Recenzie Fata de hârtie de Guillaume Musso

Titlu: Fata De Hârtie
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2012
Editura: All
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Slusariuc
Publicată la 1.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Fata de hârtie de Guillaume Musso
Acordă o notă

GM_FATA-DE-HARTIE-final-2010Că tot majoritatea cititorilor de aici sunt pasionaţi şi de jonglatul cu cuvintele, vă invit să citiţi o carte pe măsură: Fata de hârtie de Guillaume Musso. Am avut norocul de a fi în liceu într-o clasă cu foarte multe fete, unele pasionate de citit. Astfel că aveam şansa de a citi cărţi pe bandă rulantă spre bucuria mea, care mai de care mai interesante. Aşa am descoperit şi această poveste scrisă într-o manieră care cred eu, vă va încânta şi pe voi după ce la final vă va surprinde cu siguranţă.

Imaginaţi-vă un scriitor ajuns în depresie. Droguri, dezordine, indiferenţă faţă de prieteni, inspiraţie zero şi un roman aparţinând unei trilogii, care trebuie terminat neapărat. Vă fac cunoştinţă cu Tom Boyd-nefericitul protagonist. Norocul lui este faptul că are parte de prieteni adevăraţi, care nu-l vor lăsa de izbelişte şi de Billie Donnely! Nimeni alta decât protagonista spirituală şi amuzantă din al doilea roman al trilogiei sale.

Tânăra apare goală pe terasa acestuia implorând ajutor. Deşi se prezintă, spunând că a apărut acolo datorită faptului că acesta s-a oprit din scris la pagina 226, –„Te implor! strigă ea căzând”- şi a unei greşeli de fabricaţie a ediţiei speciale, Tom, deşi sceptic la început, rămâne mut de uimire când tânăra îi  răspunde fără probleme la orice întrebare legată de personajul Billie, crezând în identitatea ei în cele din urmă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Musso.

Astfel începe aventura lor pe care o veţi parcurge alături de cei doi cu sufletul la gură. Billie îi promite că-l va ajuta să se împace cu fosta iubită Aurore, dacă el va continua cartea pentru a ajuta-o să se întoarcă în lumea din care venise. Pe parcurs, atât cei doi, cât şi cititorii, vor fi absobiţi de povestea ireală creionată Guillaume Musso.

Ce pot să spun? Ficţiune pe care aş mânca-o pe pâine la propriu! O carte pe care mi-aş dori să o am în bibliotecă, doar pentru a mai reciti-o de câteva ori şi de a împărţi-o cu alţi cititori! Un roman al unui scriitor francez care vă va ţine cu sufletul la gură, iar la final vă va lăsa fără aer şi chiar fără…cuvinte. Da! Vă invit cu tot dragul să citiţi „Fata de hârtie”!

Aspecte Pozitive:

Ficţiune pe care aş mânca-o pe pâine la propriu! O carte pe care mi-aş dori să o am în bibliotecă, doar pentru a mai reciti-o de câteva ori şi de a împărţi-o cu alţi cititori!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.