Recenzie „Fata din Brooklyn” de Guillaume Musso

de | apr. 29, 2019 | Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

Să ai un copil te obligă să te lepezi de un trecut prea greu, singura condiţie ca să poţi merge mai departe.Să ai un copil face ca viitorul lui să devină mult mai important decât trecutul tău.Să ai un copil înseamnă să fii sigur că trecutul nu va mai învinge niciodată viitorul.

Musso are un stil captivant, fresh, modern şi alert. Îi plac intrigile complicate, care capătă amploare ca un bulgăre de zăpadă ce se rostogoleşte, conspirațiile la scară înaltă, răsturnările de situație, suspansul şi misterul.

Fata din Brooklyn este a doua carte pe care, pur şi simplu, am devorat-o într-o noapte şi n-o să mă opresc să-l descopăr pe Musso pentru că pare că scrie pe gustul meu.

Eşti sigur că o cunoşti pe femeia pe care o iubeşti?

Există multe căsătorii făcute în grabă, sub impulsul fluturilor din stomac care suntem convinşi că vor trăi veşnic. Dar Raphael, în ciuda dragostei pe care o simte pentru logodnica sa, o tânără metisă, Anna, vrea claritate, nu mai vrea surprize ca în trecut, trebuie să ştie sigur cine e femeia care va deveni mama fiului său, pe care-l creşte momentan singur, provenit dintr-o căsnicie ratată anterioară.

Amândoi sunt oameni cu cariere de succes. El, scriitor de thriller cu mare priză la public, ea, doctoră pediatră, plină de empatie şi viață. Deşi relația lor durează doar de şase luni, amândoi sunt hotărâți să facă marele pas. Dar Raphael este ros de curiozitate şi bănuieli. Trecutul Annei este pentru el o gaură neagră, un cufăr ferecat pe care aceasta evită cu încăpățânare să-l deschidă.

Momentul adevărului, când bărbatul pune piciorul în prag şi cere să i se explice ce anume i se ascunde, are ca urmare dispariția Annei şi o cursă nebună a lui Raphael pentru a descoperi pas cu pas trecutul acesteia, scoțând la lumina secrete teribile şi dureroase.

Ajutat de un bun prieten, polițist pensionat, cu propriul trecut marcat de pierderi macabre, scriitorul nostru ajunge din Paris în New York mergând pe urmele unui caz vechi de zece ani, rămas nerezolvat, şocant şi violent ce iese la suprafață întinzându-şi tentaculele criminale pe ambele țărmuri ale Atlanticului.

Tu ce ai fi în stare să faci pentru femeia iubită? Cât ai fi dispus să ierți? Cât ar conta trecutul? E mai bine ca secretele dureroase să rămână îngropate?

Titlu: FATA DIN BROOKLYN
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2017
Editura: ALL
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1545

Alte recenzii de la Guillaume Musso:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Nu sunt o victimă” de Mihaela Pușcașu
Recenzie ”Nu sunt o victimă” de Mihaela Pușcașu

Nu sunt o victimă de Mihaela Pușcașu este precum un jurnal în care autoarea începe să scrie în perioada pandemiei - ocazie cu care și-a așternut sufletul pe hârtie. Scrisul a dovedit că e întotdeauna terapie pentru minte și suflet. Prin scris apar soluții, dispar...

Recenzie “Viața ca un râu” de Shelley Read
Recenzie “Viața ca un râu” de Shelley Read

O dramă atât de frumoasă care îți va răscoli sufletul până la ultima vibrație! Vei încerca sentimente nepământești și multe adevăruri despre viață te vor face să empatizezi cu personajele. Fie ele pozitive sau negative. Nimic nu este povestit la întâmplare: fiecare...

Recenzie „Scythe & Sparrow” de Brynne Weaver
Recenzie „Scythe & Sparrow” de Brynne Weaver

Rose s-a așteptat ca acest oraș să fie ca celelalte — o oprire scurtă în care să-și citească cărțile, să participe la numărul cu circ și să-și urmeze activitățile sale extra curriculare înainte de a pleca din nou pe drum. Dar de data aceasta, lucrurile erau diferite....

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 6 ani, 2 luni, 1 zi și a scris până acum 611 articole. Se află pe poziția 3 din 18 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments