Recenzie „Fântânile tăcerii” de Ruta Sepetys

de | dec. 3, 2021 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți

Secretul meu este că mă pricep foarte bine să păstrez secretele.

Ruta Sepetys este o autoare de origine lituano-americană, specializată în literatură istorică. Cărțile sale ocupă locurile fruntașe în topurile internaționale de profil și este fericita câștigătoare a Medaliei Carnegie. Publicul din România a făcut cunoștință cu Ruta prin intermediul romanului Printre tonuri cenușii, care a fost ecranizat în anul 2018. Autoarea a scris și o carte a cărei acțiune se petrece în România anilor `89 și urmează să fie lansată în luna februarie a anului viitor.

Fântânile tăcerii” de Ruta Septys este cea mai recentă carte a autoarei care a fost tradusă la noi de către editura EPICA și ne dezvăluie secretele unui oraș, Madrid, aflat sub teroarea dictatorială a generalului Francisco Franco. Acțiunea se învârte în jurul a doi tineri și familiile lor, Ana – o fată dintr-o familie de republicani care muncește într-un hotel pe post de cameristă – și Daniel – un american venit în vizită în Spania împreună cu familia sa.

Cei doi se întâlnesc la hotelul în care lucrează Ana și unde se întâmplă să fie cazat și Daniel. Întâlnirea celor doi este presărată cu emoții, pe fundalul tragic al unei istorii ce nu permite inimilor să spere.

Când descoperi adevărul, trebuie să-l rosteşti în gura mare şi să-i ajuţi pe ceilalţi să facă la fel, Senor Matheson. Adevărul rupe lanţurile tăcerii.

Ana știe că singurul mod în care poate fi protejată este să nu divulge nimic, dar Daniel este un tânăr ce a cunoscut libertatea și este fascinat de țara natală a mamei lui pe care o descoperă prin intermediul fotografiilor pe care le face. Fotografii care ajung să dezgroape secrete. Secrete care, uneori, ar trebui să fie lăsate în întuneric. Multumesc Libris.ro pentru carte.

Amintirile sunt flămânde, tesoro. Nu trebuie să le hrăneşti.

La fel ca toate celelalte cărți ale Rutei, „Fântânile tăcerii” este un roman emoționant care te poartă pe drumurile istoriei presărate cu durere, secrete și emoții care te fac să conștientizezi impactul unei lumi asupra sufletului.

Ruta Septys reușește să creeze o poveste care dezvăluie o lume despre care istoricii nu au vorbit suficient de mult, o lume în care libertatea pare un concept îndepărtat și viața stă pe loc. Ne oferă o poveste bine gândită, unde cercetarea riguroasă își face simțită prezența și ajută la înțelegerea întregii acțiuni.

Cartea este scrisă la persoana a III-a, oferind o viziune de ansamblu asupra acțiunii. Stilul de scriere obiectiv ajută la înțelegerea personajelor și evenimentelor, conducând cititorul spre un final fulminant.

Frica este cea care dă perspectivă vieţilor noastre. Fără frică nu vom descoperi niciodată curajul.

Cred că nu este roman scris de Ruta Septys care să merite mai puțin de nota 10, prin urmare, aceasta este nota pe care i-o ofer și eu în cadrul acestei recenzii. Vă recomand să o citiți, pentru că nu este o simplă carte. Este o lecție de istorie condimentată cu adevăr și un strop de viață.

Titlu: FÂNTÂNILE TĂCERII
Autor: Ruta Sepetys
An apariție : 2020
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 560
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1297

Alte recenzii de la Ruta Sepetys:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anna O” de Matthew Blake
Recenzie „Anna O” de Matthew Blake

O lectură frumos promovată de Editura Trei a ajuns și pe rafturile cititorilor din România. Iubesc orice thriller inteligent scris și aparent, "Anna O" este fix cartea care îmi trebuie pentru a avea parte de adrenalină și suspans. Îmi place foarte mult atunci când...

Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry
Recenzie ”Focul care ne unește” de Brittainy C. Cherry

A fost odată un băiat pe care l-am iubit...așa a început totul Logan Francis Silverstone s-a dezvoltat într-un mediu înconjurat de haos, unde urletele, țipetele și drogurile erau monedele de schimb obișnuite, iar căldura și lumina lipseau cu desăvârșire. În acest...

Recenzie “Furia” de Alex Michaelides
Recenzie “Furia” de Alex Michaelides

Actul I Are loc o crimă pe o insulă privată a Greciei. Toți cei șapte prezenți acolo sunt invitații personali ai victimei, cunoștințe și prieteni vechi. Și scriitorul este unul dintre ei, așa că el ne zice povestea. Și nu o zice oricum ci ca și un prieten apropiat...

0 0 votes
Article Rating
Laura a fost redactor Booknation.ro și a scris 36 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments