Recenzie “Casa păpușilor” de M. J. Arlidge

Titlu: Casa Păpușilor
Autor: M. J. Arlidge
An apariție : 2016
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Recenzie de Oana Maria Stefan
Publicată la 28.02.2019
Nota recenzorului: 10/10
Acordă o notă

casa papusilor de m.j. arlidgeVolumul “Casa păpușilor” de M. J. Arlidge este cel de-al treilea roman din seria Helen Grace. Primele două cărți sunt “Ghici cine moare primul” și “Ghici ce-i în cutie”. Apoi, dupa scrierea de față, mai poți citi și “Ghici care-i mincinosul” și cea mai nouă carte din serie, apărută la Editura Trei, “Băiatul pierdut”. Mai există alte câteva volume în serie, dar încă nu au fost traduse și în limba română.

Eu am citit deja primele trei romane în care inspectoarea Helen Grace se ocupă de cele mai bizare și terifiante cazuri

Dar aștept cu nerăbdare să le devorez și pe ultimele două apărute la noi. De ce? Pentru că seria asta îmi place enorm și o consider la fel de bună ca seriile scriitorilor nordici. Fiecare carte este un thriller fascinant, în care Helen Grace trebuie să descoasă ițele crimelor sau disparițiilor misterioase.

Dar ea însăși are un trecut de care nu își amintește cu plăcere și care o bântuie mereu. Drept pentru care se refugiază în muncă și parcă se pedepsește mereu pentru ceva. Nu agreează prea mult compania celorlalți și nici nu își deschide sufletul în fața cuiva.

Dar această paranteză am făcut-o doar ca să cunoști câte ceva despre acest personaj care apare în fiecare volum al seriei polițiste. Se poate să te gândești că nu vei putea citi la întâmplare cărțile acestea, dacă nu vei începe cu prima. Dar nu e chiar așa. Ele nu au o foarte mare legătură între ele, exceptând prezența femeii inspector în fiecare. În rest, cazurile sunt altele și motivația din spatele celor mai groaznice crime la fel.

În prezentul thriller Casa păpușilor” de M. J. Arlidge, detectiva Helen Grace se află pe urmele unui criminal în serie sărit de pe fix

Atunci când cadavrul unei femei este găsit îngropat pe o plajă pustie, polițista Helen Grace este chemată la locul faptei. Ea își dă seama pe dată că ucigașul nu este un amator. Acel corp stătea ascuns acolo de mulți ani. Dar nimeni nu a dat-o dispărută vreodată pe acea femeie. Și de ce ar fi facut asta, dacă ea încă trimitea mesaje de pe telefon familiei sale?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de M. J. Arlidge.

Detectiva este sigură că o minte criminală stă în spatele acestei crime. Dar nu este vorba despre oricine. Respectivul este foarte inteligent și atent la urmele sale. Însă ceea ce este și mai rău decât orice, are foarte multă răbdare. Dar asta este doar în avantajul criminalului. În timp ce poliția încearcă să afle motivul crimei de pe plajă, timpul se scurge pentru o nouă victimă care se află încă în viață.

Aflăm că Ruby este noua victimă. Ea se trezește într-o încăpere ciudată și își dă seama curând că nu se află în casa ei. Dar ce o îngrozește mai tare este faptul că răpitorul ei îi explică cu calm că nimeni nu se află în căutarea ei. Că nimeni nu duce grija ei. Cu excepția lui. Așadar, ea este una dintre păpușile din casa nebunului de care încearcă să dea Helen Grace.

Dar oare va reuși? Citește neapărat “Casa păpușilor” de M. J. Arlidge pentru a afla finalul poveștii pline de suspans.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.