Recenzie “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

by | Nov 18, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DIN BROOKLYN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fata din Brooklyn de Guillaume Musso“Fata din Brooklyn” este un roman thriller scris de francezul Guillaume Musso. A fost publicat inițial în anul 2016 și se încadrează bineînțeles în genul Ficțiune. Nu sunt la prima lectură de la acest romancier. Am mai citit și “Central Park”, un thriller la fel de captivant ca și acesta de față.

Încă de când am terminat de citit prima mea carte de la Guillaume Musso, mi-am propus să continui să îi descopăr romanele. Așa că aceasta va fi recenzia celui de-al doilea roman de la el citit de mine. Și în biblioteca mea mai așteaptă să fie lecturate la rândul lor și romanele “Și după” și “Salvează-mă”. 

Romanul “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso este wow. Mi-a plăcut la nebunie!

Începe brusc cu momentul când se declanșează suspansul în poveste și se termină la fel de precipitat, cu noi schimbări de situație. Are o poveste de dragoste destul de realistă, dar protagoniștii sunt mai puțin obișnuiți. Sau cel puțin personajul feminin.

O femeie și un bărbat se întâlnesc și ajung să își dea seama că sunt perfecți unul pentru celălalt. Așa că, în doar câteva luni se ajunge la logodnă, urmând ca cei doi să se căsătorească. Însă bărbatul, care este un scriitor destul de celebru, ajunge să aibă îndoieli legat de partenera sa. Simte că ea are secrete față de el. Iar când încearcă să o determine să i le dezvăluie, nu îi place deloc ceea ce aude.

Nu numai că se simte înșelat în percepția lui față de femeie. Dar mai și pleacă brusc de lângă ea, nedându-i șansa să dea vreo explicație pentru ceea ce aparent a făcut în trecutul ei. Și totuși, după câteva momente de gândire, el se va întoarce unde a lăsat-o pentru a putea vorbi despre tot. Dar ia-o de unde nu-i. Femeia a dispărut și nu există nici o urmă lăsată în spate.

Pentru că se simte vinovat la rândul lui pentru că a părăsit-o fără să o lase să îi explice situația, scriitorul va porni în căutarea ei. Și în ajutorul lui îi va sări un prieten bun, fost polițist, care va investiga dispariția și totodată trecutul fetei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Cei doi descoperă, cu multă bătaie de cap, că ea este fata din Brooklyn, pionul unui caz mai vechi din America și Franța, care a rămas și până în prezent nedeslușit

Logodnicul însă nu se lasă ușor bătut și investighează chiar el situația, în paralel cu prietenul său. Vrea să vadă cine este cu adevărat logodnica lui și de cine și ce trecut se ascunde aceasta.

În schemă vor intra un răpitor și violator francez, un tată politician american ce vrea să-și ascundă trecutul necurat de presă, o femeie puternică și fără scrupule ce face tot ce îi stă în putință să îndepărteze orice neplăceri din drumul ei către putere. Cazul este mult prea încurcat iar fata din Brooklyn, logodnica scriitorului nostru, este în centrul acestuia.

Și ea vrea să scape de imaginea sa din trecut și de faptele ce o bântuie încă de pe atunci. Și ea trebuie să-și construiască o altă viață pentru a fi din nou normală, fericită. Dar odată cu dezvăluirea secretului său față de cel care îi va deveni soț, ea va fi din nou vânată. Va face oare bărbatul tot ce îi va sta în putință pentru a o salva pe femeia iubită și pentru a o ierta pentru ce a făcut?

După părerea mea cartea “Fata din Brooklyn” este bună. Are o poveste intrigantă, care te face să dai pagina aflând noi și noi detalii. Unele mai întunecate decât altele. Merită citită, mai ales de fanii romancierului Guillaume Musso.

Titlu: Fata Din Brooklyn
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 18.11.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 782 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 7 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments