistă în timp o asemenea relaţie?

Sebastian un lutier de mare succes, provenind dintr-o familie bună, inteligent, discret şi rezervat, produsul unei educaţii burgheze, se îndrăgosteşte de Nikki, un manechin ce visa să joace în drame şi comedii muzicale.

Inteligentă, extrovertită şi entuziastă, ştia să fie afectuoasă şi să se folosească de farmecele ei pentru a-şi atinge scopul. Ducea însă o viaţă plină de excese, frivolităţi şi efuziuni sentimentale. Victimă a unei nevoi conpulsive de a trăi prin ochii bărbaţilor, se juca fără încetare cu focul, gata să meargă până în pânzele albe pentru a se convinge de puterea ei de seducţie.

Exact opusul lui Sebastian.

Totul se consumă repede: căsnicie, divorţ. Cei doi gemeni ai cuplului sunt separaţi: Camille rămâne cu tatăl şi Jeremy cu mama. Relaţia dintre cei doi foşti soţi devine aproape inexistentă.

După şapte ani este o poveste a regăsirii, a faptului că iubirea nu moare în timp, dacă a existat cândva cu adevărat în suflet. Iubirea a rămas acolo arzând mocnit, e nevoie doar de o scânteie să se aprindă din nou. Divorţul i-a separat, ce-i poate aduce împreună? Pericolul. Pericolul de a-şi şti copiii în primejdie.

Două firi încăpăţânate îşi unesc forţele pentru a-l găsi pe Jeremy care a dispărut într-un mod misterios.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Musso.

Alături de Nikki, viaţa semăna cu o comedie hollywoodiană din anii 30: el era Cary Grant, ea era Katharine Hepburn. Trebuie să recunoască: nimic nu-i plăcuse mai mult decât să râdă cu ea şi să discute cu ea. Nikki ii făcea zile frumoase şi palpitante, aprinzând micuţa scânteie ce dădea gust vieţii.

Dacă voia să mai aibă vreo şansă de a-şi găsii copiii, nu trebuia nicidecum să se îndrăgostească din nou de fosta lui soţie.

Fiindcă, dacă Nikki era principalul său aliat, ea era totodată şi principalul său duşman.

Recunosc că de data aceasta Musso n-a reuşit să mă surpindă cu firul acţiunii, cunoscându-i stilul mi-am dat seama destul de repede ce pune la cale, totuşi am citit-o cu plăcere.

Combinaţia între thriller, poveste de dragoste şi roman poliţist face din După şapte ani o carte plină de trăiri intense de la extaz la agonie şi invers.

Lectură plăcută !

VERIFICĂ DISPONIBILITATEA CĂRȚII PE:

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

 1. Barbalata Mirela
  Reply

  Nu am reusit sa-mi iau aceasta carte dar o voi face la un moment dat. Imi place stilul lui Musso.

  • Daniela Gîb Daniela Gîb
   Reply

   Şi eu m-am îndrăgostit de stilul său, îl citesc cu drag!! Merită citite cărţile lui.

Iubim comentariile tale :)