Recenzie „Lună nouă” de Stephenie Meyer

de | oct. 17, 2021 | Dragoste, Fantezie, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA LUNĂ NOUĂ ARE REDUCERE PE:

Lună nouă – New Moon în engleză – este volumul doi din seria Twilight. La fel ca și primul volum, și acesta are destul de multe diferențe față de ceea ce cunoaștem deja din renumitul film.

Cel mai tare mi-au atras atenția divergențele din scenele în care Bella află secretul lui Jacob. Șirul evenimentelor sunt total deosebite. Și asta este valabil pe tot parcursul romanului.

Sentimente și trăiri descrise impecabil

Mi-a plăcut foarte mult cum a descris autoarea momentele din depresia Bellei. Știu, sună ciudat, dar este destul de greu să redai autenticitatea unei astfel de scene. Dar ea a știut să creioneze întreg tabloul acestui sentiment, de la lupta interioară până la prezentarea lumii prin ochii unei persoane aflată în depresie.

Dacă îți place recenzia cărții LUNĂ NOUĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephenie Meyer

În plus, lipsa lui Edward în viața Bellei, vine la pachet și cu tragicul pe care îl transmite tumultul sentimentelor unei adolescente. Știm foarte bine faptul că tinerii pot duce la extrem astfel de trăiri, iar Stephenie Meyer descrie impecabil tot amalgamul de simțăminte tipice.

În acest volum, Bella împlinește 18 ani. Aniversarea îi este sărbătorită în familia Cullen, care o primesc cu căldură și îi oferă cadouri. Ziua are un deznodământ nefericit, moment în jurul căruia se iau decizii care vor construi întreaga acțiune din această carte.

Povestea de aici îl aduce în prim plan pe Jacob. Îl putem cunoaște mai bine atât pe el cât și povestea familiei lui. Bella se atașează tot mai mult de el, găsindu-și refugiu în prietenia acestuia. Ea încearcă să umple golurile lăsate de Edward făcând o serie de alegeri oarecum necugetate, inclusiv după ce află că Victoria încă o caută.

Deși este personaj secundar, am empatizat cel mai mult cu tatăl Bellei

Apariția lui Alice Cullen schimbă tot cursul poveștii, condimentând finalul cărții cu foarte mult suspans. Apar momente tensionate între ea și Jacob. Bella se simte obligată să aleagă doar prietenia unuia dintre cei doi. Charlie Swan – tatăl Bellei, iese cel mai șifonat din toată povestea tinerilor. Ca părinte, mi-a fost imposibil să nu empatizez cu el în totalitate.

Mi-a plăcut foarte mult și acest volum. Sunt tot mai convinsă că cele două rămase mă vor suprinde cel puțin la fel de mult ca primele două pe care le-am citit deja.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LUNĂ NOUĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Lună Nouă
Autor: Stephenie Meyer
,
Traducere - Laura Frunză și Mihaela Frunză
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 512
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 417

Alte recenzii de la Stephenie Meyer :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 412 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments