Recenzie “Harry Potter și piatra filosofală – ediție ilustrată” de J.K. Rowling

by | Jun 4, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOSOFALĂ - EDIȚIE ILUSTRATĂ CU REDUCERE PE Cartepedia

De curând m-am alăturat fan club-ului “Harry Potter”, un univers plin de magie și imaginație unde orice este posibil. Pentru un adult este destul de greu să mai creadă în cărți cu magie, însă J.K. Rowling reușește să convingă până și cel mai sceptic cititor să îi dea o șansă și să viseze cu ochii deschiși. Ce-i drept, când eram mai mică, accesul la asemenea cărți era limitat sau pur și simplu nu erau pe piață asemenea autori care să mă ajute să îmi dezvolt imaginația. Am avut noroc cu casetele audio cu poveșți și cu cărțile ilustrate pe care mama mi le citea. Lucrurile s-au schimbat și acum sursele sunt inepuizabile, doar trebuie să ai răbdarea necesară și să alegi variantele care ti se potrivesc.

Într-o recenzie trecută am menționat cum a reușit autoarea să mă cucerească și să mă convingsa să citesc toată seria. Dă naștere unei dependențe, pentru că volumele sunt legate între ele și niciodată nu ai parte de un final fericit în care poți spune liniștit “The End”. Editura Arthur a avut o inițiativă extrem de frumoasă și a tradus această carte în varianta ilustrată, făcând din acest volum o bijuterie ce își merită locul în bibliotecă. Dacă nu o dorești tu, cu siguranță copilul tău se va bucura de ea atunci când va avea vârsta potrivită pentru citit.

“Harry Potter și piatra filosofală – ediție ilustrată” de J.K. Rowling este foarte ușor de parcurs și îmbină perfect textul cu ilustrațiile extrem de originale. Este foarte potrivită atât pentru adulții care vor o lectură frumoasă cu elemente inedite, dar și pentru cei mici care vor să vadă desene frumoase dar să și asculte cu atenție acțiunea. Indiferent de prilejul lecturii, este cartea ideală, un album de colecție pe care va încurajez să îl achiziționați.

“Harry Potter și Piatra Filozofală” este o combinație super de aventură, umor și fantezie, care cu mare ușurință poți să o citeșți și la 100 de ani. Stilul este fluid și foarte ușor de urmărit, deși are câțiva termeni cu care îți cam prinzi urechile, dar te obișnuiești, pentru că J.K.Rowling are explicație pentru orice și folosește des cuvântul respectiv, astfel că cititorul să se obișnuiască repede cu contextul. Harry, Hermione și Ron sunt 3 tineri vrăjitori care se întâlnesc pe trenul spre școala de magie Hogwards și vor formă o prietenie care îi va ajută în cele mai grele momente. Legătura dintre ei este cu totul și cu totul specială, aproape ceva unic pentru literatură contemporană, dacă stau să mă gândesc.

Spre deosebire de volumul care conține doar scris, această varianta este mult mai interactivă și mai ușor de parcurs. Timpul trece aproape insesizabil, pentru că efectiv te pierzi în text și în poze și admiri neîncetat talentul ilustratorului. Calitatea hârtiei este și ea un element de luat în calcul și așa cum am zis mai sus, per total, toată cartea este o bijuterie, exterior / interior. Sunt foarte mândră că o am în bibliotecă și aștept cu nerăbdare volumul 2 în această variantă, pentru că este preferatul meu. 🙂

Spor la citit!

Harry Potter și Piatra Filozofală streaming

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOSOFALĂ - EDIȚIE ILUSTRATĂ CU REDUCERE PE Cartepedia

Titlu: Harry Potter și Piatra Filosofală - Ediție Ilustrată
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 4.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1264 zile și a scris până acum 342 articole. Se află pe poziția 4 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments