Recenzie “Ghici cine moare primul” de M. J. Arlidge

by | Jul 16, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA GHICI CINE MOARE PRIMUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“Ghici cine moare primul” promite multe încă din descriere.

Cartea începe cu doi prizonieri a căror singură șansă de a nu muri amândoi este un glonț.

Astfel că acest unic glonț devine șansa la viață a unuia dintre cei doi. Dificultatea apare în momentul în care aflăm teribila veste că ei sunt suflete – pereche. Vor să-și petreacă restul vieții împreună. Cei doi se trezesc singuri și dezorientați într-un subsol părăsit. Nu au la dispoziție decât o armă încărcată cu un singur glonț și însoțită de mesajul: “Când unul dintre voi îl va ucide pe celălalt, supraviețuitorul va fi liber.”

Apare întrebarea: Cine ar fi putut concepe un astfel de scenariu de groază, în care chiar victimele înseși comit crima?

Torturați de spaimă, disperare, sete și inaniție, pentru ostatici nu există decât o singură cale de a pune capăt acestui chin: unul dintre ei trebuie să moară. Cartea aceasta are ceva bolnav în ea, astfel că dacă sunteți pasionați de volumul dat la maxim de suspans, de un criminal misterios aflat în umbra nopții și de o crimă dubioasă, vă puteți delecta ziua cu această senzațională poveste. ”

Mi se pare mie sau îmbrățișările noastre nu ne mai prea încălzesc? Și nu ne mai apără? De când s-a întâmplat, ne-am agățat zi și noapte unul de altul, dorind să supraviețuim amândoi, disperați să nu rămânem singuri în locul acesta cumplit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de M. J. Arlidge

Am jucat tot felul de jocuri ca să treacă timpul, imaginându-ne ce vom face după ce va sosi cavaleria – ce-o să mâncăm, ce-o să le spunem rudelor, ce-o să primim de Crăciun. Însă aceste jocuri s-au terminat treptat, pe măsură ce am înțeles că am fost aduși aici cu un scop și că nu va exista un sfârșit fericit.”

Aș vrea de asemenea să menționez că romanul o aduce în scenă pe Helen Grace, o inspectoare curajoasă, personaj ce va apărea și în continuarea volumului:”Ghici ce e în cutie”.

Un roman polițist plin de acțiune în care psihologicul joacă un rol suprem.

🔥 CARTEA GHICI CINE MOARE PRIMUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ghici Cine Moare Primul
Autor: M. J. Arlidge
An apariție : 2015
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 16.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

"Îți va da fiori!"

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 480 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 19 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments