Recenzie “Gastro NOIR” povestiri reunite de Bogdan Hrib

by | Jan 12, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA GASTRO NOIR POVESTIRI REUNITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Gastro NOIR este un volum de 13 povestiri reunite de Bogdan Hrib ce au tematica mystery & thriller.

Așa cum o spune și titlul, volumul se axează pe relatarea de povestioare scurte, dar concise ce amestecă cu măiestrie crime odioase, detectivi cu mult caracter și mâncăruri care mai de care mai mortale.

Volum de bucate

Volumul este împărțit ca o carte de bucate, adică vom regăsi un meniu diversificat cu delicatese pentru orice momental zilei, de la mic dejun, gustări, feluri principale, la un desert explosiv.

Prezentul îmbibat cu trecutul istoric

Povestirile reunite se întind pe o perioadă lungă de vreme, prezentul bucureștean fiind dominant, dar regăsim și o povestioară ce își are originea în urmă cu peste jumătate de mileniu, pe vremea când ospățul era la mare căutare printre curtenii palatului.

Fiecare povestire își are acțiunea bazată în jurul unui fel de mâncare specific unei anumite perioade ale zile, urmând ca la final să avem parte de rețetele propriu zise, numai bune de încercat în bucătăria proprie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Bogdan Hrib

Număr 13 cu noroc

Cele 13 povestioare, un număr intenționat ales aș spune, încurajează lumea la mister și intrigă, fiind un proiect ce ia amploare cu fiecare nou volum lansat. Genul noir nu este unul de bază pentru cititorii români, dar are multe de spus, fiind o combinație a elementelor thriller, cu o doză de mister considerabilă, acțiunea fiind mai dark, atât din punct de vedere al instensității, cât și al momentului zilei.

13 voci ale misterului românesc

Lucian Dragoș Bogdan, Horia Gârbea, Anamaria Ionescu, Ștefania Coșovei, Rebeca Cojocaru, Petru Berteanu, Raymond Clarinard, Bogdan Hrib, Daniel Timariu, Teodora Matei, Ligia Enache, Monica Ramirez și Lucia Verona sunt cele 13 vedete ale volumului, cei mai mulți putând fi citiți și în alte volume de acest gen tipărite de către cei de la Tritonic.

Toate povestirile au avut ceva memorabil, fie că e vorba de o crimă spectaculoasă, de un detectiv carismatic sau de o intrigă ingenioasă. Pentru mine, volumul are 3 povestiri care mi-au plăcut tare mult și pe care le-aș recomanda oricui, asta cu toate că toate au ceva specific ce mi-a rămas în minte.

Cele 3 povestiri sunt: cea scrisă de către Ligia Enache, Dulce ca moartea, cea de la Monica Ramirez, ADN Perfect Defect și povestirea lui Bogdan Hrib, Fusilli rossi, o nouă întâlnire de bun augur cu Stelian Munteanu.

Recomand volumul cu mare căldură, Gastro NOIR reprezintă o lectură savuroasă și de calitate, care mă duce cu gândul la filmele noir ale anilor ’40, unde detectivii purtau pălării pe-o parte, iar femeile fatale erau fie îngeri, fie criminali, ba chiar amândouă de multe ori.

🔥 CARTEA GASTRO NOIR POVESTIRI REUNITE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ioana este redactor Booknation.ro de 364 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments