Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

de | oct. 17, 2021 | Dragoste, Fantezie, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LUNĂ NOUĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Lună nouă – New Moon în engleză – este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film.

Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află secretul lui Jacob. Șirul evenimentelor sunt total deosebite. Și asta este valabil pe tot parcursul romanului.

Sentimente și trăiri descrise impecabil

Mi-a plăcut foarte mult cum a descris autoarea momentele din depresia Bellei. Știu, sună ciudat, dar este destul de greu să redai autenticitatea unei astfel de scene. Dar ea a știut să creioneze întreg tabloul acestui sentiment, de la lupta interioară până la prezentarea lumii prin ochii unei persoane aflată în depresie.

În plus, lipsa lui Edward în viața Bellei, vine la pachet și cu tragicul pe care îl transmite tumultul sentimentelor unei adolescente. Știm foarte bine faptul că tinerii pot duce la extrem astfel de trăiri, iar Stephenie Meyer descrie impecabil tot amalgamul de simțăminte tipice.

În acest volum, Bella împlinește 18 ani. Aniversarea îi este sărbătorită în familia Cullen, care o primesc cu căldură și îi oferă cadouri. Ziua are un deznodământ nefericit, moment în jurul căruia se iau decizii care vor construi întreaga acțiune din această carte.

Povestea de aici îl aduce în prim plan pe Jacob. Îl putem cunoaște mai bine atât pe el cât și povestea familiei lui. Bella se atașează tot mai mult de el, găsindu-și refugiu în prietenia acestuia. Ea încearcă să umple golurile lăsate de Edward făcând o serie de alegeri oarecum necugetate, inclusiv după ce află că Victoria încă o caută.

Deși este personaj secundar, am empatizat cel mai mult cu tatăl Bellei

Apariția lui Alice Cullen schimbă tot cursul poveștii, condimentând finalul cărții cu foarte mult suspans. Apar momente tensionate între ea și Jacob. Bella se simte obligată să aleagă doar prietenia unuia dintre cei doi. Charlie Swan – tatăl Bellei, iese cel mai șifonat din toată povestea tinerilor. Ca părinte, mi-a fost imposibil să nu empatizez cu el în totalitate.

Mi-a plăcut foarte mult și acest volum. Sunt tot mai convinsă că cele două rămase mă vor suprinde cel puțin la fel de mult ca primele două pe care le-am citit deja.

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LUNĂ NOUĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Stephenie Meyer sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LUNĂ NOUĂ CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Lună Nouă
Autor: Stephenie Meyer
,
Traducere - Laura Frunză și Mihaela Frunză
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.10.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 104 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 17 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments