Recenzie ” Felii de lămâie” de Anca Vieru

Titlu: Felii De Lămâie
Autor: Anca Vieru
An apariție : 2015
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 24.05.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Felii de lămâie” de Anca Vieru
5 (100%) 1 vote[s]

🔥 CARTEA FELII DE LĂMÂIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Viața ca niște felii de lămâie pe care trebuie să le îndulcești cu felul tău de a fi, de a accepta anumite lucruri, dar și de a remodela în funcție de cât de mult îți deschizi ferestrele sufletului. Asta ne transmite Anca Vieru în cele douăzeci de povești ale sale, în care nostalgia, hazul și tristețea scot la iveală personaje prinse în siajul banalului cotidian, unde dincolo de  truismele de la suprafață există totuși acea necesară doză de beatificare, de serafic însăilat în lăuntricul senzorialului, constituindu-se într-o frescă a post-modernismului, cu trecutul și prezentul țesut în covorul zilelor grăbite într-un epic înaripat.

În viziunea Ancăi Vieru armonia vieții de dincolo de agitația lumii se constituie într-o revigorantă spirală a regăsirii, nicidecum ca o îngenunchere a resemnării, ci ca o readaptare a eminescianismului ” nu credeam să învăț a muri vreodată”, ca o acceptare tacită în care melodicitatea existențialismului alternează între lumină și întuneric ca un inevitabil dans între minus și plus infinit.

Scriitura Ancăi Vieru emană clorofila trăirismului, cu predilecție cel senzorial, cu un pregnant iz introspectiv presărat pios, nostalgic, peste petalele întâmplărilor între primăvara îmbobocirii și toamna inevitabile scuturări.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Anca Vieru.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FELII DE LĂMÂIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Ador acest stil ușor aristocratic și totuși înțepător.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.