Recenzie “Pescărușul – Seria Vera Stanhope #8” de Ann Cleeves

by | May 7, 2021 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PESCĂRUȘUL - SERIA VERA STANHOPE #8 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ann Cleeves, noua Agatha Christie, scriitoare de romane polițiste captivante, cu un stil marcat de răsturnări de situație și de informații fragmentate ce alcătuiesc un adevărat puzzle pe care investigatorul trebuie să-l asambleze pentru a dezlega enigma, este recunoscută mai ales pentru cele două serii scrise care au fost și ecranizate: Vera Stanhope și Shetland.

V-am povestit că mi-a plăcut Vera și că o să mai plec la vânătoare de criminali cu ea. Și n-a durat mult și am simțit nevoia de puțină aventură. Am căutat chiar și câteva trailere să văd dacă actrița distribuită în rol este așa cum mi-am imaginat-o eu. Nu este, are o față mult prea simpatică și zâmbitoare pentru Vera, dar asta nu înseamnă că simpatia mea pentru personajul din carte a avut de suferit. Din contră.

Pescărușul este partea a opta din seria misterelor Verei Stanhope și nu m-a dezamăgit deloc.

Vera este un personaj remarcabil. Pe cât de antipatică și asocială o construiește Ann pe atât de tare empatizezi cu ea, cu singurătatea, gândurile, tabieturile și micile ei plăceri vinovate. Un pește proaspăt prăjit, o înghețată, o zi la plajă, un act de caritate de care nimeni nu trebuie să afle, un pahar de bere, chestii mărunte și omenești care mai risipesc norii și mai descrețesc frunțile. Și a Verei chiar are nevoie de o destindere din când în când, pentru că nici în partea aceasta nu se dezminte. Nimic nu-i stă în cale când o apucă furiile, iar Joe, mai tare ca niciodată, îi simte personalitatea și limba ascuțită pe propria piele. Rămâne însă preferatul ei, dar și Holly vine tare din urmă și nu se lasă demoralizată de felul cum stau lucrurile. Joe trece printr-o perioadă grea. Este prins între ciocan și nicovală și epuizat. Se simte prins în capcană între o familie numeroasă și o șefă solicitantă. Vizează la zilele când era la începutul căsniciei și viitorul părea mai roz. De fapt, ar vrea să viseze, dar Vera are alte treburi cu el.

Vera are parte de confesiunea unui fost inspector de poliție, unul corupt, pe care ea însăși l-a băgat după gratii cu mulți ani în urmă. Acesta îi dă un pont și îi dezvăluie locul unde zace ascuns de două decenii un cadavru. N-o face din filantropie. Nu s-a pocăit, are motivele lui ascunse, ascunse atât de bine încât abia în ultimele pagini le aflăm.

Dar nu motivele lui o neliniștesc pe Vera. Ci amintirile care năvălesc peste ea odată cu această întâlnire. Deoarece acest fost inspector de poliție a fost unul dintre puținii prieteni ai lui Hector, tatăl ei. Împreună cu alți doi formau Gașca celor Patru și se ocupau cu braconajul și alte chestii ilicite și ciudate. Surpriza este și mai mare când în loc de un cadavru, în locul indicat descoperă două. Un bărbat și o femeie. Cine sunt și cum de au ajuns îngropați împreună într-un vechi canal de pe plajă?

Fantoma lui Hector o bântuie pe Vera mai tare ca niciodată. Frânturi neclare din copilărie și adolescență îi revin în amintire și, bântuită de gânduri și amărăciune, este hotărâtă să demonstreze că poate mult mai mult decât a crezut vreodată tatăl ei. Ar fi bine să aveți încredere și să mergeți pe mâna ei. O fi ea nebună, dar e o profesionistă pe care nasul n-o înșală niciodată.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PESCĂRUȘUL - SERIA VERA STANHOPE #8?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ann Cleeves sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PESCĂRUȘUL - SERIA VERA STANHOPE #8 CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pescărușul - Seria Vera Stanhope #8
Autor: Ann Cleeves
An apariție : 2018
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 350
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 7.05.2021
Nota recenzorului: 8.5

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 884 zile și a scris până acum 211 articole. Se află pe poziția 4 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments