Recenzie „Harry Potter și piatra filosofală – ediție ilustrată” de J.K. Rowling

de | iun. 4, 2020 | Recenzii cărți

De curând m-am alăturat fan club-ului „Harry Potter”, un univers plin de magie și imaginație unde orice este posibil. Pentru un adult este destul de greu să mai creadă în cărți cu magie, însă J.K. Rowling reușește să convingă până și cel mai sceptic cititor să îi dea o șansă și să viseze cu ochii deschiși. Ce-i drept, când eram mai mică, accesul la asemenea cărți era limitat sau pur și simplu nu erau pe piață asemenea autori care să mă ajute să îmi dezvolt imaginația. Am avut noroc cu casetele audio cu poveșți și cu cărțile ilustrate pe care mama mi le citea. Lucrurile s-au schimbat și acum sursele sunt inepuizabile, doar trebuie să ai răbdarea necesară și să alegi variantele care ti se potrivesc.

Într-o recenzie trecută am menționat cum a reușit autoarea să mă cucerească și să mă convingsa să citesc toată seria. Dă naștere unei dependențe, pentru că volumele sunt legate între ele și niciodată nu ai parte de un final fericit în care poți spune liniștit „The End”. Editura Arthur a avut o inițiativă extrem de frumoasă și a tradus această carte în varianta ilustrată, făcând din acest volum o bijuterie ce își merită locul în bibliotecă. Dacă nu o dorești tu, cu siguranță copilul tău se va bucura de ea atunci când va avea vârsta potrivită pentru citit.

„Harry Potter și piatra filosofală – ediție ilustrată” de J.K. Rowling este foarte ușor de parcurs și îmbină perfect textul cu ilustrațiile extrem de originale. Este foarte potrivită atât pentru adulții care vor o lectură frumoasă cu elemente inedite, dar și pentru cei mici care vor să vadă desene frumoase dar să și asculte cu atenție acțiunea. Indiferent de prilejul lecturii, este cartea ideală, un album de colecție pe care va încurajez să îl achiziționați.

“Harry Potter și Piatra Filozofală” este o combinație super de aventură, umor și fantezie, care cu mare ușurință poți să o citeșți și la 100 de ani. Stilul este fluid și foarte ușor de urmărit, deși are câțiva termeni cu care îți cam prinzi urechile, dar te obișnuiești, pentru că J.K.Rowling are explicație pentru orice și folosește des cuvântul respectiv, astfel că cititorul să se obișnuiască repede cu contextul. Harry, Hermione și Ron sunt 3 tineri vrăjitori care se întâlnesc pe trenul spre școala de magie Hogwards și vor formă o prietenie care îi va ajută în cele mai grele momente. Legătura dintre ei este cu totul și cu totul specială, aproape ceva unic pentru literatură contemporană, dacă stau să mă gândesc.

Spre deosebire de volumul care conține doar scris, această varianta este mult mai interactivă și mai ușor de parcurs. Timpul trece aproape insesizabil, pentru că efectiv te pierzi în text și în poze și admiri neîncetat talentul ilustratorului. Calitatea hârtiei este și ea un element de luat în calcul și așa cum am zis mai sus, per total, toată cartea este o bijuterie, exterior / interior. Sunt foarte mândră că o am în bibliotecă și aștept cu nerăbdare volumul 2 în această variantă, pentru că este preferatul meu. 🙂

Spor la citit!

Harry Potter și Piatra Filozofală streaming

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOSOFALĂ - EDIȚIE ILUSTRATĂ
Autor: J.K. Rowling
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 725

Alte recenzii de la J.K. Rowling:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 2 luni, 20 zile și a scris până acum 550 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments