Recenzie ”Foc sălbatic” – seria Shetland Island #8 de Ann Cleeves

de | mai 6, 2022 | Beletristică, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FOC SĂLBATIC - SERIA SHETLAND ISLAND #8 ARE REDUCERE PE:

Foc sălbatic este ultima parte din seria Shetland Island care urmărește cazurile anchetate de echipa formată din Jimmy, Willow și Sandy și este proaspăt publicată la editura Crime Scene Press.

Cărțile pot fi citite și separat, dar eu recomand respectarea ordinii deoarece între Jimmy și Willow se naște o legătură afectivă, complicată de caracterul și trecutul celor doi protagoniști. Jimmy este traumatizat de pierderea logodnicei sale, care a fost ucisă în timpul unei anchete conduse de el. Această pierdere l-a afectat considerabil deoarece o considera femeia vieții lui și este convins că din cauza lui a fost implicată în ancheta care i-a adus moartea. Se consideră principalul vinovat în această tragedie și îi este imposibil să depășească această traumă. Între timp, între el și Willow lucrurile se complică pe plan personal deoarece după o noapte pasională petrecută împreună, cei doi se îndepărtează și întrerup orice formă de comunicare pentru vreo două luni.

Se revăd cu ocazia unei noi crime și a unei noi investigații. Moment în care Jimmy este pus de Willow în fața faptului împlinit când îi mărturisește că este însărcinată cu copilul lui și are de gând să ducă sarcina până la capăt. Nu are niciun fel de pretenție din partea lui Jimmy și mărturisirea este doar o nota informativă deoarece este genul de om care crede că adevărul este cea mai bună și corectă cale. Dar pentru Jimmy ideea de a deveni tată este foarte greu de digerat și are o perioadă dificilă în care încearcă să se obișnuiască și să accepte noua situație. Sunt obligați să lucreze în echipă la anchetarea cazului, dar lucrurile sunt foarte tensionate și acest lucru este evident și în dificultatea cu care rezolvă misterul.

Pe cât de afectat este Jimmy, lucru evident în lipsa de concentrare asupra pistelor, pe atât de profesionist se comportă Willow care, deși însărcinată și respinsă, nu se lasă doborâtă de depresie și reușește să-și concentreze atenția către găsirea criminalului.

Dacă îți place recenzia cărții FOC SĂLBATIC - SERIA SHETLAND ISLAND #8, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ann Cleeves

În șopronul unei familii proaspăt stabilită pe insulă, Flemings, este găsit cadavrul spânzurat al unei fete. Cu câteva luni înainte în același loc, fostul proprietar al casei se spânzurase. Fata ucisă lucra ca baby-sitter și menajeră în casa doctorului insulei și se ocupa de cei patru copii ai acestuia, dintre care doi sunt deja adolescenți.

Familia Flamings are și doi copii, Christopher, un puști foarte inteligent, dar care suferă de autism și sora mai mică a acestuia, o copilă plină de energie și curiozitate. Din păcate, comunitatea nu este foarte deschisă față de această mutare. Familia se simte discriminată, marginalizată și privită cu suspiciune. Iar cadavrul spânzurat al Emmei pe proprietatea lor adâncește prăpastia dintre ei și ceilalți membri ai comunității. Pentru Helen și Daniel Flamings adaptarea în noua comunitate pare imposibil de realizat. Copiii sunt și ei expuși acestei situații instabile, care escaladează mai ales după ce Christopher este cel care descoperă cadavrul Emmei.

Pentru a descoperi făptașul, detectivii trebuie să cerceteze trecutul victimei care se dovedește a fi unul traumatizant, plin de durere și nedreptate. Fata a fost victimă a violenței domestice în copilărie și este foarte posibil ca acest lucru să-i fi afectat psihicul. Dar cine ar fi putut ucide o fată atât de tânără? Și ce motiv ar fi putut să aibă?

Este o poveste despre abuz și traume. Este despre modul în care se dezvoltă un individ supus violenței în copilărie și repercusiunile pe care trecutul le are în viața sa. Este despre neglijență, despre pierderea inocenței și despre lipsa încrederii. Este despre aparență și esență și abisul dintre ele.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FOC SĂLBATIC - SERIA SHETLAND ISLAND #8 CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Foc Sălbatic - Seria Shetland Island #8
Autor: Ann Cleeves
An apariție : 2022
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7.5 / 10
Vizualizari recenzie: 9675

Alte recenzii de la Ann Cleeves:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1414 zile și a scris până acum 465 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments