Recenzie ” Spulberatic” de Anca Vieru

de | iun. 12, 2018 | Recenzii cărți

Răsfirând un dulceag parfum de epocă peste măștile uitării, dar și peste durerosul rânjet al neuitării, Anca Vieru aduce în romanul ” Spulberatic” izul interbelicului noblesse oblige, pe care îl trece prin furcile caudine ale diverselor perioade ale istoriei care, în mod firesc și inevitabil, reușesc să redimensioneze și să remodeleze, oscilând între dilatările și contractările felului de a fi în numele acestei acute nestatorniciri senzoriale.

 

Îmi place foarte mult cum, în paginile acestei cărți, lutul iubirii răsună în freamătul imploziei unei dorințe care se conturează încetul cu încetul, treaptă cu treaptă, autoarea reușind să creeze destine și amintiri care, împletind volatilitatea și misterul nasc personaje precum Tiberiu Vreme și Anda Cărare, oameni pierduți și regăsiți în interminabila luptă dintre înnegurare și luminozitate, purtată de niște existențe care își înfig pașii verbelor într-o muzicalitate aparte.

Anca Vieru strânge între coperțile acestei cărți frânturi de momente pe care le înșiră mai apoi pe o peliculă a rememorării ( poate selectivă, poate aleatorie), reușind să îmbine melancolia, speranța și viforul semnelor de întrebare într-o povestire șoptită sau strigată, care pătrunde în sufletele oamenilor sau încă așteaptă cu docilitate ca fereastra lăuntricului să se deschidă cât mai larg cu putință.

O carte care ți-se inoculează în suflet.

Lectură plăcută!

Titlu: SPULBERATIC
Autor: Anca Vieru
An apariție : 2018
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1442

Alte recenzii de la Anca Vieru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman
Recenzie ”Ceva în apă” de Catherine Steadman

Titlul cărții „Ceva în apă” de Catherine Steadman este promițător și te îndeamnă la investigații mai aprofundate. Sugerează o poveste plină de mister și tensiune. Și chiar de asta dai. Cartea urmărește povestea unui cuplu de tineri însurăței care se bucură de luna lor...

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments