Recenzie „Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

de | nov. 18, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Recenzii cărți, Suspans

Fata din Brooklyn de Guillaume Musso„Fata din Brooklyn” este un roman thriller scris de francezul Guillaume Musso. A fost publicat inițial în anul 2016 și se încadrează bineînțeles în genul Ficțiune. Nu sunt la prima lectură de la acest romancier. Am mai citit și „Central Park”, un thriller la fel de captivant ca și acesta de față.

Încă de când am terminat de citit prima mea carte de la Guillaume Musso, mi-am propus să continui să îi descopăr romanele. Așa că aceasta va fi recenzia celui de-al doilea roman de la el citit de mine. Și în biblioteca mea mai așteaptă să fie lecturate la rândul lor și romanele „Și după” și „Salvează-mă”. 

Romanul „Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso este wow. Mi-a plăcut la nebunie!

Începe brusc cu momentul când se declanșează suspansul în poveste și se termină la fel de precipitat, cu noi schimbări de situație. Are o poveste de dragoste destul de realistă, dar protagoniștii sunt mai puțin obișnuiți. Sau cel puțin personajul feminin.

O femeie și un bărbat se întâlnesc și ajung să își dea seama că sunt perfecți unul pentru celălalt. Așa că, în doar câteva luni se ajunge la logodnă, urmând ca cei doi să se căsătorească. Însă bărbatul, care este un scriitor destul de celebru, ajunge să aibă îndoieli legat de partenera sa. Simte că ea are secrete față de el. Iar când încearcă să o determine să i le dezvăluie, nu îi place deloc ceea ce aude.

Nu numai că se simte înșelat în percepția lui față de femeie. Dar mai și pleacă brusc de lângă ea, nedându-i șansa să dea vreo explicație pentru ceea ce aparent a făcut în trecutul ei. Și totuși, după câteva momente de gândire, el se va întoarce unde a lăsat-o pentru a putea vorbi despre tot. Dar ia-o de unde nu-i. Femeia a dispărut și nu există nici o urmă lăsată în spate.

Pentru că se simte vinovat la rândul lui pentru că a părăsit-o fără să o lase să îi explice situația, scriitorul va porni în căutarea ei. Și în ajutorul lui îi va sări un prieten bun, fost polițist, care va investiga dispariția și totodată trecutul fetei.

Cei doi descoperă, cu multă bătaie de cap, că ea este fata din Brooklyn, pionul unui caz mai vechi din America și Franța, care a rămas și până în prezent nedeslușit

Logodnicul însă nu se lasă ușor bătut și investighează chiar el situația, în paralel cu prietenul său. Vrea să vadă cine este cu adevărat logodnica lui și de cine și ce trecut se ascunde aceasta.

În schemă vor intra un răpitor și violator francez, un tată politician american ce vrea să-și ascundă trecutul necurat de presă, o femeie puternică și fără scrupule ce face tot ce îi stă în putință să îndepărteze orice neplăceri din drumul ei către putere. Cazul este mult prea încurcat iar fata din Brooklyn, logodnica scriitorului nostru, este în centrul acestuia.

Și ea vrea să scape de imaginea sa din trecut și de faptele ce o bântuie încă de pe atunci. Și ea trebuie să-și construiască o altă viață pentru a fi din nou normală, fericită. Dar odată cu dezvăluirea secretului său față de cel care îi va deveni soț, ea va fi din nou vânată. Va face oare bărbatul tot ce îi va sta în putință pentru a o salva pe femeia iubită și pentru a o ierta pentru ce a făcut?

După părerea mea cartea „Fata din Brooklyn” este bună. Are o poveste intrigantă, care te face să dai pagina aflând noi și noi detalii. Unele mai întunecate decât altele. Merită citită, mai ales de fanii romancierului Guillaume Musso.

Titlu: FATA DIN BROOKLYN
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 682

Alte recenzii de la Guillaume Musso:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 6 luni, 13 zile și a scris până acum 434 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments