Recenzie “Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

by | Apr 29, 2019 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA DIN BROOKLYN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Să ai un copil te obligă să te lepezi de un trecut prea greu, singura condiţie ca să poţi merge mai departe.Să ai un copil face ca viitorul lui să devină mult mai important decât trecutul tău.Să ai un copil înseamnă să fii sigur că trecutul nu va mai învinge niciodată viitorul.

Musso are un stil captivant, fresh, modern şi alert. Îi plac intrigile complicate, care capătă amploare ca un bulgăre de zăpadă ce se rostogoleşte, conspirațiile la scară înaltă, răsturnările de situație, suspansul şi misterul.

Fata din Brooklyn este a doua carte pe care, pur şi simplu, am devorat-o într-o noapte şi n-o să mă opresc să-l descopăr pe Musso pentru că pare că scrie pe gustul meu.

Eşti sigur că o cunoşti pe femeia pe care o iubeşti?

Există multe căsătorii făcute în grabă, sub impulsul fluturilor din stomac care suntem convinşi că vor trăi veşnic. Dar Raphael, în ciuda dragostei pe care o simte pentru logodnica sa, o tânără metisă, Anna, vrea claritate, nu mai vrea surprize ca în trecut, trebuie să ştie sigur cine e femeia care va deveni mama fiului său, pe care-l creşte momentan singur, provenit dintr-o căsnicie ratată anterioară.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Amândoi sunt oameni cu cariere de succes. El, scriitor de thriller cu mare priză la public, ea, doctoră pediatră, plină de empatie şi viață. Deşi relația lor durează doar de şase luni, amândoi sunt hotărâți să facă marele pas. Dar Raphael este ros de curiozitate şi bănuieli. Trecutul Annei este pentru el o gaură neagră, un cufăr ferecat pe care aceasta evită cu încăpățânare să-l deschidă.

Momentul adevărului, când bărbatul pune piciorul în prag şi cere să i se explice ce anume i se ascunde, are ca urmare dispariția Annei şi o cursă nebună a lui Raphael pentru a descoperi pas cu pas trecutul acesteia, scoțând la lumina secrete teribile şi dureroase.

Ajutat de un bun prieten, polițist pensionat, cu propriul trecut marcat de pierderi macabre, scriitorul nostru ajunge din Paris în New York mergând pe urmele unui caz vechi de zece ani, rămas nerezolvat, şocant şi violent ce iese la suprafață întinzându-şi tentaculele criminale pe ambele țărmuri ale Atlanticului.

Tu ce ai fi în stare să faci pentru femeia iubită? Cât ai fi dispus să ierți? Cât ar conta trecutul? E mai bine ca secretele dureroase să rămână îngropate?

Titlu: Fata Din Brooklyn
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 29.04.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Tate îl întâlnește pe Miles într-una dintre cele mai grele zile din viața sa. Atunci când îl  găsește în apartamentul fratelui ei plângând, ea nu se poate gândi decât la faptul că Miles este un bărbat care suferă. A doua zi, el nu mai seamănă cu bărbatul care cu o...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Angela este redactor Booknation.ro de 624 zile și a scris până acum 87 articole. Se află pe poziția 15 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments