Recenzie ”Grădina Zoologică” de James Patterson & Michael Ledwidge

by | Aug 11, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA GRĂDINA ZOOLOGICĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Grădina Zoologică este o idee tulburătoare ce prinde viață într-o poveste captivantă ce te îndeamnă să reflecți la ce se poate întâmpla în urma acțiunilor tot mai depravate ale omului asupra ecosistemului. Mi s-a întâmplat ca după ce închideam cartea să mă uit la animalele din jurul meu și să mă întreb:

Dacă într-o zi pisicuța din colț nu va mai veni lângă mine să mă alinte ci cu dorința turbată de a mă ucide?

Sunt sigură că fiecare persoană ce va citi Grădina Zoologică va ajunge să se întrebe același lucru. Îți vine greu să crezi că prietenul cel mai bun al omului, câinele, tovarășul pe care l-ai avut alături de când te știi, cel mai mare protector al tău, ar putea într-o zi să te considere un dușman. Și totuși, aceasta ar putea fi o realitate.

Grădina Zoologică este un thriller unde omul se transformă în pradă. Toate mamiferele planetei fac front comun în fața omului și-l consideră inamic ce trebuie eliminat. Jackson Oz a încercat, de-a lungul timpului, să avertizeze lumea că ecosistemul se năruie, că se apropie o schimbare nu tocmai benefică. Cine l-a ascultat? Nimeni.

…o schimbare masivă, dar invizibilă a mediului, pe care animalele o puteau simți, dar noi, nu.

Când în Los Angeles doi tigri au tăbărât pe îngrijitor ca mai apoi să alerge nestingheriți pe străzi, Oz a realizat că viitorul sumbru pe care-l prevestea tocmai s-a transformat în prezent. Dar nici acum nu este ascultat. Așa că pleacă în Africa după dovezi. De ce în Africa? Pentru că acolo animalele au strâns rândurile și fac deja prăpăd printre locuitori și vizitatori. Cu prețul vieții sale, obține dovezi imbatabile ale dezastrului ce a început. Dar nici cu dovezi puse sub nas, oamenii tot nu au urechi să audă și ochi să vadă.

Erau masculi. Douăzeci și patru de lei.

-Masculii lei își protejează grupul împotriva oamenilor, dar asta parcă e un fel de ambuscadă, am spus eu încercând să ajut.

COA (Conflictul Om-Animal) a prins viață și s-a pus în mișcare. Teoria la care lucra Oz și pe care s-a chinuit să o aducă în atenția oamenilor a fost pusă în practică. Animalele se revoltă și ucid fiecare om ce le iese în cale, orbite de o ură față de cel care cândva le era prieten, stăpân…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de James Patterson

Totul se transformă în haos când animalele preiau conducerea. Oricât s-ar încerca, valul devastator nu poate fi stopat. Armele nu fac față, iar oamenii își pierd viața rând pe rând. Până și Attila, cimpanzeul salvat de Oz dintr-un laborator, a luat-o razna. După ce a ucis-o pe Nathalie, fosta iubită a lui Oz și a încercat să-l ucidă și pe el, și-a luat tălpășița pe străzile din Los Angeles unde și-a creat o armată de animale furioase.

Oz, alături de Chloe, a cărei viață i-o salvase în Africa, va încerca atât să avertizeze lumea de pericolul iminent cât și să dea de capăt acestui dezastru ce amenință ecosistemul și viața oamenilor.

Din ce cauza omul este identificat drept dușman în fața animalelor? Ce soluție va găsi omenirea pentru a se salva? Și, mai ales, vor fi oamenii dispuși să adopte măsurile necesare pentru a salva un ecosistem pe care ei înșiși l-au distrus?

Vă invit să fiți martorii unei idei strălucite ce a prins viață într-o poveste care oricând s-ar putea transforma în realitate. Grădina Zoologică este povestea ce ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne îndemne să ne gândim de două ori înainte de a acționa.

Un volum disponibil și pe site-ul Editurii RAO.

🔥 CARTEA GRĂDINA ZOOLOGICĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Grădina Zoologică
Autor: James Patterson
,
Michael Ledwidge
An apariție : 2017
Editura: RAO
Nr. Pagini: 407
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1936 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments