Recenzie ” Felii de lămâie” de Anca Vieru

de | mai 24, 2018 | Recenzii cărți

Viața ca niște felii de lămâie pe care trebuie să le îndulcești cu felul tău de a fi, de a accepta anumite lucruri, dar și de a remodela în funcție de cât de mult îți deschizi ferestrele sufletului. Asta ne transmite Anca Vieru în cele douăzeci de povești ale sale, în care nostalgia, hazul și tristețea scot la iveală personaje prinse în siajul banalului cotidian, unde dincolo de  truismele de la suprafață există totuși acea necesară doză de beatificare, de serafic însăilat în lăuntricul senzorialului, constituindu-se într-o frescă a post-modernismului, cu trecutul și prezentul țesut în covorul zilelor grăbite într-un epic înaripat.

În viziunea Ancăi Vieru armonia vieții de dincolo de agitația lumii se constituie într-o revigorantă spirală a regăsirii, nicidecum ca o îngenunchere a resemnării, ci ca o readaptare a eminescianismului ” nu credeam să învăț a muri vreodată”, ca o acceptare tacită în care melodicitatea existențialismului alternează între lumină și întuneric ca un inevitabil dans între minus și plus infinit.

Scriitura Ancăi Vieru emană clorofila trăirismului, cu predilecție cel senzorial, cu un pregnant iz introspectiv presărat pios, nostalgic, peste petalele întâmplărilor între primăvara îmbobocirii și toamna inevitabile scuturări.

Lectură plăcută!

Titlu: FELII DE LĂMÂIE
Autor: Anca Vieru
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1115

Alte recenzii de la Anca Vieru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments