Recenzie “Franklin spune Te Iubesc” de Paulette Bourgeois

by | Jul 1, 2020 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Educație, Familie, Părinți și copii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FRANKLIN SPUNE TE IUBESC PE Editura Katartis

Franklin spune Te iubesc” este o carte din recent descoperita colecție pentru copii Franklin de la editura Katartis. Spun recent pentru că recunosc faptul că având copii, de 8 și 10 ani acasă am trecut la alte categorii de interese, filme, seriale, romane.

Așa că va spun sincer faptul că am fost foarte uimită să descopăr succesul de care aceste cărți se bucură în rândul copiilor. Colecția de cărți Franklin conține 23 de povestiri simpatice pentru copii. Imi pare rau ca nu le-am descoperit cand copiii mei erau mai mici. Ar fi fost perfecte pentru lectura inainte de culcare. Sunt insa foarte indragite de fiul meu care le citeste cu mare placere avand un text usor si placut.

Prima carte din serie este Franklin și întunericul. A fost scrisă în 1986 și este inspirată din ultimul episod al indragitului serial de comedie M.A.S.H. Dacă nu știi ce este M.A.S.H. e clar că nu prea te uiți la clasice dar mai multe despre acest serial îți povestesc în alt articol.

Franklin – serial de desene animate

Mai mult decât atât, am aflat faptul că este și un serial de desene animate inspirat  din aceasta serie de carti. Serialul Franklin este o producție de animație pentru copii realizată în colaborare americană-canadiană-franceză.Oferă învățături importante referitoare la aspecte din viața cotidiană. Cel mai important aspect referitor la acest serial este faptul că nu conține violență. Prezintă viața animalelor și în special a țestoasei pe nume Franklin care reușește mereu să între în belele dar învață și cum să iasă din ele. Serialul conține 2 sezoane cu câte 13 episoade fiecare.

Serialul este disponibil și în țara noastră pe postul de televiziune Minimax.ro. De asemeni poate fi urmărit și pe youtube.

Franklin spune Te iubesc – impresii personale despre carte

Cum v-am mai spus și cu altă ocazie sunt destul de critică atât cu cărțile pe care le citesc eu cât și cu cărțile pe care le citesc copiii mei. Foarte greu reușesc să acord nota 10 unei cărți, mai ales când vine vorba de cărți pentru copii. Asta pentru că mă interesează o mulțime de aspecte. Caut o carte care să fie plăcută atât din punct vizual cât și din punct de vedere al textului. Caut o carte care să nu fie greoaie pentru nivelul copilului. Caut o carte care să stârnească interesul copilului spre a citi și alte cărți. Și nu în ultimul rând caut o carte cu efecte moralizatoare din care copilul să aibă ce învața. Ei bine toate aceste cerințe mi-au fost satisfăcute de cărțile din colecția Franklin.

“Franklin spune Te iubesc” este genul de carte care merită notă 10 din punctul meu de vedere. Cartea ne oferă posibilitatea să-l urmărim pe Franklin în timp ce caută cadoul perfect pentru mama sa. În final după ce primește o mulțime de idei ajutătoare de la prieteni și de la tatăl sau, Franklin realizează că cel mai important cadou pe care i-l poate oferi mamei sale nu este un lucru material. Franklin înțelege cât de valoroase sunt cuvintele Te Iubesc.

Franklin spune Te iubesc – despre autoare și ilustratoare

Cartea conține 30 de pagini din care o parte sunt cu imagini realizate de ilustratoarea Brenda Clark și celelalte conțin text realizat de autoarea Paulette Bourgeois.

Paulette Bourgeois este o autoare de origine canadiană care a devenit cunoscută datorită seriei Franklin pe care a realizat-o împreună cu ilustratoarea Brenda Clark. Această serie de cărți pentru copii s-a vândut în peste 60 de milioane de copii în întreagă lume. A fost tradusă în 38 de limbi. De asemeni în urmă succesul avut de seria de cărți a apărut serialul de desene animate dar și filme de lung metraj. În plus se comercializează o mulțime de obiecte cu imaginea simpaticei țestoase. Autoarea deține o diplomă în științe fiind specializată în terapie ocupațională. A lucrat că terapeut în domeniul psihiatrie înainte de a se dedică domeniului literar. Are la baza și studii în jurnalism, activând o perioada și în acest domeniu. A scris și cărți pentru adolescenți dar și o mulțime de cărți de natură non-ficțională.

Breanda Clark este ilustratoare și a devenit cunoscută datorită țestoasei Franklin pe care a ilustrat-o pentru cărțile realizate de Paulette Bourgeois.

Spor la citit va urez si va astept cu impresii in comentarii.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FRANKLIN SPUNE TE IUBESC PE Editura Katartis

Titlu: Franklin Spune Te Iubesc
Autor: Paulette Bourgeois
,
Brenda Clark
An apariție : 2020
Editura: EDITURA KATARTIS
Nr. Pagini: 30
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Este genul de carte din care copiii realizeaza ca cele mai importante cadouri pe care le poti oferi cuiva drag nu sunt de natura materiala.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 666 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 24 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments