Recenzie „Enigma Reginei” de Steve Berry

de | ian. 10, 2018 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

   Câte întorsături poate să ia în mod normal viața? Aparent, mai multe decât credem noi. O întâmplare care a avut loc acum 500 de ani mai poate afecta prezentului? Da, chiar să distrugă echilibrul fragil din Irlanda.  Ce anume ar putea cauza toate acestea, ce eveniment ar putea crea o punte peste timp și să aibă daune atât de mari asupra prezentului.

„ Enigma Reginei” de Steve Berry reprezintă romanul perfect în ceea ce privește îmbinarea istoriei cu prezentul. Cotton Malone, fost agent al Departamentului de Justiție American se pregătește pentru o vacanță cu fiul său. O vacanță ce se vestește a fi tensionată.

Acțiunea se petrece pe două plane. Unul privește enigma reprezentată de Regina Elisabeta, Regina Fecioară, ultimul monarh total care a domnit peste Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord iar celălalt se ocupă de tumultul interior al lui Garry Malone din momentul când află că prin venele sale nu curge sângele de Malone.

Ce este atât de captivant la ceea ce îl privește pe ultimul monarh din Dinastia Tudorilor? Faptul că sub faldurile rochiilor majestoase, sub machiajul perfect și stratul gros de pudra albă, se ascundea un bărbat. Iar acest lucru face ca toate documentele semnate vreodată de regină să devină nule.  Consecințele? Toate pământurile pe care aceasta le-a oferit coloniștilor englezi din Irlanda ar trebui returnate la proprietarii lor de drept. Iar astfel un război civil ar lua loc.

Motivul pentru care aceste secrete ies la iveală astăzi este eliberarea unui terorist. de către Scoția, care a omorât o mulțime de oameni:  englezi, scoțieni și americani deopotrivă într-un atentat asupra unui avion  în jurul anului 1980. Acest fapt odată ajuns public va submina puterea Americii. Propria aliații ai acesteia, Marea Britanie, eliberează un criminal din motive umanitare.

Astfel ia naștere operatiunea King Deception care are ca scopul aflarea unor secrete bine păzite ale Marii Britanii cu scopul de a forța mâna guvernului englez pentru a îl opri pe cel scoțian.

Lucrurile se complică atunci când agenții organizațiilor CIA și M16 se ciocnesc. Ceea ce este mai rău este că Cotton și fiul său sunt prinși în vârtejul acestor acțiuni datorită unei favori pe care bărbatul o face fostei sale șefe. Escortarea unui băiat până pe un aeroport din Anglia. Din momentul în care trio-ul pune piciorul în ținutul englezesc lucrurile par a o lua la vale.

Și  când este momentul mai bun pentru a-ți întâlni tatăl natural decât în mijlocul unor operațiuni strict secrete? Drame peste drame, schimbări de situație bruște și secrete vechi de 5 veacuri. Un jurnal codat care are ca scop final dezlegarea întregii enigme dar care mai rău o adâncește.  Doi băieți care sunt puși față în față cu alegeri dificile, care luptă pentru a-și învinge sentimentele contradictorii. Un fost agent prins din nou în vâltoarea armelor și o regină care avea un secret bine păzit. Aceasta pare să fie rețeta de succes  pe care Steve Berry a folosit-o pentru a crea Enigma Reginei. 

Titlu: ENIGMA REGINEI
Autor: Steve Berry
An apariție : 2013
Editura: RAO
Nr. Pagini: 568
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1172

Alte recenzii de la Steve Berry:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

0 0 votes
Article Rating
Luiza Potecă a fost redactor Booknation.ro și a scris 10 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Luiza Potecă aici. Luiza Potecă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments