Recenzie “Harry Potter și camera secretelor” de J.K. Rowling #2

Titlu: Harry Potter și Camera Secretelor
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2015
Editura: Arthur
Nr. Pagini: 395
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dana Otet
Publicată la 4.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI CAMERA SECRETELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aventura continuă prin intermediul celui de-al doilea volum. Acesta se numără printre preferatele mele, de asemenea, însă, sincer, când vine vorba de această serie, mereu găsesc ceva nou de precizat, iar faptul că nu mă pot decide care dintre volume este preferatul meu se datorează doar autoarei care s-a jucat cu mine, precum se joacă o pisică cu un șoarece. Nu dorește să-l mănânce, însă cu fiecare minut trecut, simte nevoia să își arate puterea, puterea de creație în cazul în care vorbim despre J.K. Rowling.

Și de această dată am avut parte de multe momente frumoase pe care le-am petrecut alături de personaje și ceea ce este nou se rezumă la faptul că autoarea nu dă dovadă de o imaginație limitată, ci, dimpotrivă, câteodată mă întreb de unde atât de multă imaginație?

J.K. Rowling? O minte strălucită, care face furori printre cititori. O personalitate demnă de toate aprecierile, dar, cel mai important, o autoare care știe cum să își câștige publicul, indiferent de vârsta la care acesta se află.

Cel de-al doilea volum ni aduce, în prim-plan, pe Harry, Hermione, Ron și Draco Malfoy ca fiind vrăjitori mai experimentați, mai ales datorită faptului că au trecut cu brio peste primul an la școala de vrăjitori.

Efectiv nu pot să mă plictisesc alături de ei. Pentru mine ei sunt echivalentul bunei stări. Eu sunt precum un titirez care nu se mai oprește, ci tinde spre orizonturi necunoscute.

Iubesc acele momente în care nu știam cum să fac să citesc mai repede pentru a descoperi cu rapiditate firul evenimentelor, deoarece tind să cred că suspansul este asul pe care J.K. Rowling îl are în mână. Cu această carte de joc, ea reușește să te păcălească de fiecare dată, mai ales că nu există nici un moment în care să intuiești ceea ce se va întâmpla.

Cartea nu este una clișeică, ci este plin ochi de originalitate și de eroi care nu îți permit să ai o clipă de respiro. Uneori mă întreb, de unde atât de multă energie? Se observă, așadar, ceea ce autoarea încearcă să scoată în evidență, astfel că odată cu începerea noul an la Hogwarts, Harry nu își permite să mai clacheze în fața celui mai mare dușman al său. Draco Malfoy este atât isteț, ipocrit, dar și fără scrupule și pentru un copil, care se află la vârsta maximă de paisprezece ani, pare mult prea matur. De asemenea, mândria pe care o poartă în sân cu atât de mult curaj este una dintre specialitățile lui.

Voi îl îndrăgiți pe acesta? Pe mine uneori mă scoate din toți pepenii și mă calcă pe nervi. Alteori, îmi este milă de el, mai ales în acele momente în care totul se întoarce împotriva lui și planurile tind să i se dea peste cap.

Ce este în capul meu, oare? Sunt de partea inamicului? Oare să îmi fie acesta complice? Am momente când îi iubesc pe cei care sunt alături de Harry, dar am momente când aprecierile mi se duc spre cei precum Malfoy.

Cred că această carte mi-a plăcut mai mult decât prima și dacă uneori volumele următoarele primului volum nu se clasează pe un piedestal, în cazul lui J.K. Rowling nu este cazul de așa ceva. Ea pune pasiune în fiecare creație și dă o alură magică și celei mai neînsemnate ființe, cucerind, astfel, și cel mai rezervat cititor.

Veștile cu privire la Camera Secretelor, moștenitorul Shlytherin, faptul că Harry își descoperă noi puteri, toate acestea m-au acaparat și m-au determinat să fiu receptivă. Pentru a înțelege și a te desprinde precum o petală de trandafir de lumea reală, trebuie doar să citești cărțile acestei autoare. Restul vine de la sine și totul va căpăta o însemnătate în contextul cărții Harry Potter și Camera Secretelor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J.K. Rowling.

Aici există, într-o oarecare măsură, o serie de elemente care mi-au atras atenția, de aceea o să spun să fiți atenți la salcia plesnitoare, să aveți grijă de partea cui sunteți, deoarece mașina magică s-ar putea să apară în cele mai neașteptate momente. Mare mi-a fost uimirea când am regăsit o sumedenie de lucruri care aparțin lumii magice a vrăjitorilor și, până și orele la care participau elevii au devenit o distracție.

Nu am putut să mă abțin să nu râd în momentele în care mi se oferea posibilitatea, dar voi dacă vă alegeți cu durere de burtă și vă amintiți doar că v-am avertizat. Se anunță o perioadă în care din nori o să picure râs, iar voi nu veți avea unde să fugiți, asta doar dacă nu vă place lașitatea.

În ceea ce-l privește pe Hagrid, acesta își va lua lumea în cap și va trece prin momente de cumpănă. Însă, nu este el prieten cu Harry Potter? Oare va fi Harry acolo pentru a-l ajuta și pentru a-l încuraja?

Harry, alegerile pe care le face ne definesc mai mult decât aptitudinile noastre.

Harry Potter și Camera Secretelor este un volum plin de aventură, care te poară de colo colo. Este precum mătura lui Harry, pe care la început nu știe să o stăpânească, dar pe care, într-un final, ajunge să o iubească, deoarece s-ar putea să apară clipe în care să nu o mai aibă.

Într-o altă ordine de idei, acest volum poate fi un tratament pentru sufletul supus întristării. El este precum un pansament care nu doar că acoperă rana, ci o și vindecă. Cartea, în sine, are puteri magice, deoarece pe tine și pe mine, în special, a reușit să mă deconecteze de lumea reală. Am pășit timid spre o mașină a timpului și m-am trezit că am prieteni noi. Harry, Ron, Hermione, Draco Malfoy, Hagrid, chiar și profesorii sunt prietenii mei. Împreună  am legat o prietenie nedispusă efemerității. Tu dorești să legi noi relații de prietenie?

Confruntări, câștiguri, pierderi și curaj, care este cel mai important dintre toate. Acestea sunt doar câteva dintre cuvintele care ar putea descrie acest volum.

Nu lăsa numărul de pagini să te influențeze, ci pornește la drum. Pornește spre o lume magică pentru că s-ar putea ca aceasta să fie singura șansă în care să te poți urca în mașina zburătoare a familiei Weasley.

Dacă ai curaj, s-ar putea să te amuzi copios alături de Dobby. Cine este acesta? Cititorule, eu îți ofer prilejul de a afla. Tot ceea ce trebuie să faci se poate rezuma la maxim patru lucruri: cumperi cartea sau o împrumuți, nu contează, o deschizi frumos, o citești și te îndrăgostești de ceea ce înseamnă Harry Potter.

 

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI CAMERA SECRETELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

J.K. Rowling m-a adâncit, din nou, într-o lume perfectă a vrăjitorilor.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.